Перевезення на таксі без ліцензії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоб стати легальним таксистом потрібно зробити 5 простих речей. Головне з них - отримати ліцензію.

Головне з них - отримати ліцензію

Щоб стати легальним таксистом потрібно зробити 5 простих речей. Головне з них - отримати ліцензію.

За оцінками багатьох фахівців, до 30% всіх таксі в Мінську є нелегальними. Вони не платять податків, рідко трапляються перевіряючим і постійно конфліктують як зі своїми, так і з легальними перевізниками.

Щоб стати легальним таксистом потрібно не так вже й багато:

  • пройти курси таксистів;
  • купити таксометр і поставити його на облік в податковій інспекції;
  • отримати ліцензію на цю роботу в Міністерстві транспорту і комунікацій;
  • придбати жовті номери спеціального зразка;
  • сплатити єдиний податок і страховку.

Незважаючи на це, значна частина водіїв авто "з шашечками" робити цього не поспішає. Для них невеликий штраф (нехай навіть і регулярний) є менш важким і витратною справою.

Деякі підприємливі водії, порушуючи законодавство, здійснюють перевезення пасажирів без ліцензії під виглядом «оренди транспортного засобу».

Водії автомобілів з шашечками і логотипом "А-А" на борту викликають справедливе обурення високими цінами. Вони не виконують основних вимог, встановлених в сфері перевезень пасажирів. Знижується рівень безпеки пасажира, так як транспортний засіб не проходить постійного держтехогляду, а водії - медогляду. При цьому не укладається договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності перевізника перед пасажиром.

Згідно із законом - перевезення пасажирів в Білорусі повинна ліцензуватися згідно з Положенням про ліцензування окремих видів діяльності, затвердженого Указом Президента РБ від 1 вересня 2010 року № 450. Отримання такої ліцензії не потрібно тільки для виконання внутрішньо перевезень пасажирів у власних потребах. Отже, послуги з оренди автомобіля і по управлінню орендованим автомобілем повинні надаватися при наявності відповідної ліцензії та укладанні договору оренди.

Мінтранс попередив, що надалі перевізники-орендодавці будуть залучатися до відповідальності за безліцензійну діяльність. Відповідальність чекає не тільки самих перевізників, а й диспетчерів таксі, які перенаправляють їм замовлення пасажирів. Передача замовлень не таксистам, а орендодавцям з екіпажем незаконна. Інформація про таких диспетчерів буде направлятися в виконавчі комітети, інспекції Міністерства з податків і зборів, а також операторам таксі для розгляду питання про доцільність їх подальшої роботи.

Співробітники транспортної інспекції виявляють також факти використання робочого транспорту в особистих цілях без використання таксометра, чого за Правилами пасажирських перевезень робити не можна. Тут вихід один - зняти атрибутику таксі перед поїздкою "по своїх справах". Але водії цього майже не роблять через острах втратити додатковий заробіток. Адже не всі пасажири захочуть сідати в машину без жовтих смужок.

Однак незабаром ліцензію в сфері перевезень пасажирів можуть скасувати. Проектом указу Президента РБ «Про деякі питання організації перевезень пасажирів автомобілями-таксі» передбачено, що замість ліцензії водіям таксі місцевими розпорядчими і виконавчими органами будуть видаватися карти допуску на кожний транспортний засіб.

Представники Мінтрансу бачать в цьому ряд переваг:

  • буде організований облік машин, що працюють на білоруському ринку таксі;
  • при виявленні порушень в одному з автомобілів організатора перевезень, інші машини-таксі продовжать свою роботу. А сьогодні при анулюванні ліцензії вся його транспортна діяльність припиняється;
  • пропонована міра допоможе знизити кількість порушень у сфері пасажирських перевезень.

Одночасно передбачається збільшення ступеня відповідальності за порушення встановлених нормативів.

Якщо Ви являетесть представником служби таксі, вантажоперевезень або евакуаторів, ми пропонуємо Вам безкоштовно зареєструватися на нашому сайті , Щоб якомога більше потенційних клієнтів дізналося про ваших транспортних послугах.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online