ЖК "Акварелі" від забудовника "TEKTA GROUP": огляд житлового комплексу, ціни на квартири, відгуки

  1. Про комплекс
  2. Що і як купити
  3. Про район
  4. торгова інфраструктура
  5. Активний відпочинок
  6. Навчальні заклади
  7. заклади охорони здоров'я
  8. Екологія
  9. Транспортна доступність
  10. Про забудовника
  11. підводимо підсумки
  12. плюси:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кажуть, архітектори «Остоженки» намалювали щось в місті Балашиха, а допомагала їм у цьому відома будівельна компанія. Про що мова? З'ясовував Станіслав Кругліцкій.

Про комплекс

Про комплекс

«Акварелі» - це житловий комплекс бізнес-класу в Балашисі. Таке визначення має відразу заінтригувати знавців ринку нерухомості - «Що, бізнес-клас в Балашисі?» Комплекс зданий ще в 2015-му, тому я сам з'їздив на нього подивитися, поспілкуватися з представником забудовника і місцевими жителями і скласти про нього чесне думку. Ось що я побачив.

ЖК «Акварелі» представляє з себе один великий монолітно-залізобетонний будинок, що складається з п'яти корпусів змінної поверховості, від дев'яти до сімнадцяти поверхів. Корпуси, в свою чергу, складаються з дев'ятнадцяти секцій. Якщо подивитися на комплекс зверху, він постане в формі неправильної буквою «Ш», на підставі якої тримаються чотири променя замість трьох, а четвертий ще й вигинається убік - таку «Ш» цілком міг би написати неуважний і неакуратний першокласник. Але архітектурою «Акварель» займалося відоме бюро «Остоженка», так що ця робота першокласна виключно в хорошому сенсі. «Остоженка» ж і у відповіді за незвичайну назву комплексу, яке пояснюється яскравими різнобарвними фасадами колодязів, захованих в глибині променів літери «Ш».

Поняття житла бізнес-класу, звичайно, незвично для Балашихи - подібних проектів в місті, здається, немає взагалі. Та й виглядає житловий комплекс «Акварелі» яскраво і незвично, а це для маленького підмосковного містечка тим більше рідкість. Яскравість «Акварель», до речі, аж ніяк не вигадлива - велика частина будівлі покрита сірим кольором, під яким ховається навісна вентильована система фасадів з нанести утеплювача, і фінських фіброцементних плит «Сембріт». Будинки мають правильними геометричними формами. Увагу привертають лише вже згадані різнокольорові вставки (зелені, жовті, помаранчеві, сині), а також вигини ромбоподібних випирають лоджій, яких було достатньо, щоб архітектура комплексу не здавалася яскравою.

Увагу привертають лише вже згадані різнокольорові вставки (зелені, жовті, помаранчеві, сині), а також вигини ромбоподібних випирають лоджій, яких було достатньо, щоб архітектура комплексу не здавалася яскравою

Фасади «Акварель» вирізняються з-поміж інших ще й величезними вікнами - абсолютно в кожній квартирі тут застосовано панорамне скління. І все б добре, але недбайливі власники деяких квартир вважаємо своїм обов'язком зіпсувати всю цю красу потворністю зовнішніх блоків спліт-систем. Взагалі власникам рекомендовано вішати їх в спеціально відведених для цього місцях - у внутрішніх колодязях кожної секції, та тільки деяких індивідів це мало цікавить. Що ж, з тими, хто особистий комфорт цінує більше, ніж загальний, вже розбирається керуюча компанія! Кожен зовнішній блок скоро повинен знайти своє місце.

Кожен зовнішній блок скоро повинен знайти своє місце

У комплексі запроектовано 2090 квартир, це 150 000 м2 житлової площі. Велика частина квартир уже розкуплена, все-таки будинок в експлуатації вже близько двох років. До честі забудовника, компанії TEKTA GROUP, варто відзначити, що близько двадцяти квартир він віддав місту для виконання соціальних програм - їх отримали діти-сироти та ветерани Великої Вітчизняної. Втім, майже в кожній секції квартири залишилися, і придбати житло тут все ще можна - ну а інакше ми б сюди і не приїхали. Зате, з огляду на, що будинок вже знаходиться в експлуатації, будь-який потенційний покупець може приїхати і наживо побачити свою майбутню квартиру.

Зараз у продажу в «Акварель» представлені одно-, дво- і трикімнатні квартири. Були тут і четирешкі, але, як то кажуть, були - так спливли. Але це не привід для розладу - так як всі квартири здаються без обробки, планування вільні, а площі великі, власники часто самі перетворюють двокімнатні квартири в трикімнатні, а трикімнатні - в чотирикімнатні. Як я вже говорив, у всіх квартирах панорамне скління - подвійний склопакет КБЕ, перед ним чеський радіатор (на мій погляд, дещо погіршує загальний вигляд). Висота стель - 270 сантиметрів. Ще тут просторі царські гардеробні площею 4 м2 і цікаві санвузли - одночасно суміщені і роздільні. Як таке може бути? Просто унітаз коштує як в окремому приміщенні, так і в одному приміщенні з ванною, а в деяких санвузлах взагалі є вікна. Майже всі квартири обладнані лоджіями, а на верхніх поверхах найвищих секцій житлоплощі мають панарамним видом. Вся електрика виведена до щитка. По-моєму, головним мінусом квартир, що здаються є дерев'яні вхідні двері, що досить дивно для об'єкта бізнес-класу.

Сумніви в рівні житла викликають і зеленувато-сірі і непоказні міжквартирні холи - навіть в деяких будинках економ-класу вони бувають цікавіше. Але все заперечення подібного роду відпадають самі собою коли мова заходить про середню вартість квадратного метра, яка дорівнює 65 тисячам рублів. Хіба ця ціна могла б бути настільки привабливою, постав забудовник в кожну квартиру дорогі вхідні металеві двері або застосувавши італійську плитку в обробці місць загального користування?

Зате, в «Акварель» дуже гідні вхідні групи. У кожній секції парадна (Балашиха НЕ Петербург, але під'їзди в «Акварель» по-справжньому парадні) пофарбована в свій колір. Як не дивно, навіть там, на першому поверсі, є панорамні вікна - практично скляні стіни. На підлозі керамограніт, а стіни оброблені унікальним покриттям Арх-Скін і різнобарвною штукатуркою. Також в парадних знайшлося місце для просторої колясочної, технічного приміщення, сходи нагору і ліфтів - в дев'ятиповерхових секціях ліфт один, в інших - два. Ліфти відомої марки «Otis».

Чи не в парадній, але в окремих приміщенні, що знаходяться в кожному корпусі, є ліфти, що ведуть в двоповерховий підземний паркінг. Він, як і практично все в «Акварель», просторий - нагадує скоріше паркінг в торговому центрі, ніж в житловому комплексі.

Незважаючи на це, місць в ньому для комплексу в дві тисячі квартир замало - близько шестиста, і в продажу їх майже не залишилося. Так що встигніть купити, тим більше, ціни мають у своєму розпорядженні. У паркінгу ж розташовані і комори, але ось вони розкуплені повністю.

Машину, до речі, можна залишити не тільки під землею, але ще й у дворі. Спочатку в «Акварель» була реалізована концепція двору без машин, але власники вирішили від неї відмовитися, що зрозуміло, враховуючи габарити підземної стоянки. Крім припаркованих машин, у дворі можна побачити три дитячі майданчики з безпечним гумовим покриттям і з ігровими комплексами від вітчизняних та іноземних виробників. Є також майданчик для вигулу собак, теж зі спеціальним піщано-гравійних покриттям, до якого дечому дуже складно прилипнути.

Є також майданчик для вигулу собак, теж зі спеціальним піщано-гравійних покриттям, до якого дечому дуже складно прилипнути

Як на мене, так найцікавіше в цьому житловому комплексі - це вже ні раз згадані внутрішні двори-колодязі, які є у кожної секції - схожі на петербурзькі. У них, до речі, виходять вікна кухонь, чому останні відчувають нестачу в природному світлі.

У них, до речі, виходять вікна кухонь, чому останні відчувають нестачу в природному світлі

У «Акварель», можна без побоювання відпускати своїх дітей гуляти на подвір'я і з ними нічого не трапиться, адже комплекс обгороджений по всьому периметру, а доступ здійснюється за магнітними ключам. На контрольно-пропускних пунктах несе службу пильна охорона, а весь периметр будинку знаходиться під цілодобовим відеоспостереженням.

Власної інфраструктури в «Акварель» багато, під неї віддано весь перший поверх, хоча особливої ​​потреби в ній немає - навколо вистачає і районних закладів. Тим більше, що спускатися за хлібом в тапочках тут все одно не дуже зручно - всі об'єкти інфраструктури будинку виведено на його зовнішній периметр. Варто окремо сказати хіба що про дитячий садок «Филипок», розрахований на 344 дитини. «Филипок» - це мережа садків по всій Росії, найкраща серед комерційних. Неподалік є і муніципальні сади, але навіть якщо водите дитини туди, все ж зверніть увагу на додаткові заняття в «Філіпко». Тут повно різних гуртків і секцій -від іноземних мов до хореографії.

Що і як купити

Так як комплекс «Акварелі» зданий ще в 2015-му, більшість квартир тут уже розкуплено. Станом на березень 2017 року вибрати можна приблизно з сотні варіантів.

Тип квартир Метраж (м2) Вартість (млн. Руб.) 1-кімнатні 42,8 - 51,7 3,4 - 3,7 2-кімнатні 56,6 - 81,3 4 - 5,2 3-кімнатні 75, 4 - 99,2 5,6 - 6,1

Квартиру можна придбати в іпотеку від будь-якого великого банку. Також забудовник пропонує розстрочку, умови якої розглядаються індивідуально.

У продажу знаходяться і місця в підземному паркінгу. Купити одне машиномісце з урахуванням різних знижок можна за 450-600 тисяч рублів - таких вигідних пропозицій в заявленому бізнес-класі практично не буває. Ймовірно, через низьку ціну майже всі місця вже розкуплені. Розташовані в паркінгу ж комори розкуплені повністю, купити їх зараз можна хіба що на вторинному ринку. Майте на увазі, що забудовник продавав такі за 200-250 тисяч, ціна варіювалася залежно від площі.

Керуюча компанія «Акварель» - це «Люкс Инжениринг Груп». Її тарифи в цілому відповідають загальноміським, хіба що також включають оплату охорони і відеоспостереження. Власники двокімнатної квартири в «Акварель» зізналися нам, що послуги КК обходяться приблизно в сім тисяч рублів на місяць, ще близько півтори тисячі доводиться віддавати за обслуговування паркінгу. При цьому роботою «Люкс Инжениринг Груп» вони повністю задоволені - компанія завжди йде мешканцям назустріч.

Про район

Назва Балашиха сходить до лікарської траві блошняк - кажуть, вона в достатку росла на території сучасного міста. Можливо, саме завдяки цій траві перші поселення тут з'являлися ще в VIII столітті до нашої ери - в той час ніхто не хотів витрачатися на таблетки і мікстури.

Розвиток поселень почалося, коли тут пройшла дорога з Москви до Володимира - по ній в Сибір гнали засланців каторжників. Села, що з'являлися по узбіччю так званої «Володимирка кандальной», через багато років перетворяться в сучасні райони Балашихи.

Але історію Балашихи відраховують від заснування тут фабрики князем Трубецьким в 1830-му році - Балашихинський бавовнопрядильна фабрика стоїть досі. Пізніше тут стали розвиватися і галузі важкої промисловості - авіа- і машинобудування, хімічне виробництво. Разом з розвитком фабрик і заводів збільшувалася і населення - і в 1939-му році Балашиха офіційно отримала міської статус. Зараз вона є найбільшим містом Московської області, її населення становить 428 400 осіб.

торгова інфраструктура

Житловий комплекс «Акварелі» розташувався практично в самому центрі міста. Завдяки цьому тут, наприклад, чудова торгова інфраструктура. Мало того, що на першому поверсі комплексу працює кілька магазинів і комерційних приміщень (від супермаркету до салону тайського масажу), так ще й неподалік продуктовий ринок «СОПТ», торгово-розважальний центр «Галеон», «Пятерочка». У Балашисі є два сучасних кінотеатру і безліч музеїв і палаців культури. Майже все це не дуже далеко від «Акварель».

Активний відпочинок

Не варто забувати, що це Московська область, тому тут популярні і заміські розваги. Наприклад, на Лисячій горі діє гірськолижна траса. Навколо неї - прекрасний парк із садибою і церквою XVIII століття.

Навчальні заклади

Не бракує і в освітніх установах. На території комплексу працює дитячий сад «Пилипко» - представник мережі кращих дитсадків Росії. На жаль, він комерційний - ціна хоч і порівняно невисока, 15 тисяч в місяць (в інших комерційних просять і в два рази більше - і там при цьому не можуть похвалитися званням кращих), але все одно сильно більше, ніж плата за муніципальний. Всього в Балашисі сорок вісім дошкільних установ, сімнадцять середньоосвітніх шкіл, п'ять ліцеїв, шість вищих навчальних закладів ... Загалом, вибір є! Найближче до «Акварель» розмістилися: Дитячий садок №11, ліцей з тим же номером, Гімназія №1, Московський обласний університет управління та Російський державний аграрний заочний університет.

заклади охорони здоров'я

Все в порядку і з установами охорони здоров'я - в місті десяток поліклінік, п'ять амбулаторій, три диспансеру і одна станція швидкої допомоги. Жителі «Акварель» прикріплені до найближчої поліклініці - №3. Трохи далі є Поліклініка №6.

Екологія

Коли стоїш поруч з житловим комплексом «Акварелі», екологія району не здається сприятливою. Зі східного боку стоїть червоно-біла труба котельні, з північної - підприємство з трохи зловісною назвою «Кріогенмаш». І самий істотної шкоди екології завдає, здається, жваве шосе Ентузіастів.

Якщо закрити на все це очі, то можна згадати, що Балашиха взагалі-то місто дуже зелене. По території району протікає кілька річок, найбільша з яких називається Пехорка. В якому б місці міста ви не опинилися, можете не сумніватися, що в десяти хвилинах буде який-небудь парк або ліс. Неподалік від «Акварель» розташувався Балашихинський центральний парк культури і відпочинку. Загалом, якщо поряд з житловим комплексом екологія і не з кращих, варто пройти кілька метрів практично в будь-яку сторону - і ось уже все добре.

Транспортна доступність

Транспортна інфраструктура хороша настільки, наскільки вона взагалі може бути хорошою в Підмосков'ї. «Акварелі» розташовані між двома головними дорогами Балашихи - шосе Ентузіастів і проспектом Леніна. До житлового комплексу можна під'їхати з обох цих доріг, одна від одної вони не залежать. Звідси також можна виїхати на Щелківське і Носовіхінское шосе. До МКАД від «Акварель» всього сім кілометрів, до ТТК - вісімнадцять.

Якщо машини немає, можна скористатися громадським транспортом - всього в ста метрах зупинка «РГАЗУ». Місцеві автобуси ходять до багатьох станцій метро - «Щолківська», «Партизанська», «Шосе Ентузіастів», «Перово», «Ізмайлівська», «Вихіно», «Новогирєєво». Остання станція всього в двадцяти хвилинах їзди - правда, це без урахування пробок, а вони тут трапляються часто (через них деякі жителі «Акварель», буває, добираються з Москви до будинку тільки за пару годин). Також, за два кілометри від комплексу розташована залізнична станція «Балашиха» - від неї можна за сорок хвилин доїхати до Курського вокзалу.

Про забудовника

Забудовником «Акварель» виступає компанія TEKTA GROUP. На ринку вона вже досить давно, з 1999-го року, і за цей час встигла стати однією з лідируючих девелоперських компаній в Московській області. Працездатність компанії наочно демонструє 1,7 мільйона готових і споруджуваних об'єктів, успіх - понад тридцять різноманітних нагород на спеціалізованих преміях.

TEKTA GROUP займається не тільки житловою нерухомістю, а й комерційної, соціальної та державної. Компанія пробує свої сили не тільки в області, а й в самій Москві - зараз зводить житловий комплекс бізнес-класу «Маяковський» і не збирається на ньому зупинятися.

TEKTA GROUP відрізняється всебічним підходом до своїх проектів - зазвичай у них і розташування вдале, і якість надійне, і зовнішній вигляд вельми привабливий.

підводимо підсумки

Житловий комплекс «Акварелі» по праву носить звання бізнес-класу - це і обгороджена територія під цілодобовою охороною, і монолітне будівництво, і панорамне скління, і підземний паркінг, і повний перелік внутрішньої інфраструктури. Крім того, квартири тут мають дуже вельми привабливим цінником. А з огляду на те, що в Балашисі навряд чи знайдеться ще хоч один об'єкт подібного класу, ЖК «Акварелі» сміливо можна називати єдиним у своєму роді.

плюси:

  • хороший дизайн
  • Просторі квартири з панорамними вікнами
  • Огороджена територія з цілодобовою охороною
  • є дитсадок
  • Недалеко від міста
  • багата інфраструктура
  • привабливі ціни

мінуси:

  • Під вікнами Шосе Ентузіастів і інші джерела негативного впливу
  • І все ж це не Москва

Інформація про ЖК «Акварелі» надана порталом «Новостроев.ру»

Інформація представлена в статті актуальна на 08.03.2017

Про що мова?
Таке визначення має відразу заінтригувати знавців ринку нерухомості - «Що, бізнес-клас в Балашисі?
Як таке може бути?
Хіба ця ціна могла б бути настільки привабливою, постав забудовник в кожну квартиру дорогі вхідні металеві двері або застосувавши італійську плитку в обробці місць загального користування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online