У зоні ризику: Круговий депо Ленінградського вокзалу

  1. Назва: Круговий депо Адреса: Проїзд Комсомольській площі, 3/30, будова 1 Рік побудови 1849 р ...
  2. Костянтин Михайлов, координатор громадського руху «Архнадзор»: «Круговий депо - хороший якісний пам'ятник...
  3. В ЗОНІ РИЗИКУ: ДІМ Кольбе НА Великій Якиманці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

3 травня на Якиманці компанія «Капітал Груп» незаконно, незважаючи на заборону прокуратури, знесла частину історичного будинку, побудованого за проектом архітектора Федора Кольбе. Цей випадок змусив мера Собяніна і Департамент культурної спадщини Москви анулювати всі дозволи на знесення будівель в об'єднаних охоронних зонах, видані в Москві раніше. Протягом місяця чиновники перевірять всі папери. The Villagе починає серію матеріалів про московських історичних будинках в зоні ризику. У другому випуску - Круговий депо Ленінградського вокзалу.

Назва: Круговий депо
Адреса: Проїзд Комсомольській площі, 3/30, будова 1
Рік побудови 1849 р
Що зараз: ярмарок одягу, книжкові крамниці
Що планується: знесення для нової залізничної гілки

Назва: Круговий депо   Адреса: Проїзд Комсомольській площі, 3/30, будова 1   Рік побудови 1849 р   Що зараз: ярмарок одягу, книжкові крамниці   Що планується: знесення для нової залізничної гілки

Круговий депо добре видно з платформ Ленінградського вокзалу. Для того щоб потрапити всередину, потрібно пройти між приміськими касами і шляхами Ярославського напрямку.

Круговий депо побудовано в 1849 році за типовим проектом, розробленим Рудольфом Андрійовичем Желязевічем для Миколаївській залізниці, вважається пам'ятником промислової архітектури XIX століття. Депо дійшло до наших днів з серйозними перебудовами: знесли купол, надбудували третій поверх і заклали арочні отвори. Але в Москві подібну споруду єдине.

У 2009 році «Російські залізниці» заявили про необхідність виведення будівлі з реєстру пам'ятників. Депо хочуть знести для будівництва шляхів нової приміської гілки в Зеленоград. Компанія також запропонувала компромісний варіант: половину депо знести, а другу частину зробити музеєм, що демонструє вид будівлі в розрізі.

Компанія також запропонувала компромісний варіант: половину депо знести, а другу частину зробити музеєм, що демонструє вид будівлі в розрізі

Костянтин Михайлов, координатор громадського руху «Архнадзор»: «Круговий депо - хороший якісний пам'ятник архітектури. Це історична частина ансамблю Миколаївської залізниці, будівля несуть багато гравюрах і малюнках. Депо досить довго не визнавали пам'ятником архітектури, нещодавно, нарешті, визнали. На жаль, це не дає ніякої впевненості в тому, що його не знесуть заради будівництва нової залізничної гілки. Для того щоб пам'ятник встояв, необхідно придумати йому нове застосування. Зараз в депо чимось торгують, а поруч з ним буквально в якомусь вагончику тулиться музей залізничного транспорту. Товариство любителів залізниць Росії вже давно придумало проект нового музею в великому кругові депо, але їх голос не почули ».


В ЗОНІ РИЗИКУ:
ДІМ Кольбе НА Великій Якиманці

В ЗОНІ РИЗИКУ:   ДІМ Кольбе НА Великій Якиманці

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online