Оновлений список пільг учасникам АТО і УБС з 35 пунктів. Перелік "пільгових" законів

  1. У статті опубліковані: новий перелік 35 соціальних гарантій і пільг учасникам АТО і УБС, списки пільг...
  2. Рейтинг популярних товарів наших читачів

У статті опубліковані: новий перелік 35 соціальних гарантій і пільг учасникам АТО і УБС, списки пільг для дружин і дітей учасників антитерористичної операції, медичні і комунальні знижки на тарифи, позики на будівництво, пільги при отриманні земельної ділянки ... У тексті є посилання на всі законні підстави для отримання пільг і виплат учасниками АТО і УБС.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після отримання статусу учасника бойових дій (АТО і УБС), вищезгаданої категорії громадян (військовослужбовці, резервісти, військовозобов'язані і члени їх сімей) гарантуються наступні соціальні пільги та виплати зазначені в наступних законодавчих документах:

  • Законі України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» зі змінами від 18 січня 2018 роки;
  • Пункті 7 наказу Міноборони від 09.02.2017 року № 88 «Про бюджетну політику Міністерства оборони України»;
  • Рішенні Міністра оборони від 25.02.2017 року № 1223 / з / 12;
  • Законі «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»;
  • Постанові Кабміну від 17 липня 1992 року № 393 « Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським і членам їх сімей ».
  • Наказі Міноборони від 14.08.2014 року № 530 « Про затвердження Положення про організацію в Міністерстві оборони України роботи з обчислення вислуги років для призначення пенсій військовослужбовцям і соціального забезпечення осіб, звільнених з військової служби в ЗСУ, і членів їх сімей ».
  • Законі України « Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб ».
  • Законі України « Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ».

Законі України «   Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування   »

оновлений перелік

соціальних гарантій, пільг і виплат для учасників АТО і УБС

1) безоплатне одержання медикаментів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептом лікаря.

Додаткова інформація в статті Як учаснику АТО отримати безкоштовні ліки? (оновлений список хвороб і умови отримання) .

2) Безкоштовне першочергове протезування ротової порожнини (за винятком протезування з дорогоцінних металів).

3) Надання безкоштовного санаторно-курортного лікування або отримання грошової компенсації самостійного санаторного лікування.

4) Учасник АТО і УБС має право на 75% знижку на квартирну плату в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. Метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю).

Детальніше в статті Як отримати пільги на комунальні послуги учасникам АТО? (постанова КМУ №117)

5) 75% знижка за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.

Площа житлового приміщення, на яку поширюється комунальна пільга, при розрахунках плати
за опалення становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного громадянина, який постійно проживає в будинку (квартирі) і має право на тарифну знижку, і додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

Відзначимо, що сім'ям, які складаються лише з непрацездатних осіб (інвалідів), нараховується 75% знижка за користування газом для опалювання квартири (будинку) на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. Метра на кожну людину, що має право на знижку плати, та 21 кв. метр
на сім'ю).

Додаткова інформація в статті Оформлення пільг на комунальні послуги учасником АТО, використовуючи статтю 51 Бюджетного кодексу України.

6) Знижка на вартість палива в розмірі 75%, в тому числі рідкого, в межах встановлених норм для продажу громадянам живуть без центрального опалення.

Звернемо увагу, що знижка і пільга на оплату житла, комунальних послуг і паливо надаються учасникам бойових дій (АТО і УБС) і членам їх сімей, які проживають постійно разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

Площа житлового приміщення, на яку розраховується 75% знижка плати визначається в максимально можливому розмірі в межах загальної площі квартири (будинку) згідно з нормами споживання (користування), встановленими вищевказаними пунктами, незалежно від наявності в складі сім'ї осіб, які не мають права на знижку плати.

Коли в складі сім'ї є особи, які претендують на знижку плати в розмірі, меншому ніж 75%, спочатку обчислюється в максимально можливому розмірі 75% відповідна знижка плати.

7) Учасники АТО і УБС мають право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

Детальніше в матеріалі Пільги учасникам АТО на проїзд і послуги зв'язку (оформлення)

8) Користування при виході на пенсію (незалежно від часу виходу на пенсію) чи зміні місця роботи поліклініками та госпіталями, до яких вони були прикріплені за попереднім місцем роботи.

Рекомендуємо прочитати статтю Медичні пільги для учасників АТО (оновлено, повний перелік)

9) Щорічне медобстеження е і диспансеризація із залученням лікарів необхідних спеціальностей.

10) першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація.

Читати статтю далі >>>

Корисна інформація для учасників АТО і УБС в Довіднику учасника антитерористичної операції (оновлюється)

Оцініть новина (статтю)

Рейтинг популярних товарів наших читачів

Завантаження ...

Завантаження ...


Новина (статтю) «Оновлений список пільг учасникам АТО і УБС з 35 пунктів. Перелік "пільгових" законів »підготували журналісти видання Бізнес портал fdlx.com

Дата публікації:, останнє оновлення сторінки: 18.06.2018 11:42:33

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online