Як хочуть змінити Правила дорожнього руху в Україні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Правила дорожнього & nbsp; руху можуть змінити & nbsp; вже в наступному році & mdash; & nbsp; внесуть поправки в & nbsp; законопроект Кабміну / Фото: Сергій Ніколаєв

Днями даішників на дорогах значно додалося: водії зайвий раз бояться проїхати на "миготливий". В ДАІ кажуть що в Україні стартувала щорічна Нацнеделя безпеки під егідою ООН, тому до 17 листопада інспектори будуть більш ретельно стежити за безпекою і штрафувати порушників. Так в ДАІ сподіваються знизити аварійність і виховати відповідальність водіїв.

"Поки доїхав на роботу по Києву, нарахував п'ять патрульних машин, - розповів нам водій Олександр. - На переході не пропустив пішохода, так відразу зупинили. Правда, не оштрафували - ввічливо пояснили правила і відпустили". Дісталося і пішоходам: інспектора ловлять людей на гарячому, коли ті намагаються перейти дорогу в недозволеному місці.

Між іншим, влади знову повернулися до питання про перегляд ПДР . "Розглядаємо питання зниження швидкості в населених пунктах до 50 км / год (зараз 60 км / год - Авт.) І введення штрафів за використання шин не по сезону", - розповів "Сегодня" директор центру безпеки дорожнього руху МВС Сергій Будник.

Також в ДАІ збираються зобов'язати пішоходів і водіїв носити в темний час доби світловідбиваючі жилети. Парламентарії не виключають, що рекомендації ДАІ можуть внести до вже зареєстрованого закон Кабміну про підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху, тим самим прискоривши його прийняття.

"Поки що проект знаходиться на розгляді профільного комітету. Якщо МВС подасть свої поправки, їх можуть внести на етапі підготовки документа до другого читання", - сказав нам перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

У своєму проекті Кабмін пропонує збільшити штрафи за керування несправним авто до 680 грн (зараз до 425 грн); невикористання ременів безпеки - до 170 грн (зараз до 85 грн); тонування стекол - до 680 грн (зараз - 510 грн). Прийняти законопроект можуть вже на початку майбутнього року - після розгляду профільним комітетом.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online