електронна черга при виїзді з Білорусі до Польщі

  1. Отже, як забронювати місце онлайн в електронній черзі на прикордонному переході в Бресті при виїзді...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви вирішили прокотитися на машині по Європі (мається на увазі, не орендованій на місці, а на своїй, з виїздом з Росії), то важливим моментом в цій поїздці буде проходження кордону Європейського союзу. Найчастіше подорожують через Польщу, Фінляндію або Литву, в залежності від місця старту і пункту призначення. У цій статті розповім про наш досвід онлайн-бронювання місця в електронній черзі на виїзд з Білорусі до Польщі в пункті пропуску «Варшавський міст» (Брест - Тереспіль). Це найбільший прикордонний перехід на білорусько-польському кордоні. Є ще в Домачево (він другий за популярністю, хоча і значно менше Бреста), в населеному пункті Козловичі (про нього нам мало що відомо, так само як і про ще два інших).

Є ще в Домачево (він другий за популярністю, хоча і значно менше Бреста), в населеному пункті Козловичі (про нього нам мало що відомо, так само як і про ще два інших)

Зараз виїхати з Білорусі до Польщі в пункті Брест - Тереспіль можна тільки по електронній черзі. Правда, це зовсім не означає, що ви пройдете митницю миттєво і без зволікань: електронна черга лише дає право проїзду до початку прикордонного переходу (тобто до початку митних коридорів): спочатку ви стоїте в сервісній зоні, потім на табло загоряється номер вашої машини і ви можете рухатися далі - тільки з цього моменту і починається проходження кордону, і воно може бути далеко не швидким.

Взяти талон можна і на місці. Але ми вирішили забронювати місце в електронній черзі на білоруському кордоні онлайн і не пошкодували: заощадили години дві, не менше. Хоча було непросто: оплата послуг онлайн в Білорусії виявилася справою нелегкою і заплутаним, а інтерфейс у сайту, на якому проводиться оплата, зовсім недружній. Я провозилася не менш години, перш ніж розібралася, як це все влаштовано, і витратила чимало трафіку від мобільного інтернету, але це було вже справа принципу, до того ж тепер у мене є можливість поділитися досвідом з читачами MyTravelPlus.

Отже, як забронювати місце онлайн в електронній черзі на прикордонному переході в Бресті при виїзді з Білорусі до Польщі?

  1. Заходьте на сайт: https://belarusborder.by/
  2. Реєструєтеся: Головна - Реєстрація - Зареєструватися як фізична особа
  3. Заповнюєте поля (ПІБ, дані водія, дані закордонного паспорта і т.п.), підтверджуєте реєстрацію за посиланням з електронної пошти.
  4. В особистому кабінеті вибираєте «Забронювати», вказуєте категорію транспортного засобу, пункт пропуску (поки він там один - Брест), вибираєте часовий інтервал. ВАЖЛИВО: потрібно прибути в зону очікування ДО початку інтервалу, тому потрібно правильно розрахувати час, коли ви зможете бути на пропускному пункті. Причому може так статися, що потрібний Вам інтервал може бути вже зайнятий. Тому можна зробити це заздалегідь, хоча в цьому випадку, звичайно, складніше правильно розрахувати час прибуття на місце.
  5. Заповнюєте дані водія (або вибираєте їх з профілю, якщо водій і зареєстрований - одне і те ж особа), заповнюєте дані автомобіля і на цьому з реєстрацією в черзі все, 1-й етап пройдено. Цей етап нескладний, все досить зрозуміло і займає небагато часу. Далі у вас створюється номер бронювання та потрібно переходити до оплати. При цьому оплатити бронь потрібно протягом 60 хвилин з моменту присвоєння номера.
  6. На другому етапі (оплата) почалися складнощі (у всякому разі, для мене).

Після номера бронювання слід інструкція по оплаті замовлення через систему "Розрахунок" (ЕРІП), з якої випливало, що найпростіше - це роздрукувати інструкцію і віднести її в банк, щоб показати касирові. Але нас цей варіант не влаштовував. Роздрукувати інструкцію нам було ніде і ходити по банках теж не було можливості.

Ось і сама інструкція:

Для проведення збору за резервацію в системі електронної черги часу в'їзду ТЗ в пункти пропуску необхідно послідовно:

1. Вибрати

  • Пункт "Система" Розрахунок "(ЕРІП)
  • Інтернет-магазини / сервіси
  • B
  • Belarusborder.by -бронювання

2. Для оплати ввести Ваш номер замовлення: .......... .
3. Перевірити коректність інформації
4. Здійснити платіж.

І нижче посилання: Детальніше про оплату через систему "Розрахунок" (ЕРІП).

Якщо перейти за цим посиланням, можна потрапити на сайт цієї системи, де описуються всі її переваги - це і надійність, і зручність, і гарантії, і т.п., крім одного: як саме можна заплатити за її допомогою.

При натисканні в меню зліва пункту: ОПЛАТА ПОСЛУГИ ЕЛЕКТРОННОЇ ЧЕРЗІ ЧАСУ В'ЇЗДУ ТС В ПУНКТИ ПРОПУСКУ, що, здавалося б, логічно має привести до оплати послуги, відкривається все та ж інструкція з перерахованими вище пунктами (про пункт «В» - мається на увазі алфавітний покажчик, якщо що), і в кінці така ось фраза:

Звертаємо увагу! Оплата з сайту raschet.by не проводиться. Сайт носить виключно інформаційний характер. Реалізація платіжної складової на сайті закладена в якості перспективного плану розвитку системи «Розрахунок».

У цей момент я навіть готова була здатися, але це вже стало справою честі - і я продовжила пошуки по сайту. Поверталася то знову на Belarusborder, то знову на raschet.by.

У підсумку натрапила на цю сторінку: http://raschet.by/platelshchikam/platelshchikam/ ,

де є розділ «Корисна інформація - Де можна оплатити».

Там вказані 4 платіжні системи, через які можна провести оплату: Belgi, EPay, EasyPay, WebMoney. У жодній з цих систем ми не були зареєстровані. WebMoney було більш-менш на слуху, але возитися зі створенням електронного гаманця не хотілося, особливо в дорозі, з телефону і з мобільним інтернетом. Я продовжила пошуки можливості здійснити оплату без реєстрації ще на одному сайті і без електронного гаманця. І нарешті, здавалося б, знайшла:

Якщо натиснути на EasyPay, провалитеся сюди: https://ssl.easypay.by

Заходьте в розділ «Платникам» (вгорі сторінки). Перше, що кидається в очі, це знову про електронний гаманець. Ігноруємо, перегортаємо вниз. У центрі сторінки знаходимо «Каталог товарів і послуг», далі натискаємо в каталозі - ЕРІП . Відкривається великий розгорнутий каталог. І тут вже більш-менш стає зрозуміло, як можна застосувати інструкцію з сайту BelarusBorder: знаходимо в довгому списку «Інтернет-магазини / сервіси», розкриваємо шляхом натискання на «+» алфавітний покажчик, вибираємо букву «B», знаходимо «Belarusborder», натискаємо, ииии ... вуаля: потрібен електронний гаманець! У розпачі намагаюся зареєструвати гаманець, але вискакує напис:

Реєстрація недоступна в зв'язку з модернізацією EasyPay

Насилу стримуюсь від того, щоб не викинути телефон у вікно, продовжую пошуки.

7. Фінішна пряма: заходжу на Belgi.by . Після різноманітних спроб знайти послугу через форму пошуку, а також через пункт «Платежі без реєстрації», заходжу в розділ «Платежі за всіма послугами» під формою пошуку, і (о, диво!) Там виявляються «Інтернет-магазини / Сервіси». І далі все як по маслу: B - Belarusborder. Відкривається віконце, куди потрібно ввести свій номер замовлення і натиснути «Продовжити», ну і далі більш-менш вже зрозумілі дії по оплаті банківською картою.

Щоб заощадити час, можна просто пройти за цим посиланням: https://belqi.by/Belqi-Phys/Default/Payments?category=ATOP_ALL_PAYMENT . Тут можна оплатити бронювання інтервалу на виїзд з Білорусі без реєстрації і електронного гаманця.

Вартість послуги з бронювання електронної черги на прикордонному переході в Бресті - 23 білоруських рубля (близько 700 російських рублів).

У підсумку цей досвід надихнув мене на створення вищевикладеної інструкції з бронювання та оплати цієї послуги. Сподіваюся, вона допоможе заощадити ваш час. Я ж з працею, але вклалася у відведений для оплати тимчасової інтервал. Зате як ми пораділи, коли приїхали до пропускного пункту в Бресті: на оплату електронної черги вишикувалася ціла низка машин - абсолютно очевидно було, що простояти ще додатково в цій живій черзі, щоб оплатити місце в електронній, довелося б ще близько двох годин.

Крім того, сервісна зона була вже майже повністю забита машинами, тобто якби ми оплачували електронну чергу на місці, то, швидше за все, в найближчі інтервали ми вже не потрапляємо. Але ми під'їхали до окремого в'їзду, показали на екрані мобільного телефону скан свого замовлення і нас миттєво пропустили в зону очікування. Коли о 12 годині на табло почали спалахувати номери машин, наш номер виявився першим, і вже хвилин через 10 ми під'їжджали до в'їзду в митні коридори.

Втім, забігаючи вперед: всі інші етапи ми проходили вже не так швидко. Спочатку довго стояли на білоруській стороні, потім не пускали поляки. Загальний час проходження білорусько - польського кордону від точки в'їзду з боку Бреста о 12 годині дня до виїзду в Тересполі склало у нас 3, 5 години. У нашій практиці були випадки значно більш швидкого проходження митниці. Хоча, справедливості заради треба сказати, були і значно повільніші, але рідко.

Цікавий факт: при під'їзді до погранпереходу на території Білорусії, машину тут же оточує ціла юрба підприємливих чоловіків, що пропонують проїхати в сервісну зону без черги. Скільки це коштує і як це працює, ми так і не з'ясували - узнач, що у нас онлайн-реєстрація, товариші втратили до нас інтерес.

Одним словом, прогрес не стоїть на місці - і цим треба користуватися. А про наші враження від поїздки до Кракова на листопадові свята розповім в наступній статті.

Удачі в подорожах!

Отже, як забронювати місце онлайн в електронній черзі на прикордонному переході в Бресті при виїзді з Білорусі до Польщі?
By/Belqi-Phys/Default/Payments?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online