Рублево-Успенське шосе - підмосковний Беверлі-Хіллз

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор: Іван Кузнецов Автор: Іван Кузнецов   Про Рублево-Успенське шосе, або просто «Рубльовку», чули всі

Про Рублево-Успенське шосе, або просто «Рубльовку», чули всі. Про неї ходить багато байок, міфів, легенд і анекдотів. Один з міфів пов'язаний якраз з самої трасою. Більшість не жителів Рублево-Успенського шосе переконані, що воно завжди «стоїть», пересуватися по ньому можна тільки з «мигалкою». Вирушаючи на черговий огляд, ми як раз і ставили перед собою завдання: підтвердити або розвіяти цей міф

Про Рублево-Успенське шосе, або просто «Рубльовку», чули всі. Про неї ходить багато байок, міфів, легенд і анекдотів. Найпоширеніший слух про те, що там живуть виключно олігархи, недалекий від істини, досить поглянути на ціни домоволодінь в будь-якому каталозі по заміській нерухомості. Другий за популярністю міф пов'язаний якраз з самої трасою. Більшість не жителів Рублево-Успенського шосе переконані, що воно завжди «стоїть», пересуватися по ньому можна тільки з «мигалкою». Вирушаючи на черговий огляд, ми як раз і ставили перед собою завдання: підтвердити або розвіяти цей міф.
Методика складання огляду
В першу чергу, нас цікавила транспортна завантаженість і час проходження траси в ранкові та вечірні години-пік.
Для огляду підмосковних трас ми брали середньостатистичного жителя столиці, який працює в центрі Москви, але жити воліє за містом. Його робочий день становить 8 годин плюс годину на обідню перерву, з 10:00 до 19:00. Для того щоб з'ясувати, наскільки та чи інша шосе пристосоване для постійного проживання і щоденних поїздок на роботу, співробітники порталу самі проїхали по всіх заміських шосе.
Перед нами стояли кілька завдань:
- вчасно приїхати «на роботу»,
- з'ясувати, де і в який час на трасі зустрічаються труднощі,
- зрозуміти, скільки часу знадобиться на те, щоб дістатися з «роботи» до «дому» у вечірній час.
Крім того, ми наводимо список всіх інфраструктурних об'єктів, які зустрічаються на тій чи іншій трасі, описуємо якість дорожнього покриття, середню швидкість руху і відстань від Москви, на якому дійсно можна жити і щодня їздити на роботу.
Окремо хотілося б відзначити, що столичні пробки - явище досить непередбачувана. З різних причин вони можуть виникати в місцях, де їх очікуєш найменше. Або, навпаки, там, де традиційно рух «стоїть», вдається проскочити без труднощів. Так що якщо ви проїдете ті ж маршрути, що і ми, швидше або повільніше, будьте впевнені, винні в цьому не експерти Cottage.ru, а різні зовнішні чинники.
Загальні відомості
Рублево-Успенське шосе (А-105) проходить по Одинцовському районі Московської області. Шосе не є транзитною трасою вантажопасажирського потоку, так як, не веде до великих населених пунктів. Починається траса на 60-му км МКАД і триває до селища Жайворонки (20-й км Можайського шосе).

Траса є найкоротшою в Підмосков'ї, її довжина становить всього 30 км. Протягом усього цього відстані вона являє собою двухполосную дорогу, по одній смузі в кожну сторону. Не має різнорівневих розв'язок (крім розв'язки з МКАД), володіє мінімумом світлофорів і ідеальним дорожнім покриттям. Рублівка є урядовою трасою, яка крім співробітників ГИБДД, постійно контролюється Федеральною службою охорони (ФСО).
Ліричний відступ
Огляд Рубльовки повинен був бути першим з нашого циклу, адже це головна підмосковна траса, з якої починалося формування ринку заміської нерухомості для постійного проживання. Так і повинно було статися, але зробити огляд ще на початку літа Cottage.ru завадили співробітники міліції, заборонивши проводити фотозйомку без дозволу ФСО, а всі зняті кадри були вилучені з фотоапарата співробітниками охорони торгового центру «Барвиха Luxury Village» і дільничним. Про це ми вже писали , Так що не будемо повністю переказувати історію, викладемо тільки її продовження.
Повернувшись до Москви, головний редактор сайту Cottage.ru зв'язався з Федеральною службою охорони.
Працівники відомства були дуже милі і привітні, пообіцяли видати дозвіл після надання необхідних документів. Всі папери були зібрані і передані в прийомну ФСТ, але тут почалися дивні речі: ФСОшнікі перестали виходити на контакт, дозволу на проведення зйомки ми так і не побачили. Після двох місяців нами було прийнято рішення все-таки провести зйомку, адже ми не отримали офіційної відмови, а те що не заборонено, то дозволено.
З центру до МКАД
Дорогу від Кремля до Рублево-Успенського шосе знайти простіше простого: досить прилаштуватися за будь-яким чорним автомобілем з «мигалкою». Правда, при цьому необхідно дотримати ряд умов. По-перше, не варто прилаштовуватися за президентським кортежем, по-друге, «мигалка» повинна бути і на вашому автомобілі, щоб мати можливість пересуватися по смузі для спецтранспорту. Але навіть якщо ж ви не належите до класу кремлівських небожителів, проблем виникнути не повинно.

У місті шосе відрізняється металевою
огорожею, що розділяє зустрічні смуги. У місті шосе відрізняється металевою   огорожею, що розділяє зустрічні смуги

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online