Допомога по вагітності та пологах у 2017 році і виплати на дитину: нові зміни

  1. Як нараховується сума виплати допомоги по вагітності та пологах?
  2. Допомогу на дитину 2017

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поява маляти в сім'ї довгоочікувана подія для будь-якого батька. Але з народженням дитини з'являються додаткові витрати. Держава піклується про своїх громадян і демографічної ситуації в країні і намагається компенсувати частину витрат, що виникають у зв'язку з цією радісною подією.

Статтею 9 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» від 21.11.1992 державою гарантовані соціальні виплати вагітним жінкам, не залежно від їх трудового статусу. Більш докладно про це можна дізнатися в нашій статті: « Допомога по вагітності та пологах у 2016 році: де, як і скільки? »

Згідно положень закону України «Про державний бюджет на 2017» від 21.12.2016 допомога по вагітності та пологах планується збільшити до 1 850 грн. замість виплачуваних раніше 1 680 грн. Дані зміни розраховуються на підставі прожиткового мінімуму, який в порівнянні з 2016 роком до кінця 2017 планується збільшити з 1 544 грн. до 1 700 грн.

Як нараховується сума виплати допомоги по вагітності та пологах?

Згідно чинного законодавства допомога по вагітності оплачується в розмірі 25% від розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатної особи, з розрахунку на місяць. Так як прожитковий мінімум протягом 2017 року збільшуватися, відповідно буде і збільшуватися допомога по вагітності. Допомога по вагітності та пологах, відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ № 1266 від 26.09.2001, в 2017 році буде розраховуватися виходячи з календарних, а не робочих днів.

Читай також: Соціальні виплати в Україні: кому, скільки і як отримати?

Читай також:   Соціальні виплати в Україні: кому, скільки і як отримати

Для офіційно працевлаштованих вагітних жінок допомога по вагітності та пологах надається в розмірі 100% середньомісячного доходу (стипендії, грошового забезпечення, допомоги по безробіттю тощо), але не менше 25% від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи з розрахунку на місяць.

Допомогу на дитину 2017

Не варто плутати допомога по вагітності та пологах з допомогою на дитину. У 2017 році розмір виплати при народженні дитини залишився на колишньому рівні, встановленому ще 1 липня 2014 року - 41 280 грн. Це допомоги на першу, другу і наступну дитину. Дана сума не залежить від кількості дітей в сім'ї і розміру прожиткового мінімуму. При народженні дитини батьки отримують одноразову виплату в розмірі 10 320 грн., Решта 30 960 грн. розбиваються на 36 рівних частин по 860 грн., які щомісяця отримуватиме сім'я протягом трьох років.

З 01.07.2014 було скасовано допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку. Раніше мінімальний розмір такої допомоги становив 130 грн. У деяких випадках ця сума могла бути збільшена виходячи з середнього доходу всіх членів сім'ї. Зараз же прийнято вважати, що ці 130 грн. увійшли в щомісячний розмір виплат, тобто в 860 грн.

увійшли в щомісячний розмір виплат, тобто в 860 грн

Наш фахівець:

Катерина Лисечко,

координатор практики сімейного права в Eterna Law.

Як нараховується сума виплати допомоги по вагітності та пологах?
Як нараховується сума виплати допомоги по вагітності та пологах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online