Зі скількох років можна купувати алкоголь в Росії за законом в 2019 році?

  1. Вікові обмеження для покупців спиртного в 2018-2019 році
  2. Ще трохи про алкоголь

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Вино губить тілесне здоров'я людей, губить розумові здібності, губить добробут сімей і, що найжахливіше, губить душу людей і їх потомство», - так сказав одного разу російський письменник і мислитель Лев Миколайович Толстой «Вино губить тілесне здоров'я людей, губить розумові здібності, губить добробут сімей і, що найжахливіше, губить душу людей і їх потомство», - так сказав одного разу російський письменник і мислитель Лев Миколайович Толстой. Ця проблема завжди була присутня в нашій країні, але в останні роки її масштаби лякають. Ось уже кілька років Росія займає лідируюче місце в рейтингу країн з високим рівнем дитячого алкоголізму.

Той факт, що не один мільйон юнаків і дівчат систематично вживають алкоголь, не залишився без уваги влади держави. Щоб якось вплинути на оптимізацію невтішної статистики, регулярно проводиться ряд заходів. Сьогодні продаж і вживання спиртних напоїв неповнолітніми громадянами (та й повнолітніми також) строго контролюється, завдяки приведенню в дію законодавчих актів щодо посилення заходів по запобіганню реалізації алкоголю вищевказаної категорії населення Росії.

Вікові обмеження для покупців спиртного в 2018-2019 році

У Російській Федерації, як і в багатьох інших державах сучасного світу, існують вікові обмеження для осіб, які бажають придбати дані напої. Так, які не досягли 18 років громадянам, згідно із законодавством, заборонено продавати алкоголь.

Федеральний закон РФ від 18. 07. 2011 року №218 уповноважує співробітників закладів, в яких здійснюється торгівля спиртними напоями, вимагати у покупців, чий вік складно визначити на око, паспорт або будь-яке інше посвідчення особи, що дозволяють встановити повне кількість років. У разі якщо покупцем необхідні документи не будуть надані, продавець залишає за собою право відмовити у продажу.

Якщо реалізатор, переслідуючи вигоду, все ж дозволяє особам, які не досягли 18 років, купувати алкоголь, то йому потрібно бути готовим до можливого несення покарання. Це може бути адміністративне покарання у вигляді штрафу:

  • фізичні особи, які допустили проступок в перший раз, зобов'язані виплатити від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • посадові особи - від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • юридичні особи - від 80 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також законодавством передбачена і кримінальна відповідальність за співучасть в дитячий алкоголізм. Якщо продаж здійснювався неодноразово (протягом 180 календарних днів), недбайливому порушнику належить сплатити штраф у розмірі від 80 тисяч рублів до суми, що дорівнює розміру заробітної плати за 6 місяців, а також підуть виправними роботами на строк до 1 року з позбавленням права займати певні посади.

Восторжествованія правосуддя у випадках, коли реалізатори все ж «забувають» зі скількох років в Росії дозволено купувати алкоголь, будуть активно сприяти:

  1. Органи внутрішніх справ.
  2. Органи, які займаються контролем захисту споживачів.
  3. Організації, які контролюють обіг алкоголю.
  4. Судді (в разі доведення справи до суду).

Ще трохи про алкоголь

Надмірне вживання спиртних напоїв - бич багатьох російських громадян. У зв'язку з цим частину населення Росії, яка підтримує заходи, що сприяють процвітанню нації, активно підтримала у 2011 році закон, який визнає пиво алкогольним напоєм. Тепер, коли пиво і алкоголь підлітки не можуть купувати, це також вплине на зниження дитячого алкоголізму в країні.

Читайте також: Як оформляється ліцензія на продаж алкоголю

В цьому ж році був прийнятий закон, згідно з яким особи, що вживають алкоголь в громадських місцях, будуть нести відповідальність. До громадських місць відносяться вокзали, аеропорти, лікарні, школи, дитячі сади і т. Д.

Розібравшись, зі скількох років можна купувати алкоголь, давайте з'ясуємо, в які часові рамки його можна продавати. Для одних прийняття закону про обмеження часу продажу спиртних напоїв стало довгоочікуваною подією, для інших - глибоким розчаруванням, але від цього суть прийнятого закону не змінюється. Так, в Росії існує заборона на продаж алкоголю з 23.00 до 08.00 (в деяких регіонах до 10.00-11.00). Крім цього, місцева влада уповноважені встановлювати додаткові заходи з метою боротьби з алкоголізмом і підтриманням антиалкогольного руху.

Алкоголізм - досить серйозна проблема, і дуже сумно, що щорічно вона зачіпає всі молодші верстви населення. Сьогоднішні діти - це наше майбутнє, тому важливо вберегти їх від подібних помилок. Дорослі повинні більше часу приділяти спілкуванню з підростаючим поколінням і розповідати їм не стільки про шкоду, яку приносить алкоголь, а про альтернативи подібному проведення часу. Життя без вживання спиртних напоїв може бути куди більш яскравим і насиченим.

Саме популярне:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online