Закон про самогоноваріння в Росії 2018 стаття 14 17

  1. нелегальний алкоголь
  2. Чи заборонено самогоноваріння в Росії 2018
  3. обмеження
  4. Відповідальність за самогоноваріння в Росії в 2018

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно із законом самогон - алкоголь для особистого користування, тобто, для домашнього вжитку. За фактом, продаючи самогон особа порушує закон. Мало того, починаючи з 1 січня 2018 року було внесено низку змін до законодавства, які на порядок посилюють так званий «закон про самогоноваріння».

Заходи посилилися, так як громадяни продовжують виробляти алкоголь в домашніх умовах і продавати його, як особисту продукцію, через що ринок все більше наповнюється нелегальним алкоголем, чого допускати не можна.

У цій статті ми розглянемо питання про легальність самогоноваріння, а також відповідальності в 2018 році за його виробництво алкоголю в домашніх умовах і його реалізацію.

нелегальний алкоголь

Закони посилюються, і це вірне рішення. Згадати хоча б випадок, що стався не так давно в Іркутську, коли через нелегальної алкогольної продукції, зокрема настоянки глоду отруїлося більше сотні громадян, з яких 76 загинуло за інформацією офіційних джерел. Це найгучніший, але, на жаль, далеко не єдиний випадок.

Так що той факт, що взяли в вересні 2017 року «закон про самогоноваріння» вельми виправданий.

Чи заборонено самогоноваріння в Росії 2018

Все обумовлені нововведення в законодавстві, в тому числі і в ФЗ-№171 не сильно порадували виробників і особливо любителів самогону.

За радянських часів самогоноваріння було дійсно поза законом. Міліція дійсно мало не по квартирах і гаражів ходила і перевіряла, хто жене первак. Тих, хто був спійманий, чекала адміністративна відповідальність. З огляду на посилення закону в 2018 році багато перелякалися, що історія повториться. У цьому сенсі можна розслабитися. Якщо ви робите дистилят в домашніх умовах реально для особистого користування і в невеликих обсягах, покарання не буде, це не заборонено.

А ось якщо мова йде про серйозні масштаби, коли громадяни варять самогон десь в гаражах для явної продажу, тоді піде покарання. Цей закон не висмоктаний з пальця, його придумали не з шкідливості, так як подібного роду алкоголь, який не має ліцензію, може привести до летального результату любителів перваку.

обмеження

обмеження

Нова редакція № 171-ФЗ статті 14.1 говорить, що тепер обладнання для виробництва етилового спирту необхідно реєструвати, при цьому змінилася і потужність. Якщо раніше було дозволено до 4000 декалітрів, то починаючи з цього року цей показник знизився до 200 декалітрів, а саме, до 2000 літрів. Виходить, що громадяни мають законне право на виробництво до 5.5 літрів в день.

Що можна віднести до обладнання по самогоноваріння (враховуючи допустиму продуктивну потужність):

  • перегінний апарат;
  • апарат і колону, призначених для ректифікації та очищення спирту;
  • апарат, що виробляє спирт.

Що вимагає від самогонників Росалкогольрегулювання:

  • заяву, де вказано, який тип обладнання використовується і де знаходиться;
  • паспорта обладнання (копії). Якщо таких немає, потрібно надати іншу документацію, що ідентифікує обладнання;
  • правовстановлюючих документація.

Крім реєстрації існує також ряд вимог до обладнання для самогоноваріння. Для фізичних осіб заборонено виробляти подібну продукцію в таких обсягах, тому доведеться створювати ІП або ТОВ. Так що при зверненні в Росалкогольрегулювання без ліцензії, необхідних документів і, відповідно, без сплати держмита, обладнання буде вилучено або законсервовано до виконання всіх вимог і реєстрації.

Відповідальність за самогоноваріння в Росії в 2018

У 2018 році за виробництво і реалізацію саморобного алкоголю піде адміністративне покарання за статтею 14.17 КоАП РФ:

  1. особа, яка експлуатує і володіє нелегальним технологічним обладнанням для варення самогону потужністю від 200 декалітрів буде нести адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 3000-5000 руб. включаючи експлуатацію обладнання;
  2. особа, що переміщує нелегальний алкоголь об'ємом від 10 л. на людину буде оштрафовано на суму 3000-5000 руб.

Що характерно, апарати для самогоноваріння продаються легально. Якщо ви виготовляєте алкоголь в домашніх умовах для особистого споживання в допустимих обсягах, вам ніщо не загрожує. Що стосується дільничних, вони не мають прав на заходити на вашу територію при пошуку незаконного обладнання та алкоголю, якщо немає в наявності відповідних документів, виданих судом. В іншому випадку ви можете просто не пускати співробітників правопорядку, або написати скаргу.

Друзі! Наші статті несуть ознокомітельний характер з метою допомогти вирішити Вашу проблему!
Якщо рішення Ви так і не знайшли, зверніться за консультацією до юриста за формою праворуч, або за телефоном, вказаним нижче!

+7 (499) 350-83-56 - Москва, область

+7 (812) 309-53-23 - Санкт-Петербург, ЛВ

+8 (800) 555-67-55 доб. 430 - усі регіони РФ

Дзвінки та заявки приймаються цілодобово і щодня.
Це швидко і безкоштовно!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online