Вивезення валюти з України по-новому

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чув, що з 2 листопада введені інші норми вивозу валюти з України. Які зміни відбулися і кого вони стосуються?

Олександр Панкратов, Київ

Цього року Національний Банк України (НБУ) не вперше вносить зміни до своїх нормативно-правові акти щодо порядку переміщення валюти через митний кордон України.

Зокрема, в лютому 2003 року Нацбанк дозволив (постанова №54 від 12.02.2003) громадянам-резидентам за умови усного декларування вивозити валюту в розмірі $ 3000 (або еквівалент цієї суми в будь-який інший валюті), а не $ 1000, як це було раніше.

Нова постанова НБУ (№401 від 17.09.2003) вносить зміни в правила вивезення валюти для нерезидентів. Раніше їм було дозволено вивозити з України до $ 1000. готівкою за умови усного декларування. Тепер же на додаток до цієї суми нерезиденти можуть взяти з собою ще $ 1000 (або еквівалент в будь-який іншій іноземній валюті) чеками.

В цілому ж як резидентам, так і нерезидентам дозволяється вивезення валюти з України не більше $ 6000.. Але резиденти при цьому усно декларують $ 3000, а нерезиденти з максимальних $ 6000. тепер зможуть вивезти за умови усного декларування до $ 1000. готівкою і до $ 1000. чеками.

На запитання читачів відповідав генеральний директор консалтингової компанії «Укрвнештерміналкомплекс» Олександр Лелета

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Олександр Лелета

Консультант з питань таможніБессменний експерт з митних питань «Автоцентру» Олександр Дмитрович Лелета раптово помер від зупинки серця. 23 вересня 2012 року в рідному місті Конотоп він вийшов на товариський матч ветеранів з футболу у відмінному здоров'ї і впав на поле - раптово зупинилося сердце.Редакція «Автоцентру» сумує за передчасну втрату і приносить співчуття родичам Олександра Дмитровича. Нам всім буде його не вистачати.

Інші матеріали автора:

Які зміни відбулися і кого вони стосуються?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online