Погляд на Київ майбутнього: "Вежа тризуб" і яйце на березі Дніпра

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Київ стрімко видозмінюється. Нові висотні будинки виростають на Позняках, Печерську і в районах-спальниках. Що якби всі плани забудовників і влади ставали реальністю? Наприклад, на Хрещатику, 5, вже давно б побудували хмарочос в 40 поверхів (місце там пустує досі). Рибальський півострів перетворили б на справжній Манхеттен з висоток і звели там нову мерію, а поруч на воді виник би офісний центр у вигляді писанки. На Майдані поставили б будинок у вигляді прапора, а в Хрещатому парку каталися на величезному, як лондонський "око", колесі огляду. Ми зібрали самі незвичайні проекти, які обговорювалися, але були тимчасово "поховані", а також поцікавилися у студентів і аспірантів Київського нацуніверситету будівництва і архітектури (КНУБА), якими вони бачать архітектурне майбутнє столиці.

ТРИЗУБ У ДНІПРА. Киянка Христина Голуб закінчила в минулому році п'ятий курс КНУБА з червоним дипломом і зараз вчиться в аспірантурі. Проект, який вона розробила, називається "Вежа тризуб": висотна будівля складається з трьох секцій заввишки в 47 поверхів (з них два підземних) і має форму тризуба. "Ідеєю проекту було створити архітектурно-художню нову форму, яка б символізувала історію України і прагнення нашого народу до свободи. Функціональне призначення - офіси, в моєму випадку - головний офіс великого банку. Будівля запроектована на березі Дніпра в районі станції метро" Славутич "( лівий берег, 11 мікрорайон Позняки-Західні). Це маленький острів біля Південного моста, його вже зараз забудовують житловими будинками. Будівля передбачається як найвища в цьому районі, з прекрасним видом на Правий берег, і буде добре з нього проглядатися як символ Лівого берега. Думаю, для такого будинку це найкраще місце ", - розповідає" Сегодня "Христина Голуб.

Правда, за її словами, поки інвестора на будівлю не знайшлося. "Я на це сподіваюся. Потрібно шукати інвестора під цей проект. Він повністю зроблений під банк з урахуванням всіх сучасних вимог по системі безпеки, наявністю паркінгу, зони відпочинку для співробітників. У світі широко відома практика, коли великі банки будують для себе окремо розташована будівля . Його реально побудувати за рік-півтора при стабільному фінансуванні ", - впевнена Христина.

ТІЛЬКИ НА ЛІВОМУ. Дівчина вважає, що майбутнє архітектури Києва за висотними будівлями. "Ціни на землю ростуть з кожним днем, і, відповідно, з цієї причини будівлі в усьому світі зростають у висоту, наприклад, в Лондоні, де багато хмарочосів. У майбутньому висотність буде домінувати і в Києві. У таких будинках можна розміщувати тільки офіси та адмінцентри, але під житло вони не годяться. я впевнений, що саме в Києві висотне будівництво допустимо лише на Лівому березі, а ось в центральній частині міста, особливо на Подолі і Печерську, будівництво висоток я вважаю неприпустимим. Або будувати, строго не порушуючи норм по висотності. Правобережну частина міста вже і так спотворили висотними будинками за останні роки. Саме на Лівому березі потрібно створити адміністративний центр, куди можуть переїхати різні установи, і центральна частина міста розвантажиться від транспорту ", - впевнена Христина.

По кліку - велике зображення.

Тризуб. У 47-поверховому будинку може розміститися великий банк.

По кліку - велике зображення.

У води. Висотка може стати домінантою Лівого берега столиці.

ПИСАНКА: може з'явитися на Теличці

Автори проекту будівництва в районі Рибальського півострова, на березі Дніпра, величезної будівлі у вигляді світиться писанки (44 поверху) як і раніше сподіваються знайти під цей проект кошти (потягне на $ 483 млн). Вони вже кілька років запевняють, що ця будівля стане символом України і приверне мільйони туристів, як Ейфелева вежа в Парижі. У будівлі передбачені поверхи під ресторани, офіси, готелі, пентхауси. А заманювати туристів вона буде світлом. Вся зовнішня оболонка комплексу перетворюється в гігантський світлодіодний екран з 33 000 світлодіодів. Оператор зможе завантажувати на екран будь-оцифроване зображення, і малюнок на Писанці буде змінюватися. За словами одного з авторів проекту, архітектора Олександра Попова, вони чекають кращих часів, коли знайдеться інвестор для цього проекту. "Ми не відмовилися від реалізації проекту будівництва" Писанки ", він цілком може з'явитися в Києві. До речі, звести її можна буде і в районі промзони на Теличці, головне, щоб це було у води, тоді світловий ефект буде ще більше", - упевнений Попов .

По кліку - велике зображення.

Символ. Проектувальники впевнені, що інвестор таки знайдеться.

Прапор на Майдані від Бабушкіна

Реальністю може стати і проект майстерні скандального екс-головного архітектора Києва Сергія Бабушкіна. Його багато лаяли за перебудову Майдану і будівництво висотки в Маріїнському парку (Грушевського, 9-а). Уже кілька років в інтернеті можна побачити проект глобальної перебудови будівлі готелю "Україна", замість якого на Майдані пропонується побудувати хмарочос у вигляді прапора в 47 поверхів!

"Від ідеї реалізації цього проекту ми не відмовилися, він був і залишається єдиною частиною загального ансамблю оновленого у 2001 році Майдану Незалежності. Робота глобальна і поки існує, як проект ... Ось тільки замовника для будівництва знайти зараз важко. А чи з'явиться ця будівля - життя покаже. в Києві в минулому столітті теж критикували 5-поверхові будинки, які вважалися тоді висотними, зараз же ними захоплюються ... Наш проект цілком може стати візитною крточкой Києва та особою України. На будівництво будівлі потрібно три роки. А ось по вартості ра бот зараз дуже складно сказати. Якщо проектом зацікавляться інвестори, потрібно вважати ", - пояснив" Сегодня "Сергій Бабушкін. Він додає, що у висотці заплановано особливе освітлення і скління, нові під'їзди до будівлі і парковка на три тисячі машиномісць.

По кліку - велике зображення.

Прапор. Висотка в 47 поверхів.

З київської гавані можна зробити центр творчості

Аспірант КНУБА Олександр Малий розробив цікавий проект з відродження Київської гавані, промзони на вул. Електриків (Рибальський півострів), де зараз багато покинутих промислових складів, які він пропонує переробити в творчо-виставковий центр у вигляді корабля, з максимальним збереженням існуючих будівель.

"Хочу вдихнути нове життя в Київка гавань, зробити її новим місцем для дозвілля, спорту і бізнесу на столичному Подолі. Тут цілком відмінна транспортна доступність: по вул. Луговій ходить автобус №53, недалеко є станція метро" Тараса Шевченка ", а в майбутньому прямо біля центру може з'явитися станція "Подільська" і нова транспортна розв'язка ", - пояснює Олександр. У проекті передбачено багато об'єктів. "Заплановані: яхт-клуб, готельний комплекс, критий паркінг на 640 місць, гостьові парковки, причал, багато велодоріжок по всій території (до речі, в'їзд автотранспорту буде обмежений. - Авт.), Набережна й паркові зони, колесо огляду, з якого буде відкриватися прекрасний вид на гавань і першу київську електростанцію, яка знаходиться на вул. Електриків, 11 ", - говорить молодий архітектор.

Територія центру буде поділена на п'ять боксів: виставковий - для художників і фотографів; лекційний - для лекцій і презентацій, з бібліотекою і медіатекою; комунікаційний - з аудиторіями для занять, кафетерієм і вільним простором; офісний - з модульними приміщеннями, які можна трансформувати під потреби орендарів; виробничий блок - з майстернями для прикладного мистецтва та столярної майстерні.

У майбутньому Олександр мріє проектувати дитячі табори. "На мою думку, владі потрібно звернути увагу на проектування в місті сучасних соцоб'єктів і використовувати для цього застарілі об'єкти, які не потрібно зносити, а переробляти під нові потреби - дитячі садки, табори, школи, лікарні - то, чого гостро не вистачає киянам. Я не проти висотного будівництва, але воно повинно бути до місця. потрібно конкретно розбиратися, що потрібно людям, а не бездумно будувати багатоповерхові офіси, які будуть пустувати і приходити в непридатність ", - впевнений Олександр.

По кліку - велике зображення.

Переробка. На території київської гавані замість сірої промзони можуть з'явитися сучасний причал, паркова зона, колесо огляду і бокси для творчості і навчання.

"ОКО КИЄВА": поки відклали

Не став реальністю і знаменитий проект будівництва в Центральному парку (біля будівлі Музею води) гігантського колеса огляду висотою 50 м, яке ще до появи прозвали "Око Києва" - за аналогією з лондонським. У 2013 році планували відкрити його на День незалежності. Була навіть організована презентація проекту за участю екс-головного архітектора столиці Сергія Целовальника (тоді проект оцінювали в 22 млн грн). Передбачалося, що одна прогулянка на колесі триватиме 15 хв. (За цей час колесо зробить три оберти), а туристи зможуть прослухати музику або звукову екскурсію по історії Києва. Вартість прогулянки - 60 грн. Пенсіонерам, дітям та інвалідам обіцяли пільги, а також компанія-інвестор передбачала спецціни на квитки для закоханих пар. На жаль, але все це так і залишилося планами, інвестори проекту не зуміли остаточно домовитися з владою, а після революційної зими 2013-2014 рр. про проект і зовсім забули. Зараз про перспективи будівництва інвестори взагалі не говорять. Мабуть, команді мера Києва така пам'ятка поки не потрібна. Хоча інвестори пропонували провести реконструкцію парку: замінити лавочки, розбити клумби, встановити систему відеоспостереження, створити Алею любові, встановити сучасні французькі каруселі для дітей і побудувати 7D-кінотеатр "Політ над Україною". Чи буде все це, в мерії не коментують.

По кліку - велике зображення.

Київський очей. Колесо огляду так і залишилося мрією для інвестора.

Схили: майданчик в Маріїнці і новий фунікулер

У 2013 році в Києві демонтували через аварійність унікальний об'єкт - оглядовий майданчик в Маріїнському парку, яка проіснувала тут, видозмінюючись, майже з часів зведення Маріїнського палацу в 1755 році. Замість неї була запроектована сучасна, з маршовими Драбина на Паркову дорогу, панорамними ліфтами (кожен на 12 осіб) і мостом, по якому туристи могли б потрапити до бізнес-центру з вертолітним майданчиком. За три роки нічого не з'явилося, але автор проекту, архітектор Андрій Миргородський , Впевнений, що об'єкт з'явиться в найближчі роки. "Спочатку ми проектували тут другий київський фунікулер, який мав з'єднати Маріїнський парк і набережну, але від цієї ідеї довелося відмовитися. Залишився проект з майданчиком, ліфтами і мостом. І я зауважу, що він буде втілений в реальність, просто всьому завадили революція і війна. Проект пройшов експертизу і чекає свого часу, коли в міському бюджеті з'являться кошти на реконструкцію паркової зони, тоді й почнемо будувати. А це цілком ймовірно, адже влада не відмовилася від ідеї розширення паркової дороги на дві смуги, схили якої були визнані зсувонебезпечних після зими 2013 року. Тоді оживе і цей проект ", - упевнений Миргородський. За словами архітектора, в планах влади все ж побудувати і другий фунікулер в Києві. "Зараз фахівці підшукують йому місце. Одне з них - схили парку біля арки Дружби народів. Так, це недалеко від старого фунікулера, але я думаю, що він теж стане популярним серед киян. Я б із задоволенням взявся б за його проектування", - говорить Миргородський.

По кліку - велике зображення.

Оглядовий майданчик. Може з часом стати реальністю.

"Що будувати, повинні вирішувати кияни, а не забудовники"

Питання забудови столиці завжди був "хворим" для киян, а особливо для столичних зодчих. Вони часто звинувачують один одного в тому, що переслідує своїм меркальтільние, а точніше, грошови інтереси, готові проектувати що завгодно і де завгодно. Особливо, коли мова заходить про висотних будівлях в центрі. Їх ніколи не любили кияни, але були змушені з ними миритися і уживатися. Так було і з будинком Гінзбурга в 11 поверхів, який був підірваний під час німецької окупації, і з будинком на Грушевського, 9-а, який погрожував урізати сам екс-президент Ющенко ... Тепер потворні висотки, особливо та, що на Кловському узвозі, зустрічають всіх, хто в'їжджає в місто. Влада клянуться, що розробили в рамках Генплану Києва спецумови, які не дозволять забудовувати центр столиці, навіть розробили зонінг цієї частини міста. Але і його нещадно критикують. "Я не впевнений, що зонінг центральної частини Києва або вже нікому не потрібний Генплан Києва не врятують від бездумної забудови. На жаль, це не генплан розвитку міста, а бізнс-план, написаний на замовлення забудовників ще за часів мера Черновецького. У ньому передбачено багато ділянок, які бездумно віддаються під забудову. щоб це припинити, потрібно чітко розробити правила для забудовників, щоб не вони указавалі, де і що хочуть налаштувати, а самі ківляне вирішували це ", - упевнений віце-президент київської організації Нацспілки архітекторів Георгій Ду овічний.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні Що якби всі плани забудовників і влади ставали реальністю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online