Що таке "смарт" квартира або квартира "студіо", і кому вона підходить?

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1 червня 2017, 14:30 Переглядів: 1 червня 2017, 14:30 Переглядів:   Модний тренд чи необхідність

Модний тренд чи необхідність? У чому різниця і що спільного? Кому це підходить? Чи є життя після "Смарт"? Розібратися в цих питаннях допоможе Зелений Андрій Романович, співзасновник ЖБК Будівельне об'єднання - 3, ЖК "Милі квартири" .

Що таке "студіо" і звідки на нас ця напасть?

Квартирами-студіо прийнято називати окремі житлові приміщення (однокімнатні квартири), в яких відділений перегородкою тільки санвузол, а кухня і кімната становлять одне приміщення.

Якщо "погуглити", звідки ця мода, то ви прочитаєте про США 20-х років минулого століття, про Людвіга Міс ван дер Роеі і про те, як це підхопила творча молодь ... На "пострадянський простір" квартири-студіо зробили крок лише в 1990-х роках, коли це був уже всесвітній тренд, тоді вони були просторими і служили елементом "шику". Сьогодні ситуація вже інша, купівельна спроможність населення низька, а потреба в житлі велика. Тому покупець шукає недороге, але зручне житло, а забудовники продовжують зменшувати площі квартир, щоб зробити їх дешевше!

Однак до яких розмірів можна зменшувати параметри в однокімнатній квартирі без шкоди для функціональності?

За чинним ДБНами загальна площа 1-кімнатної квартири не може бути менше 30 кв. метрів. Ця норма прийшла до нас з радянських часів і цілком виправдана. Все виходить мінімально-достатньою, приблизно по: 4 кв. м - санвузол, 5 кв. м - коридор, 8 кв. м - кухня, 13 кв. м - кімната. Менше начебто нікуди! Коли проектувальники планують поверхи і будівля в цілому, витримати всі ці площі у всіх квартирах поверху і вдома - завдання непросте, і якісь з приміщень "одиничок" виходять менше. ось тут і знадобився західний тренд - планування студіо, а точніше, відсутність внутрішнього планування як такої.

У квартирі-студіо, крім санвузла, все інше, за проектом, єдиний простір. Кухонна робоча поверхня з плитою і раковиною розташовуються в куточку, а вся площа студії, за вашим бажанням і потреби, може виступати то місцем прийому гостей, то робочим місцем, то ігровою зоною малюка, то спальнею. Простір це, при 30 метрах загальної площі, досить велика - 28 кв. м. Якщо відокремити передпокій, то залишиться 23 - 24 кв. м. При цьому ви можете умовно (візуально, наприклад, кольором і матеріалом підлоги і стін) або фактично (меблями, розсувними системами або ширмами), розділити цей простір на функціональні зони, а на вечір, до приходу гостей, або, наприклад, через півроку все організувати інакше. Є цілий ряд цікавих дизайнерських, технічних і архітектурних рішень, що дозволяють організувати в студіо комфорт і затишок. До речі, в студіо зобов'язують використовувати тільки електроплити, інфрачервоні варильні поверхні або індукційні плити. І над ними рекомендують ставити витяжку. Так вирішується проблема можливої ​​кіптяви і запахів.

А що ж таке українські смарт-квартири?

Більшість покупців нерухомості під "смарт" помилково мають на увазі -невелика і недорога. Але назва "смарт" насправді означає "розумна" або "інтелектуальна", а не просто маленька! Мається на увазі, що забудовник здає таку мініатюрну квартиру відразу з повним інженерним обладнанням і обстановкою - меблями і технікою, які зручно розміщені, узгоджено працюють і мають компактні розміри. Укомплектувати таке житло стандартними сантехприладами, побутовою технікою, меблями, та так, щоб все це вмістилося, працювало і по квартирі ще можна було пройти - завдання складне! Якщо використовувати меблі і техніку "трансформери" (де одні і ті ж елементи можуть використовуватися то як стіл, то як ліжко, то як спортивний міні-тренажер або дитячий ігровий стінка, а екран телевізора одночасно є і монітором комп'ютера, і пультом управління всіма побутовими і кліматичними приладами та пристроями в квартирі) то, напевно, це був би справжній смарт, ось тільки у виконанні київських забудовників нічого подібного я, на жаль, не зустрічав. Це при тому, що в новобудовах багато пропозицій, квартир із загальною площею від 18, до 25 метрів квадратних! Звичайно ж студіо загальною площею від 30 квадратних метрів дає більше можливостей, і обставити її можна звичайними меблями і технікою.

Кому підходить таке щастя ?

Квартири-студіо ідеально підходять для проживання однієї людини. Подобаються планування студіо і творчим натурам, які працюють вдома, і їм важливо, щоб все завжди було під рукою і побут якомога менше відривав їх думки від творчого процесу. Непогано будуть відчувати себе в такій квартирі і подружні пари, особливо якщо звички і манери один одного їх не дратують, а обідати і вечеряти вони більше люблять в кафе або ресторані, ніж удома. Також і сім'я з маленьким - до 5-ти років - дитиною може проживати в квартирі-студіо більш-менш нормально, якщо речей небагато.

Чи не підійдуть квартири-студіо для постійного проживання сім'ям з дорослою дитиною або для трьох дорослих людей. Подружжю буде некомфортно: якщо у них стабільний, зміщений графік відпочинку і роботи - коли один чоловік ще або вже спить, а другий збирається на роботу або приходить; якщо в сім'ї малюк, а одному з батьків треба брати роботу додому; якщо є собака великої породи або інші життєві питання, які "не вписуються" в одне приміщення.

Якщо ж пропоновані смарт-квартири або квартири-студіо - ваш варіант, то дуже важливо грамотно вибрати і купити саме таку квартиру, яка підійде вам, а в подальшому може бути вигідно перепродана або здана в найм.

Дізнайтеся більше - на сайті: https://milayakvartira.kiev.ua або за телефонами: (044) 362-47-22, (097) 246-21-18, (066) 216-30-92

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Що таке" смарт "квартира або квартира" студіо ", і кому вона підходить?". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

У чому різниця і що спільного?
Кому це підходить?
Чи є життя після "Смарт"?
Що таке "студіо" і звідки на нас ця напасть?
Однак до яких розмірів можна зменшувати параметри в однокімнатній квартирі без шкоди для функціональності?
А що ж таке українські смарт-квартири?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online