Інтернет-версія газети Маяк - Сисерть »Малюнки, вірші і фільми про правила дорожнього руху

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Центр дитячої технічної творчості підвів підсумки третього муніципального фестивалю дитячої творчості з вивчення правил дорожнього руху «Дорога і діти» Центр дитячої технічної творчості підвів підсумки третього муніципального фестивалю дитячої творчості з вивчення правил дорожнього руху «Дорога і діти». Фестиваль проходив у трьох вікових групах за чотирма номінаціями: декоративно-прикладне творчість, літературна творчість, малюнки і кінематографія.

На цей раз у фестивалі брало участь 8 шкіл, 16 дитячих садків, а також вихованці ЦДТТ і соціально-реабілітаційного центру - всього понад 400 учнів. А допомагали їм у підготовці 60 педагогів і, звичайно, батьки.

Найбільше число робіт - 80 - було представлено на конкурс декоративно-прикладної творчості, в якому заявилися більше двохсот учасників. Оцінювати дитячу творчість допомагала інспектор з пропаганди ДІБДР Тамара Олегівна Антропова. Падалка були найрізноманітнішими - від розміру з долоньку до висоти людського зросту. У більшості - макети вулиць із зображенням дорожніх ситуацій, ляльки-даішники і світлофори, виконані з підручних матеріалів. Серед дошкільнят кращими виявилися вихованці Сисертского дитсадка N25 Єсенія Шапкина, Міша Екатерінічев і Ільяс Мустафаєв. Серед молодших школярів відзначилася Аня Москаленко зі школи N8, а в старшій групі - творче об'єднання учнів 6 класу школи N16 с. Нікольське.

У конкурсі літературної творчості хлопці вразили журі своїми творами. В основному, тут були вірші і розповіді про дорогу в школу і садок, ілюстровані фотографіями та малюнками. Кращими визнані роботи Васі Проскурнева з дитсадка N60 п. Бобровський, Даніеля Орлова зі школи N16 с. Нікольське. А в старшій групі перемогла Лілія Воронцова з Новоіпатовского СРЦ. Десятикласниця не полінувалася взяти інтерв'ю у односельчанки, яка розповіла жалісну історію зі свого дитинства про те, як її з-під коліс автомобіля врятував незнайомий хлопець.

На дитячих малюнках, яких теж прийшло до оргкомітету велика кількість, можна було побачити дороги, «зебри», світлофори, дітей та даішників. Зустрічалися навіть барвисто оформлені схеми маршрутів від будинку до навчального закладу. Переможцями в цій номінації визнані Аріна Баітова з Сисертского дитсадка N14 і Ольга Коновалова зі школи N1.

На конкурс юних кінематографістів «Азбука дорожнього руху», який проводився вперше, надійшло 11 тематичних ролика. Тут були і мультфільми з легоконструктора, сценки, слайдшоу і навіть невеликі реаліті-шоу. У категорії дошкільнят суддів підкорив фільм Мартіна Лукінова з дитсадка N60, який прямо на камеру розповів і продемонстрував, як протягом дня він використовує правила безпеки. Хлопчик чудово знає, навіщо потрібні ремені в автомобілі, чому не можна переходити дорогу на червоне світло і чим загрожує порушення цих правил. Також приз отримали дві колективні роботи - першокласників школи N11 п. Б. Джерело та одинадцятикласників школи N18 п. Жовтневий.

Також пройшло онлайн-голосування на приз глядацьких симпатій. У ньому взяли участь більше тисячі активних уболівальників. Володарями цього призу стали Леонід Саляєв з дитсадка N29 п. Бобровський, Микита Шафиков і Левон Агджоян зі школи N18 п. Жовтневий.

Переможці та призери отримають грамоти, кубки та сувенірну продукцію від адміністрації СГО.

Ю. Воротнікова.

Фото автора.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online