Правила виїзду дітей за кордон змінилися

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юні харків'яни можуть виїжджати за кордон до закінчення терміну дії їх проїзного документа - вже цього літа українці будуть відправляти своїх дітей за кордон за новими правилами. Що змінилося, з'ясовував «Вечірній Харків» .

Уряд вніс зміни в правила виїзду дітей за кордон. За словами прес-секретаря Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Оксани Іванець, новація була прийнята минулого тижня і вступить в силу з дня офіційного опублікування постанови, тобто приблизно через місяць.
Одне з нововведень стосується довіреності на вивезення дитини за кордон.
- Відтепер якщо батьки в розлученні, то один з батьків має право вивезти дитину за кордон на місяць без довіреності другого з батьків. Раніше це було можливо тільки при наявності довіреності, - розповідає Оксана Іванець. - Як це буде відбуватися на практиці, поки сказати не можу, оскільки роз'яснень з цього приводу ми ще не отримали.
У числі іншого лібералізовано умови вивезення дітей за кордон у разі їх самостійного подорожі літаками. Відтепер батькам надається право залучати до супроводу дітей, які виїжджають за кордон повітряним транспортом, членів екіпажу літаків - відповідно до вимог Міжнародної організації цивільної авіації.
- Тобто батьки оформляють нотаріально завірене доручення на юридичну особу - перевізника, - пояснює Оксана Іванець. - Така норма діяла і раніше, просто зараз вона чітко прописана в законі. Один з батьків писав довіреність на авіакомпанію - припустимо, я, Іванов Іван Іванович, довіряю авіакомпанії МАУ перевезти мою дитину туди-то. Виходить, що дитина подорожує у супроводі дорослих - екіпажу літака. Виходить стюардеса, бере дитину за руку, вони проходять прикордонний контроль, і вона бере його на борт, а після прибуття на місце - передає зустрічаючим. Таким же чином повертають його назад.
Також врегульовано питання виїзду за кордон дітей, які свого часу отримали проїзний документ дитини.
- Справа в тому, що зараз проїзний документ дитини вже не видають - з самого народження він отримує біометричний закордонний паспорт. І, природно, виникло питання, що робити з проїзним документом дитини, отриманим раніше? Так ось тепер прописали, що громадяни України, які досягли 16-річного віку, можуть виїжджати за кордон за проїзним документом дитини до закінчення терміну його дії.
Приведено у відповідність з європейським законодавством та перетин кордону дітьми, народженими за межами України.
- Для перетину кордону цією категорією неповнолітніх громадян України, які подорожують у супроводі одинокої матері, досить мати паспортний документ і свідоцтво про народження, видане компетентними органами іноземної держави, яке не містить відомостей про батька дитини і завірено в установленому порядку, - уточнила Оксана Іванець.І, природно, виникло питання, що робити з проїзним документом дитини, отриманим раніше?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online