Як записати пісню під гітару на комп'ютер?

  1. Встановлюємо програму для запису
  2. Способи запису пісні під гітару
  3. Інструкція по запису пісні
  4. запис голосу
  5. Застосовуємо ефекти до запису
  6. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Йтиметься про те, як записати пісню під гітару, неважливо свою, або вже наявну, на комп'ютер в файл Mp3 за допомогою програми-аудіоредактора Audacity.

Короткий зміст

Встановлюємо програму для запису

Для початку скачайте програму Audacity , Розпакуйте її і встановіть. Саме цю програму ми розглядаємо тому, що вона дуже зручна і легка в використанні, а також вона російською мовою.

Способи запису пісні під гітару

Записувати можна двома способами.
1. Запис одночасно і гітари, і слів. В цьому випадку гітару і свій голос ви повинні тримати на однаковій відстані від мікрофона, щоб і те, і інше було записано на однаковій гучності. Якість вийде не дуже хорошим.

2. Окремо гітара, окремо голос. Спочатку ви записуєте тільки звукове, гітарне супровід, наблизивши інструмент максимально до мікрофона. Після чого Ви записуєте голос на музику, при чому Ви її чуєте.

Останній спосіб дасть кращу якість запису. Подивимося, як записати пісню під гітару цим способом.

Інструкція по запису пісні

запис гітари

Отже, перше, спочатку потрібно записати гітару. Це можна зробити двома способами:

  • записати гітару через мікрофон;
  • записати гітару через звукознімач.

Яким способом скористатися - це вже Ваша справа. Експериментуйте і дивіться, чи подобається якість запису. Розберемо запис гітари через мікрофон, тому що у багатьох немає звукознімача (про звукознімач є окрема стаття: " Звукознімач для акустичної гітари ")

Вставили мікрофон, піднесли до нього гітару і натискаємо на значок записи в Audacity. І тут нас може чекати неприємна подія - вилітає помилка "Error while opening sound device please check the input device settings and the project sample rate ":

Йдемо в панель управління - обладнання та звук - диспетчер Realtek і переконуємося, що мікрофон відображається:

Якщо мікрофон не відображається - пробуємо перепідключити його. Можливо, він не робочий. Якщо на ньому не варто галочка, то задаємо його як "стандартний пристрій".

Перезавантажуємо програму Audacity і дивимося, чи відображається мікрофон в самій програмі:

Перевіряємо запис. Якщо мікрофон всюди відображається, то запис повинна працювати.

Далі записуємо заздалегідь підготовлену і відрепетирувану гітарну музику до пісні. Коли один раз записали, записуємо другий раз ту ж саму музику. Це потрібно для того, щоб якість була краще. Тобто у нас повинно вийти дві доріжки гітари. Тепер першу відводимо в лівий канал (в ліве вухо), а другу в правий канал (в праве вуха) приблизно на 50%:

Таким чином у нас вийде більш об'ємний звук.

запис голосу

Після того, як гітарна музика готова, залишилося найцікавіше - запис голосу. Перед цим, природно, репетируємо наш вокал, після чого натискаємо на запис - і записуємо. Що зручно, під час запису голосу ми вже чуємо раніше записану гітару.

Застосовуємо ефекти до запису

Після запису всіх доріжок можна застосувати прикольні красиві ефекти. Для цього потрібно виділити частину доріжки або всю доріжку, до якої ми хочемо застосувати ефект. Після чого вибираємо необхідний ефект з відповідного розділу:

Можете погратися з ефектами, подивитися, що вони означають.

Після того, як пісня готова, зберігаємо її: Файл - Експорт. Вибираємо формат mp3. все 🙂

висновок

Як бачите, записати пісню під гітару на комп'ютер не складає труднощів, навіть новачкові. Але цей метод більше аматорський, тому що навряд чи ми отримаємо якісну студійний запис. Але такий запис не соромно буде показати друзям, а також з цим записом вже можна відправитися в студію, щоб записатися там за певну плату 🙂

Але більш професійний запис отримати все-таки можна. Тільки для цього потрібні спеціальні уміння та професійні програми, але це вже зовсім інший рівень ..

Що незрозуміло - задавайте питання в коментарях.

Ви можете пропустити читання запису і залишити коментар. Розміщення посилань заборонено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online