США хочуть замінити російський газ мільярдом доларів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

США розглядають законопроект, згідно з яким Європа отримає $ 1 млрд за відмову від російського газу. Законопроект запропонували Рон Джонсон, який представляє республіканську партію і Кріс Мерфі від демократичної партії. США розглядають законопроект, згідно з яким Європа отримає $ 1 млрд за відмову від російського газу

Ініціатори законопроекту вважають, що так вони захистять Європу від впливу Росії на енергетику, повідомляє Bloomberg.

Автори законопроекту вважають, що якщо США вкладеться в європейські енергетичні проекти, то це буде розумною інвестицією. Крім того, це знищить контроль Росії на енергетичному ринку Європи і створить нові робочі місця в США, пояснив Кріс Мерфі.

"Ми інвестували мільярди в зміцнення військової обороноздатності в Східній Європі, але давайте не будемо забувати про небезпечні наслідки енергетичного задухи Росії", - повідомив один з авторів законопроекту Кріс Мерфі.

Одна з лідируючих цілей американського уряду - поставка енергетичних ресурсів по всьому світу. США намагається конкурувати з Росією за допомогою поставок в Європу скрапленого природного газу (СПГ). Однак, США називає це не конкуренцією, а доброю місією, щоб знищити російський важіль тиску на Європу.

Міністерство закордонних справ ФРН заявило, що СПГ неконкурентоспроможний проти російського газу і що "ніякої залежності Німеччини від Росії немає, тим більше в енергетичних питаннях".

Раніше "Правда.Ру" писала про те, що грецький політик Дімітріос Веланіс повідомив, що країна буде закуповувати газ виходячи з економічних міркувань, а не політичних.

Читайте також:

Кому потрібен російський газ?

Німеччина прирікає Європу на газовий голод

Енергетична експансія США: вугілля для України, СПГ для Литви та інше

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online