Крим-2016. Огляд цін на житло у Великій Ялті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закриття Туреччини і Єгипту стало радісною новиною для російських курортів - значна кількість відпочиваючих попрямувало до Криму. Цього літа санаторії та пансіонати півострова майже повністю заповнені, а хороші місця в приватному секторі бронювали співвітчизниками з материка ще взимку. Місцеві жителі піднялися і почали потихеньку підвищувати ціни. За скільки і де можна зупинитися в приватному секторі Криму цього літа читайте в репортажі нашого кореспондента.

Велика Ялта

Найпопулярнішим місцем Криму була і залишається Велика Ялта, вона включає в себе місто Ялту і селища, що простягнулися від нього в обидва боки вздовж берега моря на 70 км (Микита, Відрадне, Масандра, Кореїз, Гаспра, Лівадія, Алупка, Симеїз, Форос, Гурзуф). У Великій Ялті зосереджені всі основні визначні пам'ятки Криму: палаци і парки царської сім'ї і російської аристократії, природні заповідники, символ Криму - Ластівчине гніздо, мальовничі гірські масиви, що створюють неповторний вигляд півострова. Корисне поєднання морського повітря і хвої роблять перебування на ПБК максимально корисним для зміцнення здоров'я.

Ялта - саме фешенебельний і гучне місце узбережжя Ялта - саме фешенебельний і гучне місце узбережжя. У відпочинку тут з'єдналися мінуси і плюси великого міста: красива набережна, величезна кількість ресторанів, барів, кафе, магазинів, а також шум машин, безліч людей і не зовсім чисте море. Діапазон цін на однокімнатні квартири в Ялті в розпал цього сезону 1000- 4000 рублів (хоча зустрічаються пропозиції і вище).

Якщо ви без претензій до обстановки, наприклад, не бентежать килими на стінах і трохи пошарпані часом дивани, то за 1000 рублів можна орендувати однокімнатну квартиру в 10-15 хвилинах ходьби від центральної набережної. За таку суму зокрема здається квартира 35 кв. м на вулиці Володарського, з власною кухнею та санвузлом.

У три рази дорожче можна оселитися прямо на центральній набережній (називається вона набережна Імені Леніна) - 3000 рублів на добу У три рази дорожче можна оселитися прямо на центральній набережній (називається вона набережна Імені Леніна) - 3000 рублів на добу. У старовинному будинку за № 27 здається двокімнатна квартира (Одна кімната прохідна) 43 кв. м з просторою терасою і видом на море і променад. однушка на початку набережної (д. 5), в районі крокоділяріума, з новим ремонтом без виду на море і меншою площею (24 кв. м), здається за 2600 рублів на добу. Трикімнатні апартаменти там же з дизайнерським ремонтом, двома ізольованими спальнями і кухнею-їдальні-вітальні (загальна площа 60 кв. М) обійдуться вже 6500 рублів на добу.

Студії в елітарних новобудовах в тихих селищах в безпосередній близькості до Ялти пропонуються за ціною, набагато вище ялтинського центру. Так, в ЖК «Валенсія» (смт Відрадне), розташованому в 4 км від набережної Ялти і поряд зі знаменитою готелем «Ялта Інтурист», здаються квартири-студії і полуторки за 4000-5000 рублів на добу. Будинок знаходиться в 30 хвилинах ходьби до центральної набережної Ялти. На території ЖК є басейн, кафе. Море знаходиться 100 метрах. Пляжу власного немає, потрібно користуватися послугами сусіднього санаторію. За 4000 рублів в цьому будинку сьогодні виставлена ​​полуторка (Одна кімната ізольована, друга з'єднана з кухнею і є прохідною) загальною житловою площею 50 кв. м, з новим ремонтом і меблями (В вартість входить також паркувальне місце в підземному паркінгу). У цьому ж житловому комплексі - полуторка загальною площею 65 кв. м з кухнею-студією, ізольованою спальнею і двома санвузлами, без балкона, виставляється вже за 5000 рублів на добу. За стільки ж, втім, в будинку здається і одиничка-студія загальною площею 43 кв. м з дизайнерським ремонтом і дорогими меблями. У сусідньому, прямо на березі моря, за 5000 рублів на добу, пропонується квартира загальною площею 100 кв. м, з двома санвузлами. Вітальня поєднана з кухнею, друга кімната (30 кв. М) ізольована. У будинку власний пляж, дитячі майданчики.

Недалеко від Ялти розташувався селище Нікіта, знаменитий своїм Ботанічним садом Недалеко від Ялти розташувався селище Нікіта, знаменитий своїм Ботанічним садом. Традиційно він не залучав багато туристів, так як досить віддалений від моря, але на початку 2000-х, коли на березі почалося будівництво елітного комплексу «Сон біля моря», селище обзавівся новим прибережним районом, який сьогодні є привабливим місцем для відпочиваючих. За сім років відома кримська компанія «Консоль» звела тут досить значний комплекс новобудов з фешенебельній SPA-готелем «Консоль Спорт-Нікіта». Сьогодні квартири в новобудовах здаються за 6500 до 15000 рублів на добу і вище (залежно від рівня обстановки і площі квартири). Проживання ж у готелі в самому бюджетному двомісному номері зі сніданком обійдеться в 9200 рублів на добу. У вартість включено користування саунами, спортзалом і басейнами.

За Микитою, на самій східному кордоні Великої Ялти, знаходиться мальовниче селище Гурзуф, відомий своїм музеєм Пушкіна, який гостював тут кілька тижнів у герцога Рішельє і писав свою поему «Кавказький бранець». Гурзуф завжди вважався недешевим селищем в Криму. Ось і в цьому сезоні середня ціна на житло 2000-4500 рублів. В елітарному ЖК «Білий дім», в 700 м від моря, двокімнатна квартира площею 60 кв. м з сучасними меблями, балконом здається за 4500 рублів на добу. Однушка 55 кв. м там же пропонується за 3000 рублів на добу. В апартаментах нові меблі, посудомийна машина, кондиціонери та ін. Двокімнатна квартира в центрі Гурзуфа, 40 кв. м, в будинку простіше, але ближче до моря, здається за 2500 рублів на добу. Вона знаходиться на першому поверсі блочного двоповерхового будинку без балкона.

Гурзуф розташований поруч з мальовничою Ведмідь-горою (Аю-Даг). По інший її бік знаходиться селище Партеніт, адміністративно відноситься вже до міста Алушта. У ньому квартири значно дешевше гурзуфських. Так, півторатонку площею 55-65 кв. м (одна кімната ізольована, інша прохідна і поєднана з кухнею) в монолітної новобудові прямо на березі моря з мальовничим видом на гору (Прибережна вулиця, 7) можна зняти за 3000-3500 рублів на добу. Двушки 60 кв. м з обстановкою простіше, в панельних будинках (п'ятиповерхівці або дванадцатиповерхового) трохи подалі від моря, здають вже в середньому за 1500-2000 рублів на добу. Наприклад, за 2000 рублів здається двушка з косметичним ремонтом загальною площею 70 кв. м на 9-му поверсі 12-поверхового будинку. Відстань від моря приблизно 400 метрів. Весь житловий масив в Партеніті відділений від набережної величезним парком військового санаторію «Крим». Так як міська набережна в селищі катастрофічно маленька, то більшість відпочиваючих віддає перевагу ходити за невелику плату (в тому році вона становила 50 рублів з людини) на пляжі цього санаторію. При пошуку житла можна порадити орієнтуватися на близькість будинків до парку, при цьому краще дивитися на ті об'єкти, що розташовані на рівнині, щоб не втомлюватися підйомом в гору. Це будинки з початковою нумерацією по вулицях Паркова, Партенитская і Сонячна (д. 11 і 13, будинку далі вже стоять на горі).

Але перенесемося назад до Ялти Але перенесемося назад до Ялти. По інший бік від неї, ліворуч, якщо дивитися з боку моря, знаходиться Лівадія, місце, що прославилося завдяки літньою резиденцією Романових, знаменитому білому палацу Миколи II. Сьогодні в ньому знаходиться музей, що розповідає про перебування в Криму вінценосної сім'ї та проведенні в стінах палацу Ялтинської конференції 1945 року. Саме селище Лівадія знаходиться на високій горі, по дорогах якої свого часу спускалися до моря члени царської сім'ї. Центр селища від Лівадійського палацу знаходиться на невеликій відстані, тут головним чином розташовані дво-триповерхові будинки. На самому в'їзді, на Севастопольському шосе, стоять дві нехитрі по архітектурі новобудови, одиничка-студія 43 кв. м в одній з них здається за 2000 рублів на добу. У центрі селища квартири можна зняти від 1200 до 3000 рублів на добу, залежно від будинку (новий або старий) і рівня ремонту. Найближчі до моря будинки знаходяться на Виноградній вулиці (чим більше номер будинку по цій вулиці, тим ближче він до моря). Крім цього, тут знаходиться значний за розмірами комплекс з трьох готелів, що належить одному власникові: SPA-готель «Лівадійський», арт-готель «Азор» і пансіонат «Грінцовскій». Двомісні номери пропонуються в них від 5000 рублів на двох зі сніданком. Але треба розуміти, що відпочивати в Лівадії у самого моря без машини (якщо ви плануєте готувати самостійно) - задоволення для справжніх спортсменів. Шлях до магазинів в центрі селища займе мінімум 20 хвилин, при цьому йде він по дуже крутому підйому. Є, правда, таксі. Середня ставка пересувань в межах селища у місцевих водіїв - близько 150 рублів.

За Лівадією, в сторону Севастополя, знаходиться Гаспра, знаменита тим, що тут знаходиться Ластівчине гніздо За Лівадією, в сторону Севастополя, знаходиться Гаспра, знаменита тим, що тут знаходиться Ластівчине гніздо. Селище також розташований високо над берегом моря. Ціни там, як і по всьому ПБК. Однушки в п'ятиповерхівках на горі (на верху Маратовская вулиці), в 800 м від моря, пропонуються в середньому за 1500-2000 рублів на добу, але якщо добре пошукати, то можна знайти і за 1000 рублів на добу. Але на таку висоту з пляжу вже доведеться підніматися по канатній дорозі - занадто високий і крутий підйом. У базі cian.ru є оголошення з ціною 1800 рублів на добу за однушку площею 40 кв. м, зі свіжим ремонтом і меблями (Маратовская, 41), і 2000 рублів за двушку площею 55 кв. м на Алупкінському шосе, 30, з не новими меблями. У рідкісних будинках біля моря ціна на однокімнатні квартири вже від 2600 рублів на добу.

Далі за Гаспрой смт Далі за Гаспрой смт   Кореїз, з входять до його складу селищем Місхор Кореїз, з входять до його складу селищем Місхор. Тут в цьому сезоні стандартна ціна практично всіх перелічених двокімнатних квартир на найближчому до моря Алупкінському шосе (це десь 400 м від моря) - 3000 рублів на добу. Однушки можна зняти за 1800-2000 рублів. У таку ж ціну обійдуться двушки, розташовані вище на горі, з не новими меблями. Наприклад, досить віддалена від моря двокімнатна квартира на Корєїзськом шосе, пішки до моря хвилин 10-15, назад в два рази більше, зі скромною обстановкою, здається за 2000 рублів на добу. У будинку трохи нижче, по корєїзськой шосе (д. 10б), пропонуються двокімнатні апартаменти з хорошим ремонтом, але без кухні (вона загальна у дворі) за 3000 рублів на добу. Нижче, в так званому котеджному містечку (Алупкінське шосе, 28), здаються за такою ж ціною квартири і студії з кухнею. У Місхорі (як і в більшості селищ ПБК) море відокремлене від житлового масиву великим парком, тому безпосередньо на березі або хоча б в 200 м від моря житла практично немає, за винятком зовсім невеликої кількості будинків у парку. Але квартири в них здаються відразу ж за вищою ціною - від 4500 до 7000 рублів на добу (в залежності від площі апартаментів і ремонту), але таких пропозицій вже майже немає, все щільно заброньовано до осені знаючими людьми, виключаючи, втім, варіанти за 7000 рублів. Якщо шукати житло поруч з парком, то потрібно розглядати варіанти поблизу від входу в парк (а це санаторій «Місхор») і трохи нижче нього - поруч з корпусом санаторію «Дюльбер». За адресами - це Алупкінське шосе, 28, і біля нього і самий кінець вулиці Південній, яка йде зверху з гори (будинки № 54, 56 і поруч). У будинків в парку непарна нумерація (в безпосередній близькості з міської набережної, наприклад, знаходяться вдома за № 9-густо).

За Кореїз розташувалася Алупка зі своїм знаменитим Воронцовским палацом, відвідування якого пропустити ніяк не можна, настільки чудові його зовнішній вигляд і інтер'єри За Кореїз розташувалася Алупка зі своїм знаменитим Воронцовским палацом, відвідування якого пропустити ніяк не можна, настільки чудові його зовнішній вигляд і інтер'єри. Саме селище, так само, як і Місхор, відділений від моря величезним парком, закладеним господарем палацу, генерал-губернатором Бесарабським і Новоросійським Воронцовим. При визначенні цін на квартири тут працює такий же закон, як і всюди: чим ближче до моря - тим дорожче, чим далі - тим дешевше. Нижній поріг для однушки - 1000 рублів, верхній - 1600 рублів на добу, для двушки - 3000 рублів на добу.

На західному кордоні Великої Ялти знаходиться селище Форос. Він відомий тим, що тут з радянських часів відпочивали члени партійної еліти, перебувала дача Горбачова, на якій його і блокували в серпні 1991 року при ГКЧП. Ціни на квартири тут не сильно відрізняються від інших селищ на узбережжі. Двокімнатна квартира нагорі (вулиця Північна) 50 кв. м, на 1-му поверсі семиповерхового будинку, здається за 1600 рублів на добу. За скільки ж здають однокімнатну квартиру 45 кв. м на іншому поверсі цього будинку. Пропозиції ближче до моря вже йдуть по 3000 рублів на добу.

Підводячи підсумки огляду, можна сказати, що середня ціна оренди нового якісного двокімнатного або полуторного житла (з хорошим ремонтом і меблями) на ПБК в цьому сезоні - 3000 рублів на добу і 5000 рублів на добу - в квартирах в елітарних новобудовах на березі моря Підводячи підсумки огляду, можна сказати, що середня ціна оренди нового якісного двокімнатного або полуторного житла (з хорошим ремонтом і меблями) на ПБК в цьому сезоні - 3000 рублів на добу і 5000 рублів на добу - в квартирах в елітарних новобудовах на березі моря. Старий житловий фонд здається по 2000 рублів, багатокімнатні квартири, порядком віддалені від моря, - за 1000-1500 рублів на добу. Також можна констатувати, що на ціну впливає віддаленість селища від Ялти. Чим далі від цього фешенебельного місця, тим дешевше оренда нерухомості.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online