NEWSru.com :: В Австралії створять багатокілометрову зону, вільну від диких кішок

Влада Австралії, оголосили війну диким кішкам, приступили до реалізації амбітного проекту зі збільшення чисельності рідкісних місцевих тварин

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Влада Австралії, оголосили війну диким кішкам, приступили до реалізації амбітного проекту зі збільшення чисельності місцевих рідкісних тварин. В рамках нього планується облаштувати велику зону, очистивши її від головної загрози місцевої фауни - здичавілих домашніх кішок, повідомляє в Facebook координує проект Австралійська організація з охорони дикої природи (AWC).

У повідомленні наголошується, що зону створять на території заповідника Ньюхейвен (Newhaven Wildlife Sanctuary) в центральній Австралії. Її площа складе не менше 65 тисяч гектарів.

На першому етапі зоологи облаштують зону площею від восьми тисяч до 15 тисяч гектарів. Її обгородять майже двометровим парканом, до якого підключать електрику, передає Reuters. Верхню частину огорожі оснастять спеціальним навісом, щоб хижаки не змогли на нього забратися, а нижню зміцнять від підкопів.

Також на першому етапі на територію майбутнього "притулку" запустять перших рідкісних тварин, яких передбачається рятувати. за даними AWC, мова йде про щонайменше 10 видах ендеміків, які перебувають під загрозою зникнення. У їх числі скелястий і малий пучкохвостий кенгуру, а також золотистий бандикут, повідомляє сайт організації.

Завершити перший етап будівництва планується до початку 2018 року. Далі зоологи знищать на обгородженій зоні всіх "шкідників" - диких кішок, лисиць, кроликів, повідомляє сайт AWC. На наступному етапі територію повторно заселять рідкісними видами, що мешкають в країні. Остаточне завершення проекту намічено на 2021 рік. "Це буде найбільший проект по знищенню диких кішок у світі", - пишуть зоологи.

На своїй сторінці в Facebook вони нагадують, що кішки були завезені в Австралію першими переселенцями з Європи. За даними уряду країни, зараз на континенті мешкає близько 11 мільйонів диких кішок, кожна з яких може вбивати до семи дрібних тварин за одну ніч.

"Наука точно встановила, що здичавілі кішки представляють найбільшу загрозу для наших ссавців, і нова територія, що охороняється принесе користь багатьом рідкісним видам", - заявив Reuters глава Австралійської комісії з зникаючих видів Грегорі Ендрюс. Раніше він повідомляв, що кішки вже знищили 27 видів, серед яких були і зовсім унікальні, які проживали лише в Австралії, і загрожують ще близько 120 видів тварин.

Австралійський уряд виділив на заходи по скороченню чисельності диких кішок п'ять мільйонів доларів США, однак поки ці зусилля не принесли результату. На сайті AWC, де ведеться збір коштів на реалізацію проекту з будівництва зони, вільної від диких кішок, повідомляється, що очищення від хижаків кожних двох гектарів обходиться в 250 доларів США.

Раніше влада Австралії оголосили, що планують знищити до двох мільйонів здичавілих кішок до 2020 року. Ці дії викликали гнів любителів котячих у всьому світі. А британський співак Морріссі і французька актриса Бріжіт Бардо звинуватили владу країни в котячому геноциді .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online