Як правильно проїжджати перехрестя з круговим рухом

  1. правий поворот
  2. рух прямо
  3. Поворот наліво
  4. Порядок руху та перебудувань

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вибір положення на дорозі залежить не тільки від дорожніх знаків і розмітки, але і від кількості смуг руху в даному напрямку.

Поштовхом до підготовки матеріалу стали вечірні пробки, які ми спостерігаємо поблизу від нашого офісу - на перехресті з круговим рухом, що з'єднує транспортні потоки проспекту Леся Курбаса, вулиць Гната Юри і Картелішвілі на Борщагівці в Києві.

І виникла думка: що якщо нам спробувати розібрати "по кісточках" проїзд перехресть і розв'язок? Адже це допоможе нашим автомобілістам уникнути їх більш організовано, а, значить, - швидше.

У зв'язку з цим, ми пропонуємо надсилати нам проблемні ділянки доріг, ділянки зі складною розміткою і т.п .: їхню адресу, або фото, або опис - ми докладемо всіх зусиль, щоб знайти оптимальну траєкторію роз'їзду на цих ділянках.

Отже, представляємо перший матеріал на цю тему, в якому ми торкнулися більшості можливих варіантів проїзду кругового руху.

правий поворот

Це найпростіший маневр. Наближаючись до перехрестя з круговим рухом, завчасно ввімкніть правий покажчик повороту і перебудуйтеся в крайню праву смугу. Після цього з'ясуйте, на головній або другорядній дорозі ви знаходитесь.

У першому випадку переконайтеся в тому, що вас пропускають, і в'їжджайте на перехрестя, відразу зайнявши на ньому крайній правий ряд. Якщо ж ви перебуваєте на другорядній дорозі, надайте спочатку перевагу в проїзді транспортним засобам, що вже знаходяться на перехресті. Закінчивши маневр, вимкніть покажчик правого повороту.

рух прямо

Прямий рух передбачає проїзд півкільця. Перед в'їздом на перехрестя дозволите покажчик лівого повороту. Якщо ви маєте перевагу в русі, переконайтеся, що вас пропускають, і в'їжджайте на кільце. В іншому випадку пропустіть автомобілі, які рухаються по кільцю, а потім в'їжджайте.

Вибір положення на дорозі залежить від кількості смуг руху в даному напрямку.

На перехресті рухайтеся по своєму ряду з включеним покажчиком лівого повороту, поки не настане момент, коли ваш з'їзд з нього буде наступним.

Якщо ви збираєтеся виїжджати з кільця, відразу вмикайте покажчик правого повороту після проїзду останнього правого з'їзду, щоб інформувати інших водіїв про те, що на наступному повороті ви з'їжджаєте з кільця. Одночасно займайте праву смугу, якщо з тієї, на якій ви перебуваєте, поворот направо заборонений.

2 смуги руху. У цьому випадку вибір найбільш зручної смуги залежить від конкретного перетину доріг, вимог дорожніх знаків і розмітки, а також поточної обстановки на проїзній частині.

3 смуги руху. У цьому випадку оптимальним є вибір середнього ряду.

Наприклад, якщо ви виїдете на ліву смугу, то доведеться зробити два зайвих перестроювання, які в цьому випадку абсолютно не обов'язкові (спочатку ви перебудовуєтеся, щоб зайняти цю смугу, потім - щоб покинути її перед виїздом з кільця).

Щодо правої смуги, пам'ятайте: якщо на найближчому повороті направо водій автомобіля з середнього ряду забажає залишити перехрестя, то траєкторії ваших транспортних засобів перетнуться. Перевага тут ваше, однак така ситуація зайвий раз ускладнить дорожню обстановку.

Перевага тут ваше, однак така ситуація зайвий раз ускладнить дорожню обстановку

4 і більше смуг руху. В цьому випадку слід зайняти одну з центральних смуг - рішення приймайте згідно з поточною ситуацією на дорозі.

Перебудовуватися в крайній правий і крайній лівий ряди для руху прямо не варто.

Поворот наліво

В цьому випадку потрібно подолати три чверті круга, залишивши позаду кілька з'їздів з перехрестя (тобто правих поворотів).

Перед в'їздом на перехрестя займіть відповідну смугу руху і включіть покажчик лівого повороту (незважаючи на те, що після в'їзду на кільце, вам доведеться деякий час їхати в правому напрямку):

  • якщо перед кільцем при дорозі тільки один ряд для руху в даному напрямку - займайте на ньому крайнє ліве положення,
  • при наявності двох або трьох рядів - перебудуйтеся в лівий ряд,

якщо перед кільцем при дорозі тільки один ряд для руху в даному напрямку - займайте на ньому крайнє ліве положення,   при наявності двох або трьох рядів - перебудуйтеся в лівий ряд,

  • якщо ж перед кільцем проїжджа частина складається з чотирьох або більше смуг - займайте будь-яку з двох крайніх лівих.

Порядок руху та перебудувань

Порядок руху на перехресті також залежить від кількості смуг:

  • Якщо є тільки одна смуга - рухайтеся з увімкненим покажчиком лівого повороту, поки не мінете всі з'їзди з перехрестя до необхідного. Тільки-но проїдете їх, вмикайте покажчик правого повороту і залишайте кільце.
  • Якщо проїжджа частина має на перехресті дві смуги руху, то починати маневр потрібно з лівого ряду, а після першого або другого з'їзду (в залежності від умов руху на цьому перехресті і поточної обстановки на дорозі) слід зайняти правий ряд, вчасно включивши покажчик правого повороту. Після перешикування на іншу смугу вимкніть покажчик правого повороту, щоб у інших водіїв не склалося враження, що ви маєте намір залишити кільце на наступному з'їзді, і знову увімкніть його після того, як проїдете другий з'їзд.

За матеріалами прес-служби УДАІ ГУМВС України в АР Крим та журналу «Зустрічна смуга»

Продовження теми см. В матеріалі " Як проїхати складний перехрестя: розв'язка на Григоренка ".

І виникла думка: що якщо нам спробувати розібрати "по кісточках" проїзд перехресть і розв'язок?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online