В Україні змінили правила перетину кордону - новини ZIK.UA

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В Україні змінили правила перетину кордону В Україні змінили правила перетину кордону   Співробітник прикордонної служби проводить паспортний контроль

Співробітник прикордонної служби проводить паспортний контроль. Фото: Гюнтер Володимир / УНІАН

Кабінет міністрів України змінив правила перетину кордону для українців.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 4 липня 2018 року, в ході засідання уряду, повідомляє РБК .

Так, Кабмін підтримав внесення змін до постанови уряду, що стосуються правил перетину кордону для дітей.

Зокрема, в чинну постанову щодо правил перетину кордону пропонується додати норму, що проїзний документ дитини дійсний протягом терміну, на який він виданий.

Крім того, Кабмін дозволив членам екіпажу повітряного судна супроводжувати неповнолітніх дітей.

«Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється лише за згодою обох батьків (усиновлювачів), прийомних батьків, опікунів (піклувальників) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18 -річного віку, в тому числі в супроводі членів екіпажу повітряного судна, на якому вони направляються », - йдеться в документі.

Також виїзд з України осіб до 16 років, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків у разі пред'явлення документів або їх нотаріально засвідчених копій. За рішенням Кабміну, таким документом може бути свідоцтво про народження дитини, видане компетентним органом іноземної держави, який не містить відомостей про батька дитини, легалізованого або засвідченого апостилем, а також без будь-якого додаткового засвідчення у випадках, передбачених міжнародним договором України.

Як наголошується в пояснювальній записці, розробка відповідних змін обумовлені необхідністю реалізації вимог статті 32 закону України «Про охорону дитинства» щодо прийняття державою заходів для боротьби з незаконним переміщенням, вивезенням та неповерненням з-за кордону, їх викраденням, торгівлею та контрабандою дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

* Якщо Ви помітили помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online