Зразок касаційної скарги в нд рф. Термін касаційного оскарження: відновлення пропущеного періоду

  1. Підготовка та оформлення касаційної скарги у справі про адміністративне правопорушення
  2. Правила та порядок подання касаційної скарги по адміністративній справі
  3. час звернення
  4. як скласти
  5. розгляд питання
  6. мито
  7. Зразок касаційної скарги на вступило в законну силу рішення (ухвалу) в Судову колегію у цивільних (адміністративним)...
  8. Оразец касаційної скарги на рішення у цивільній справі до Верховного Суду РФ
  9. КАСАЦІЙНА СКАРГА
  10. Зразок наглядової скарги у цивільній справі
  11. Зразок касаційної скарги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожен громадянин РФ може спеціально або несвідомо порушити закон. Навіть просто перевищуючи швидкість або порушуючи правила дорожнього руху , Росіяни нехтують встановленими законодавчими нормами . За це їх чекає адміністративна відповідальність за КпАП. Розмір і характер стягнення встановлюється під час судового слухання. Якщо постанову судді не влаштує когось із учасників процесу, він має право подати зразок скарги в вищестоящі інстанції .

Касаційна скарга

по адміністративній справі - це другий етап оскарження прийнятих судових рішень . До даного інструменту можна вдатися, якщо позивач вже звертався в Апеляційний суд , Але його визначення також не задовольнило заявника. Що собою являє касація у справі про адміністративне правопорушення , В які терміни і куди вона подається, яке її значення в сучасній правовій та судовій системі , Знають не всі. Самостійно розібратися в представленій галузі буде непросто, тому важливо вчасно звернутися за допомогою до досвідченого юриста.
Для того щоб сьогодні заручитися професійної правовою підтримкою , Не обов'язково витрачати свій час і кошти на звернення до платного адвоката. Отримати ефективні правові рекомендації можна, не виходячи з власного будинку, маючи вихід в інтернет. На нашому сайті працюють кваліфіковані експерти в галузі юриспруденції, які добре знають чинних законів і основи права. Юристи в режимі онлайн завжди відповідально вивчають обставини справи, після чого надають надійні поради та рекомендації щодо того, як підготувати зразок касаційного заяви по справі про адміністративне правопорушення.

Підготовка та оформлення касаційної скарги у справі про адміністративне правопорушення

Щоб домогтися скасування постанови судових органів про покарання за адміністративного правопорушення, необхідно максимально продумано і аргументовано оформити зразок скарги в касаційний суд . Документ має чітку структуру, якої слід дотримуватися при підготовці заяви.

Скарга повинна містити обов'язкові реквізити , такі як:

  • найменування судової інстанції , Куди подається зразок скарги;
  • приватні відомості про заявника;
  • інформація про інших учасників виробництва;
  • номер та короткий зміст справи;
  • підстави та обставини, що дозволяють клопотати про скасування постанови;
  • посилання на законодавчі норми;
  • вимоги позивача;
  • дата і підпис.

Зразок касації слід підкріпити усіма наявними у справі документами, аргументи і докази. Краще всього складати касаційне заяву у двох примірниках. Одна копія буде передана до суду. Сьогодні існує два варіанти передачі скарги - поштою і при особистому відвідуванні. Другий примірник слід залишити у себе, при цьому посадова особа зобов'язана поставити відмітку про те, що документи прийняті і перевірені.

Якщо в заяві про скасування постанови по адміністративному правопорушенню будуть допущені граматичні помилки або правові неточності, його відмовляться прийняти, розглянути і задовольнить. Щоб уникнути даних наслідків, необхідно своєчасно звернутися за допомогою і практичними рекомендаціями до компетентного юриста. Спеціаліст підкаже, на каике аспекти звернути увагу, щоб домогтися успіху за своїм позовом. Також можна заздалегідь завантажити приклад касації, і скласти свій варіант за аналогією, що істотно заощадить ваші сили, нерви і час.

Правила та порядок подання касаційної скарги по адміністративній справі

Касаційна скарга в адміністративній справі стає актуальною тоді, коли в результаті постанови суду були застосовані заходи, які не влаштовують заявника. Вона подається в той судова установа , Яке є вищим органом по відношенню до того, де розглядалося початкове справу. Ініціатором звернення має право бути не тільки той, хто був притягнутий до відповідальності, а й інша людина, вчинки якого не розглядалися, але за тієї умови, що його законні права були порушені цією постановою. Перед початком процесу зазвичай подається апеляція. Якщо це було зроблено, а необхідний результат не було досягнуто, то тоді можна вдатися до використання касаційної скарги.

час звернення

Коли можна подавати скаргу? Термін подачі касаційної скарги має певні тимчасовими обмеженнями. Він починається з того часу, коли судову ухвалу по застосуванню адміністративних заходів вже почало застосовуватися. Тривалість терміну подачі касаційної скарги в адміністративній справі передбачена - це шість календарних місяців. У деяких випадках такий термін збільшується.

Коли ж саме?

  1. Якщо з причин, які є поважними, в встановлений період не проводилося поводження з цим документом.
  2. Якщо касатор (особа, яка скаржиться) не знав про те, що відповідний суд і вирок мали місце.

Таке продовження терміну обігу можливо не завжди. При наявності першого варіанта розвитку подій потрібно для продовження терміну звернутися до суду і надати суду докази існування поважної причини . Причому зробити це можна не в будь-який час, а протягом дванадцяти місяців після набрання постановою суду в силу.

У другому з розглянутих випадків період обертання за продовженням терміну подачі касаційної скарги відраховується по іншим правилом. Точкою відліку береться момент, коли особа отримала інформацію про відповідному судовому процесі і його кінець. У цій же якості можна розглядати момент, коли ця особа повинна була дізнатися про це. Термін подачі прохання про продовження можливість направлення скарги становить дванадцять місяців.

Як можна це оформити? Відповідний пакет подається разом із самою касаційною скаргою в одному пакеті документів.

При позитивному рішенні про продовження терміну скарга буде розглянута судом. Якщо рішення буде негативним - в розгляді скарги буде відмовлено.

як скласти

Звертаючись з касаційною скаргою, потрібно розуміти, що якщо в ній будуть фактичні, юридичні або інші помилки, є серйозні шанси того, що вона буде відхилена Звертаючись з касаційною скаргою, потрібно розуміти, що якщо в ній будуть фактичні, юридичні або інші помилки, є серйозні шанси того, що вона буде відхилена.

Тому якщо є необхідність оскаржити рішення суду, то або береться касаційна скарга в адміністративній справі - зразок, або потрібно звернутися для виконання цієї роботи до професійного юриста.

Звертатися до суду необхідно тільки в письмовому вигляді . Для цього доведеться прийти туди особисто, а можна переслати заказним листом з описом вкладення.

Як правильно потрібно складати касаційну скаргу?

Зразок касаційної скарги по адміністративній справі в кожному стандартному випадку включає в себе чотири частини.

  1. Перша частина - це звичайна шапка документа для такого роду випадків. Тут потрібно вказати: найменування суду, в який проводиться звернення, особисті дані касатора, його місце проживання і роль в цьому процесі. Потрібно відзначити, які суди розглядали первісне справу, апеляцію по його з постановою і інші скарги, якщо вони мали місце.
  2. Далі йде описовий розділ. Тут робиться вказівки на всі ті моменти в суді, з якими заявник не погоджується, а також те, що він хоче оскаржити. Зокрема, потрібно відзначити, які саме судові акти тут розглядаються.
  3. Третя частина містить логічне обгрунтування позиції касатора. Тут наводяться різні юридичні і логічні аргументи, які, як він вважає, обґрунтовують його позицію.
  4. Останню частину касаційної скарги буде справедливо назвати прохальною. Тут викладаються побажання позивача, вказується те, чого він очікує від постанови суду.

Тоді, коли касація робиться від імені особи, яка не брала участь в даному процесі, повинно бути зазначено, які саме його права або інтереси були порушені і яким саме чином. Якщо документ підписаний не Касатор, а його представником, то повинна бути довіреність, яка дає представнику таке право. Якщо в справі бере участь кілька осіб, то потрібно зробити копію документа для кожного з них. При зверненні до суду на цих копіях повинні бути проставлені відмітки про прийняття скарги судом. Повинен бути присвоєно відповідний вхідний номер і поставлений підпис особи, яка прийняла документи на розгляд.

Заява подається в складі відповідного пакета документів. До нього потрібно буде додати копії судових актів, які відносяться до даної справи.

розгляд питання

При розгляді касаційної скарги суд оцінює правильність дій при попередньому   судовому засіданні При розгляді касаційної скарги суд оцінює правильність дій при попередньому судовому засіданні . При цьому розглядаються тільки ті рішення і тільки в тій їх частині, до якої відноситься сама скарга. Інші питання протягом цього процесу не розглядаються. Сама скарга може бути подана лише в тому випадку, якщо інші можливості відстоювання прав вже вичерпані. В даному випадку мається на увазі, що до цього потрібно було подати апеляцію. Якщо цього зроблено не було, то подати касаційну скаргу не можна.

Згідно з нормами законодавства, термін розгляду обмежений одним або двома місяцями:

  • термін становить лише один місяць тоді, коли справа не истребовалось;
  • термін збільшується до двох місяців при його витребування із суду нижчої інстанції.

тут вживається юридичний термін «Витребувано». Що він означає? Так, якщо справа зберігається в певному архіві, то його може взяти не тільки даний суд . Справа може бути вилучено, наприклад, для внутрішньої перевірки. Сам факт надання справи за будь-якою запитом і говорить про те, що справа була витребувана.

Коли касаційна скарга може бути дозволена позитивно? Це відбудеться при виявленні грубих помилок, зроблених в ході процесу, які змогли вплинути на результат. Якщо при цьому були виявлені порушення, то справа буде підлягати перегляду.

При розгляді скарги не відбувається перегляд самої справи, а визначається правильність проведеного при цьому судового процесу.

мито

Скільки коштує подача касаційної скарги? Звичайно, якщо використовувалися послуги кваліфікованого юриста , То це підвищить ціну.

При подачі касаційної скарги повинна бути сплачена державне мито:

  • для юридичних осіб вона складе 3 тис. рублів;
  • для фізичних осіб це буде коштувати 150 рублів.

У деяких ситуаціях можливе надання пільги при її оплаті. Може бути розглянуте питання про зниження розміру державного мита , її повне скасування або надання розстрочки по її сплаті. Це питання вирішується одночасно з поданням скарги. В такому випадку в пакет додаються документи, які дають підстави для перегляду суми сплати державного мита. Якщо в цьому питанні суд прийме позитивне рішення , Оплата повинна здійснюватися відповідно до прийнятим рішенням . У будь-якій іншій ситуації державне мито сплачується заздалегідь і документ про її сплату повинен бути наданий при подачі пакета документів.

N-ський обласний суд
Через N-ський міський суд

від особи, яка притягається
до адміністративної відповідальності
у справі №5-418 / 09.
Петренко О.В.

КАСАЦІЙНА СКАРГА

14 січня 2009 р суддею N-ското міського суду Туленковим І.В. винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення № 5-418 / 09, яким я, Петренко Євгенія Володимирівна, визнана винною в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 12.24 КоАП РФ, і мені призначено покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на один рік.

Оскаржувана постанова вважаю незаконним з наступних підстав.

1. При прийнятті постанови судом невірно витлумачені заслухані в ході судового засідання показання осіб і свідків.

В оскаржуваній постанові суд вказує, що згідно з поясненнями Петренко О.В., вона звуковий сигнал не чула, світлової сигналізації не бачила. Однак я, Петренко О.В., в судовому засіданні давала інші свідчення, а саме про те, що я чітко бачила, що у машин на перехресті вулиць Пушкіна та Фрунзе безпосередньо перед зіткненням звукові і світлові спецсигнали не працювали, що підтверджує відсутність у мене обов'язки поступитися дорогою автомобілю під керуванням Шєїна П.М.

Судом не дана належна оцінка показань свідків Клименко М.І. і Клименко О.О., які показали, що приблизно о пів на шосту вечора вони почули різкий звук автомобільної сирени, а приблизно через одну секунду пролунав гучний звук, що зіткнулися. Це є прямим доказом того, що сирена Шийним П.М. під час руху внесена не була. Однак суд ці свідчення ігнорував.

2. В ході судового засідання ряд допитаних осіб дали суперечливі показання, протиріччя судом не усунуто.

Так, П.Н. Шеїн в судовому засіданні пояснив, що для уникнення зіткнення з автомобілем під керуванням Петренко О.В. він вивернув кермо вліво. Однак в поясненні, даному 03.11.2009 (л. Д. 16), Шеїн П.М. показав, що вивернув кермо вправо. Такі явні протиріччя в показаннях учасника ДТП свідчать про їх невідповідність дійсності.

Свідок Панін А. К. показав, що, перебуваючи в своєму автомобілі, що стоять в районі будівлі УВС N-ської області (вул. Фрунзе д. 9) по правій стороні дороги, у напрямку руху до вул. Пушкіна, він бачив, як автомобіль синього кольору , Який, рухаючись з боку вул. Леніна, пригальмував перед перехрестям. Це А.К. Панін зрозумів з його слів, тому що побачив на автомобілі загорілися стоп-сигнали. Такі свідчення викликають обґрунтовані сумніви в їх достовірності. Наведена в додатку 1 схема показує, що з місця знаходження автомобіля Паніна А.К. стоп-сигнали автомобілів, що рухаються з боку вул. Леніна і пригальмовують перед перехрестям вулиць Фрунзе і Пушкіна, не помітні.

З аналогічних міркувань викликають сумніви показання свідка Малича С.С.

3. Суд дав невірну оцінку дослідженим в судовому засіданні доказам.

Зокрема, з показань П.М. Шєїна слід, що він при наближенні до перехрестя вулиць Пушкіна та Фрунзе тримав швидкість на рівні 30 км / год, а за показаннями свідка Нідеко Р.В. - на рівні 40 км / год. Ця обставина невірно оцінений судом як прийняття водієм заходів, достатніх для забезпечення безпеки учасників руху. Однак з перерахованих показань такий висновок не слід, так як швидкість 30 км / ч в умовах ожеледиці є надмірно високою і не дозволяє водієві вчасно оцінити обстановку, переконатися в тому, що йому поступаються дорогою всі автомобілі і вжити заходів для уникнення зіткнення.

Об'єктивною оцінкою дій П.М. Шєїна могло сприяти проведення судово-технічної експертизи або запрошення в судове засідання фахівця, що має автотехнічне освіту, про що я клопотала до початку провадження у справі. Однак клопотання судом було необгрунтовано відхилено, що негативно позначилося на оцінці зазначених доказів.

4. Суд не врахував ту обставину, що всі свідки, допитані і дали свідчення на користь Шєїна П.М. (Нідеко Р.В., Панін А.К., Маліч С.С.), проходять службу в органах МНС Росії по N-ської області і є товаришами по службі Шєїна П.М.

Таким чином, судом при винесенні оскаржуваної постанови дана невірна оцінка дослідженим в судовому засіданні доказам, не усунуті наявні в показаннях осіб протиріччя, не враховано зацікавленість допитаних свідків.

На підставі викладеного прошу суд про скасування постанови N-ського міського суду від 14.01.2009 по справі про адміністративне правопорушення № 5-418 / 09 та про припинення провадження у справі.

Додаток: 1. Схема - на 1 л.

Перехрестя вул. Фрунзе та вул. Пушкіна Положення а / м Петренко О.В. перед перехрестям

Зразок касаційної скарги на вступило в законну силу рішення (ухвалу) в Судову колегію у цивільних (адміністративним) справах Верховного Суду Російської Федерації

ЗРАЗОК КАСАЦІЙНІЙ СКАРГИ НА яке набрало законної сили РІШЕННЯ (ВИЗНАЧЕННЯ) У СУДОВОЮ КОЛЕГІЇ у цивільних (АДМІНІСТРАТИВНИХ) СПРАВАХ

У Судову колегію у цивільних

(Адміністративним) справах

Заявник касаційної скарги: _____________

(Прізвище, ім'я, по батькові або найменування)

процесуальне становище у справі - позивач,

на рішення _________________ районного (міського) суду від "___" _________ ____ р. визначення судової колегії по цивільних справах _________________ (верховного суду республіки, обласного, крайового суду , Суду міста федерального значення , суду автономної області , автономного округу ) Від "___" _________ ____ р. у справі за позовом

(Найменування або П.І.Б. позивача)

_________________________________________________________________

(Найменування або П.І.Б. відповідача)

про _______________________________________________________________.

(Предмет спору)

Рішенням _________________ районного (міського) суду від "___" _________ ____ р. позов задоволено (відмовлено в задоволенні позову, позов задоволено частково).

Ухвалою судової колегії в цивільних справах _________________ (верховного суду республіки, обласного, крайового суду, суду міста федерального значення, суду автономної області, автономного округу) від "___" _________ ____ р. рішення суду залишено без зміни.

Ухвали судді _________________ (верховного суду РЕСПУБЛІКИ, обласного, Крайова суду, суду міста федерального значення, суду Автономної області, автономного округу) від "___" _________ ____ р. в передачі касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції відмовлено.

Підставами для скасування або зміни судових постанов у касаційному порядку є суттєві порушення норм матеріального або процесуального права Вплинути на результати розгляду справи, без усунення яких неможливі відновлення і захист порушених прав, свобод і законних інтересів , А також захист охоронюваних законом публічних інтересів (ст. 387 ЦПК РФ).

Вважаю, що в цій справі такого характеру порушення судом допущено і виразилося в наступному

________________________________________________________________.

(Вказати, в чому полягає порушення матеріального і (або) процесуального права, допущеного судом, і чому є істотним, з посиланнями на закон, правові позиції Верховного Суду Російської Федерации , Висловлені в постановах Пленуму, Президії, оглядах судової практики)

З урахуванням викладеного, на підставі (норми матеріального права ) І ст.ст. 387, 390 ЦПК РФ

рішення _________________ районного (міського) суду від "___" _________ ____ р. и апеляційне визначення судової колегії в цивільних справах _________________ (верховного суду республіки, обласного, крайового суду, суду міста федерального значення, суду автономної області, автономного округу) від "___" _________ ____ р.

скасувати (повністю або в частині) і направити справу на новий розгляд до відповідного суду (або залишити заяву без розгляду, або припинити провадження у справі)

залишити в силі одне з прийнятих у справі судових постанов

скасувати або змінити постанову суду першої, апеляційної чи касаційної інстанції і прийняти нове судове постанові, не передаючи справу на новий розгляд, якщо допущена помилка в застосуванні і (або) тлумаченні норм матеріального права.

додатки:

1) копії прийнятих у справі судових постанов, завірені відповідним судом, а також завірена копія ухвали судді (верховного суду республіки, обласного, крайового суду, суду міста федерального значення, суду автономної області, автономного округу) за результатами вивчення касаційної скарги заявника

2) копії касаційної скарги для інших осіб, які беруть участь у справі

3) документ, що підтверджує повноваження представника (якщо касаційну скаргу подає представник)

4) документ, що підтверджує сплату державного мита, або документ, що підтверджує право заявника на отримання пільги по його сплаті.

заявник:

__________________________________________ ____________________

(П.І.Б. / для юридичної особи - посаду (підпис)

особи, яка подає скаргу, найменування

організації, П.І.Б. представника)

Оразец касаційної скарги на рішення у цивільній справі до Верховного Суду РФ

Рішення районного суду не може бути оскаржене в порядку нагляду, але в касаційному порядку воно може бути оскаржене двічі: в суд суб'єкта Федерації і в Верховний Суд РФ.

Нижче наведено якраз зразок касаційної скарги до Верховного Суду РФ.

630099, Новосибірськ,

вул. Ядрінцевская, __, офіс __

Третя особа: державна інспекція праці в Новосибірській області

630091, Новосибірськ, Червоний проспект, 82

КАСАЦІЙНА СКАРГА

(1) на рішення ___________ районного суду м Новосибірська від ______ січня 2014 по цивільній справі № _____ / 2014 з позовом Петрова Петра Петровича до ТОВ «НАЗВА» про визнання недійсним акту форми Н-1 про нещасний випадок на виробництві від 18 червня 2013 року, (2) на визначення Колегії у цивільних справах Новосибірського обласного суду від 3 квітня 2014 по результатам розгляду апеляційної скарги позивача на назване рішення суду першої інстанції, (3) на ухвалу судді Новосибірського обласного суду від 1 серпня 2014 року про відмову в передачі касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції

22 січня 2014 року ________ районний суд м Новосибірська виніс рішення по цивільній справі за позовом Петрова П.П. до ТОВ «НАЗВА» про визнання недійсним акту форми Н-1 про нещасний випадок на виробництві від 18 червня 2013 року. В задоволенні вимог відмовлено в повному обсязі.

3 квітня 2014 року Новосибірським обласним судом за результатами розгляду апеляційної скарги позивача данє решение залишено без зміни. Ухвалою судді Новосибірського обласного суду від 1 серпня 2014 року заявникам відмовлено в передачі касаційної скарги на названі судові акти для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції.

Позивачем в рамках даної цивільної справи заперечувався складений відповідачем ТОВ «НАЗВА» акт форми Н-1 про нещасний випадок на виробництві від 18 червня 2013 року, що стався з ним 14 березня 2013 року.

Судами постановлені зазначені рішення, з якими не згоден позивач, вважає, що вони винесені з істотним порушенням норм як матеріального, так і процесуального права, що вплинули на результат справи, без усунення яких неможливі відновлення і захист порушених прав позивача.

На підставі викладеного та, керуючись ст. 376 ЦПК РФ,

скасувати рішення _________ районного суду м Новосибірська від 22 січня 2014 по цивільній справі № _______ / 2014 з позовом Петрова Петра Петровича до ТОВ «НАЗВА» про визнання недійсним акту форми Н-1 про нещасний випадок на виробництві, визначення Колегії у цивільних справах Новосибірського обласного суду від 3 квітня 2014 по результатам розгляду апеляційної скарги позивача на назване рішення суду першої інстанції та ухвалу судді Новосибірського обласного суду від 1 серпня 2014 року про відмову в передачі касаційної скарги для ассмотренія в судовому засіданні суду касаційної інстанції і направити справу на новий розгляд до ________ районний суд м Новосибірська в іншому складі суддів.

ДОДАТОК:

1. Копії касаційної скарги (4 екз.)

2. Копія рішення _________ районного суду м Новосибірська від 22 січня 2014 по цивільній справі № _______ / 2014

3. Копія визначення Колегії у цивільних справах Новосибірського обласного суду від 3 квітня 2014 по результатам розгляду апеляційної скарги на назване рішення суду першої інстанції

4. Копія ухвали судді Новосибірського обласного суду від 1 серпня 2014 року про відмову в передачі касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції

5. Копія довіреності представника

«» Вересня 2014 року

______________________ _________________

Зразок наглядової скарги у цивільній справі

рішенням федерального суду задоволено позов позивача до заявника, а в задоволенні позову заявника до позивачів відмовлено. ухвалою касаційної колегії в задоволенні касаційної скарги заявника відмовлено, рішення суду залишено без зміни. З рішенням і визначенням касаційної колегії заявник не згоден, і вважає їх незаконними і винесеними з істотними порушеннями норм матеріального і процесуального права. Заявник просить витребувати з федерального суду справу за позовом позивачів до нього передати на розгляд по суті до суду наглядової інстанції скаргу заявника для скасування рішення суду і ухвали судової колегії в цивільних справах.

Відповідача по справі,

____________________________,

прож .____________________________

наглядову скаргу

На рішення _________ суду м _________

і визначення судової колегії

у цивільних справах ВС РД

Рішенням ___________ федерального суду м _________ від _________ року задоволено позов ____________ до мене, а в задоволенні мого позову до __________ і _________ відмовлено.

Ухвалою касаційної колегії ЗС РД від ________ року в задоволенні моєї касжалоби відмовлено, рішення суду залишено без зміни.

З рішенням і визначенням касаційної колегії ЗС РД не згоден, вважаю їх незаконними і винесеними з істотними порушеннями норм матеріального і процесуального права.

З ____________ року моя наглядова скарга перебувала на розгляді ВР РД і відповідь мною отримано тільки в ____________ року, в зв'язку з чим, мною термін для наглядового оскарження не пропущений.

Ухвалою від ____________ року, спрямованого на мою адресу згідно супровідного листа ______________ року суддею ВС РД _____________ мені відмовлено в передачі справи до Президії для розгляду по суті. При цьому мої доводи не перевірені.

Ухвалою судді ВС РФ від ______________ року відмовлено в передачі скарги в судову колегію для розгляду по суті так само не перевіривши і не спростувавши мої доводи.

Визначення судової колегії не могло бути об'єктивним на увазі того, що мною було заявлено відвід судді _____________ (раніше була _________) з тих підстав, що вона є дружиною __________ найближчого товариша __________ (представник ____________ і ____________). Крім того, я заявив, що ___________ була присутня на засіданні Президії ВР РД, де виступала проти моїх доводів, активно брала участь на засіданні Президії ВР РД при розгляді справи в наглядовому порядку і у неї склалося враження не в мою користь вже на Президії, де між нами виникла словесна перепалка.

Після заявленого відводу ___________ не заперечую свою присутність на засіданні Президії, при голосуванні в нарадчій, але заявила, що не брала участі в голосуванні і в постанові Президії вона не вказана. В іншій частині пояснень не дала.

У прийнятті відведення колегія мені відмовила з посиланням на те. що ____________ не проголосувала на Президії ВС РД, хоча вона не заперечувала, що на Президії була присутня, в іншій частині доводи відведення залишилися без уваги.

Мені було відомо, і я про це говорив на колегії, що у мене склалися з нею неприязні стосунки після Президії ВС РД. ____________ проявляла інтерес до справи після надходження справи на колегію, до адресації справи їй, дзвонила в канцелярію Радянського суду цікавлячись датою направлення справи на коллегію.После цього, що справа виявилася у неї на доповіді для мене дивним не могло бути і це свідчило про її зацікавленості в справі, що було підставою для задоволення відводу.

За вказаних обставин я не міг розраховувати на об'єктивність визначення колегії ВС РД.

До розгляду справи на касаційної інстанції я подавав письмову заяву на ім'я Заступника Голови ВС РД ____________ з проханням передати мою справу іншому судді з поясненням причин і про це прохання було відомо і самої _______________, справа не передали.

Согласно ст. 195 ЦПК РФ рішення суду повинно бути законним і обґрунтованим. Суд засновує своє рішення тільки на тих доказах, які були досліджені в судовому засіданні.

Підставами для скасування рішення суду є - неправильне визначення обставин, що мають значення для справи, невідповідність висновків суду, викладених у рішенні суду, обставинам справи, недоведеність встановлених судом першій інстанції обставин, що мають значення для справи.

При розгляді справи я посилався на яке набрало законну силу рішення суду Радянського району м _________ від _____________ року про встановлення юридичного факту виключення з членів ЖБК _____________ ___________ про прийняття в члени кооперативу мого батька, а, впоследующем, і мене.

Пославшись на п.2 ст. 61 ЦПК РФ суд порахував, що рішення не має преюдиціальне значення. Тим часом, обставини, встановлені зазначеним рішенням суду стороною позивачів не було оскаржено. наведена норма ЦПК РФ передбачає лише можливість оскарження встановлених обставин. При відсутності оскарження обставини слід визнати встановленим відповідно до п.2 ст. 62 ЦПК РФ про те, що обставини, встановлені набрав законної сили постановою по раніше розглянутій справі обов'язкові для суду.

Без підстав суд порахував не мають правовстановлюючого значення при вирішенні вимог про визнання права власності на спірну квартиру виписки з протоколу № ________ _________ від ____________ року про виключення ______________ з членів ЖБК з оформленням квартири № __ на ім'я __________, виписки з протоколу № __ рішення загальних зборів членів ЖБК № ___ _________ від _____________ року за заявою ___________ про виключення його з членів ЖБК та прийнятті в члени ЖБК ___________ з тих підстав. що матеріалами справи їх справжність не підтверджується.

Справжність зазначених виписок з протоколів ЖСК- __ __________ № __ та № __ підтверджується достовірністю поданих документів, а не копій, показаннями голови кооперативу №__ ____________ даними їм на попередніх судових

вичерпні висновки суду, що випливають з встановлених фактів.

Відповідно до п.8 ст. 439 ЦПК України суд зобов'язаний призупинити виконавче виробництво в разі внесення визначення суддею, якому федеральним судом надано право призупиняти виконання судової постанови.

На підставі викладеного й у відповідності зі ст. 387 ЦПК РФ

Витребувати з федерального суду _________ району м __________ справу за позовом ____________ ____________ до _____________ ___________, передати на розгляд по суті до суду наглядової інстанції ВС РФ мою скаргу для скасування рішення __________ суду від ___________ року і визначення судової колегії ВС РД у цивільних справах від _____________ року.

До розгляду скарги виконання рішення призупинити.

Зразок касаційної скарги

Запропонований зразок документа і коментарі є зразковими і не носять офіційного характеру

До Президії Краснодарського крайового суду

від _____________________________________

(Ф. І. О. Найменування організації, адреса)

_____________________________________

(Процесуальне становище у справі:

(Позивач, відповідач, 3-е особа і т.д.))

_____________________________________

(Інші особи, які брали участь у справі, адреси)

КАСАЦІЙНА СКАРГА

на судові постанови у цивільній справі, які, оскаржується (рішення мирового судді, рішення, ухвала, постанова) & hellip суду від ___ _______ р і апеляційне визначення від «___» ______ р ..

У виробництві __________________________ районного (міського) суду знаходилося цивільну справу за позовом (заявою) ___________________________________ до _____________________________________________________

(Ф.и.о, позивача (заявника)) (ф. В.о. відповідача)

_____________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________

Рішенням від ___ _________________ _______ р судом постановлено _____________________________________________________________________________________________________

(Інформацію про зміст цього Прийнято судом рішення)

Апеляційним визначенням від ..., рішення суду залишено без зміни (змінено) _____________________________________________________________________________________________________

(Вказати, в якій частині)

З рішенням суду та ухвалою судової колегії в цивільних справах _______________ обласного (крайового) суду від "___" ___________ 20 ___ р я не згоден (вказати частково або повністю) таких підстав _____________________________________________________________________________________________________

(Вказати, в чому полягає допущене судами істотне порушення закону)

Відповідно до ст.ст. 376, 377 ЦПК РФ.

1) залишити постанову суду першої, апеляційної інстанції без зміни, касаційні скаргу, подання без задоволення

2) скасувати постанову суду першої, апеляційної інстанції повністю або частково і направити справу на новий розгляд до відповідного суду. При направленні справи на новий розгляд суд може вказати на необхідність розгляду справи в іншому складі суддів

3) скасувати постанову суду першої, апеляційної інстанції повністю або частково і залишити заяву без розгляду або закрити провадження у справі

4) залишити в силі одне з прийнятих у справі судових постанов

5) скасувати або змінити постанову суду першої, апеляційної інстанції та прийняти нове судове постанову, не передаючи справу на новий розгляд, якщо допущена помилка в застосуванні і (або) тлумаченні норм матеріального права

Додаток:

1. Копія рішення суду, завірена відповідним судом.

2. Копія ухвали апеляційної інстанції, завірена відповідним судом.

3. Копії наглядової скарги (За кількістю осіб, що беруть участь в розгляді справи).

4. Квитанція про оплату держмита.

5. Документ засвідчує повноваження представника.

Коли ж саме?
Як можна це оформити?
Як правильно потрібно складати касаційну скаргу?
Що він означає?
Коли касаційна скарга може бути дозволена позитивно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online