Гіпсокартон в будівництві і ремонті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гіпсокартонні листи (ГКЛ) або просто гіпсокартон давно вже стали одним з найбільш поширених будівельних матеріалів для внутрішньої обробки житлових, офісних і промислових приміщень

Гіпсокартонні листи (ГКЛ) або просто гіпсокартон давно вже стали одним з найбільш поширених будівельних матеріалів для внутрішньої обробки житлових, офісних і промислових приміщень. Сьогодні важко собі уявити сучасний ремонт квартири або будинку без використання ГКЛ.

Гіпсокартон є шар будівельного гіпсу, запресованого між двома шарами картону, що власне і визначає назву гіпсокартон. Поширена товщина ГКЛ становить 9,5 мм для стельових покриттів і 12,5 мм для стінових. Типові розміри ГКЛ складають 1,2 метра в ширину на 2, 2,5 або 3 метри довжини. Крім звичайного гіпсокартону випускається також вологостійкий гіпсокартон з застосуванням стійкого до вологи картону. Його можна відрізнити візуально від звичайного сірого гіпсокартону по характерному зеленому кольору зовнішнього картону.

Гіпсокартон в Києві використовується для обшивки стін з утепленням або без, для монтажу одне або багато рівневих стель, для створення легких стін, перегородок, полиць, ніш, арок і інших нестандартних архітектурних форм. Злегка розмочені у воді ГКЛ легко гнутися під будь-яким кутом або в дугу. За допомогою широкого асортименту металевих профілів для гіпсокартону можна створити практично будь-яку об'ємну фігуру або форму.

Гіпсокартонні листи кріпляться на стіни за допомогою спеціального клею або за допомогою саморізів на металевий або дерев'яний каркас. Другий спосіб більш надійний і міцний, але при використанні системи профілів для кріплення гіпсокартону відбувається втрата корисного простору приміщення. Її часто використовують для внутрішнього утеплення та звукоізоляції приміщень.

Кріплення ГКЛ на монтажний клей допускається тільки на стіни. Цей спосіб часто використовується для швидкого вирівнювання стін без відчутної втрати простору. Таке вирівнювання зазвичай обходиться дешевше, ніж оштукатурювання стін. При цьому можна легко домогтися рівності стін.

Серед основних переваг гіпсокартону слід зазначити універсальність його застосування, відносну простоту монтажу, економічність. Є у даного матеріалу і свої недоліки. В першу чергу це недостатня міцність гіпсокартону - при відчутному натиску або ударі по ньому може утворитися вм'ятина, та й стіни, обшиті ГКЛ навіть при легкому ударі дзвенять порожнечею. До речі, внутрішні порожнечі під гіпсокартоном можуть служити джерелом вогкості, цвілі стін і освіті грибка, особливо часто це трапляється при спробі внутрішнього утеплення стін за допомогою гіпсокартону і будь-якого утеплювача. Тому в житлових приміщеннях використовувати ГКЛ для утеплення стін не рекомендується. Його використовують під час ремонту квартир переважно для вирівнювання стін з великими перекосами по площині. В цьому випадку гіпсокартон кріпиться на стіни за допомогою клею або на систему металевих профілів.

Зате для обробки стелі гіпсокартону зараз як і раніше немає гідної альтернативи і тут він активно використовується для реалізації задумів дизайнера в художньому оформленні стель квартир, офісів, ресторанів і магазинів.

Якщо Вам потрібен гіпсокартон для обробки приміщення, можете ознайомитися з нашими цінами на гіпсокартон в розділі Будівельні матеріали. Більше дізнатися про послуги нашої компанії в сфері ремонту квартир і офісів можна на головній сторінці сайту.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online