Робота за кордоном без знання мови - реальність чи міф?

  1. В якій країні вас чекають?
  2. Приклад: робота без знання мови в Польщі
  3. Небезпеки і ризики

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При пошуку роботи за кордоном основна складність, з якими стикаються вихідці з СНД - відсутність знання мови. Через це вибір вакансій сильно обмежений, та й умови роботи залишають бажати кращого. Але насправді, не так вже й складно знайти роботу за кордоном навіть без базового знання мови.

зміст сторінки

В якій країні вас чекають?

В якій країні вас чекають

Відразу варто обмовитися, що не знаючи іноземної мови можна забути про працевлаштування в розвинених країнах, таких як Франція, Німеччина або Великобританія. Максимум на що ви зможете розраховувати - працевлаштування в сільськогосподарському секторі , Робота підсобником на будівництві або вантажником. Причому ваша зарплата буде істотно нижче, ніж у корінних жителів країни, які працюють на такій же посаді.

Зараз в Євросоюзі відчувається нестача робочих рук як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються. Робітники з країн із середнім рівнем розвитку їдуть на заробітки в більш розвинені держави. Відповідно, в їх країні виникає дефіцит робочих спеціальностей. Ось список країн, які приймають працівників з СНД:

  • Польща
  • Чехія
  • Іспанія
  • Фінляндія
  • Норвегія

Нижче приведена інфографіка по Польщі, яка наочно ілюструє небажання європейців працювати. Як ми бачимо, рівень безробіття в багатьох воєводствах більше 10%, тоді як вільних робочих місць на багатьох підприємствах і фірмах чимало.

Приклад: робота без знання мови в Польщі

Розглянемо приклад Польщі. Ще кілька років тому поляки неохоче брали на роботу українців та росіян без знання мови, так як попит не перевищував пропозицію. Зараз ситуація змінилася - поляки цураються фізичної праці, тому беруть на роботу людей без знання мови.

Деякі компанії пішли далі - вони формують свій штат більш ніж на 50% вихідцями з СНД, причому володіння польською або англійською не має великого значення. З робочими зазвичай спілкується керівник, який добре знає як польський, так російську або українську мову, який організовує роботу. Як результат - щоб виконувати свої обов'язки працівнику немає необхідності вивчати мову.

Оплата праці у вихідців з СНД нижче ніж у поляків, але не набагато. Хороші роботодавці надають такі умови:

  • Офіційне працевлаштування
  • Гуртожиток за символічну плату
  • Компенсація транспортних витрат
  • Трансфер від кордону до місця роботи

Нерідко буває так, що після всіх витрат у поляка на руках залишається менша сума, ніж отримує українець і росіянин.

Небезпеки і ризики

Самостійно влаштуватися на роботу за кордоном, особливо без знання мови, досить складно Самостійно влаштуватися на роботу за кордоном, особливо без знання мови, досить складно. Мовний бар'єр виникає ще на стадії переговорів з роботодавцем, при оформленні документів. Цим користуються нечесні на руку наймачі, які обіцяють хороші умови проживання та роботи, а на ділі все виявляється інакше.

Ось кілька критеріїв якісного роботодавця:

  • Широкий вибір вакансій
  • офіційне оформлення
  • Велика компанія, а не приватний підприємець
  • Роботодавець готовий допомогти з оформленням документів

Звичайно, кількість нечистих на руку роботодавців в Польщі не така велика, але якщо у вас є вибір - не варто ризикувати. Краще перестрахуватися і влаштуватися на роботу в компанію, від якої не доведеться чекати неприємностей, ніж зазіхнути на великі гроші і в підсумку залишитися з носом.

Слідкуйте за нашими новинами і статтями ВКонтакте , Twitter і Facebook !

Сподобалася стаття? Ви визнали її корисною? Поділіться з друзями в соціальних мережах!

В якій країні вас чекають?
Сподобалася стаття?
Ви визнали її корисною?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online