В одеській приватній школі дітям пропонують вчити французьку за 5 тис. Євро в рік

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

18 липня 2013, 10:03 Переглядів: 18 липня 2013, 10:03 Переглядів:   Цікаво, що розташувалася французька школа на території парку імені Горького

Цікаво, що розташувалася французька школа на території парку імені Горького. Фото: М. Рубан.

У новому навчальному році свої двері відкриє перша на півдні України Міжнародна французька загальноосвітня приватна школа, вартість навчання в яких становить 5,5 тисячі євро - в 2-3 рази вище, ніж в будь-якому одеському вузі. Ми вирішили з'ясувати складові такого дорогого освіти.

Засновники кажуть: навчальний заклад відкрито за підтримки іноземних колег, зокрема, посольства Франції. Навчання буде проходити по українській і французькій програмами, а після закінчення у випускника буде два атестат: вітчизняний і міжнародний, який котирується в 34 країнах. Ми зацікавилися, як будуть поєднуватися програми різних країн. Адже якщо паралельно йти двома шляхами, навантаження на учня зросте вдвічі. Виявилося, вчителі вибрали компромісний варіант. "Це міжнародна школа, але оскільки в ній навчаються і громадяни України, їм потрібно отримувати рідне освіту. Як базова виступає французька програма, а українські предмети йдуть додатково, на французькою мовою з перекладом на українську", - говорить директор Ванда Мазур. Найпривабливіше, що пропонує французька школа, - диплом міжнародного бакавларата, який, за словами директорки, дозволить випускникам без іспитів вступати до зарубіжних університетів. На практиці, як дізналася "Сегодня", їдуть в закордонні інститути переважно діти іноземців. "Те, що документ надає таку можливість, не є гарантією вищої освіти за кордоном. Наприклад, у багатьох американських університетах є свої вимоги, додаткові. Якщо вони визнають наш диплом, то можна зробити і в Америці", - сказали нам в адміністрації столичного коледжу.

Цікаво, що вартість навчання встановлюється в залежності від того, хто оплачує: для українців - 3,5, французів - 4,5, а для французьких підприємств - 5,5 тис. Євро в рік. Як повідомив засновник мережі французьких шкіл Жан-Франсуа Ле Рок, 40% учнів в київському французькому коледжі, який працює вже майже 20 років, - діти іноземців. А ось в Одесі немає французького консульства, а французьких підприємств і представництв компаній - на пальцях полічити. Поки всі учні школи - одесити. Для них, як виявилося, обумовлена ​​плата - далеко не всі витрати. Тут окремо оплачується харчування (25 грн в день, або 5 тис. Грн. На рік), підручники (800 грн в рік) і вступний внесок (3,3 тис. Грн) - разом приблизно 10 тис. Грн. Для порівняння: річну освіту в приватній британській школі середньої руки з повним пансіоном коштує близько 8 тис. Євро. Марина Готвянская, мама 3-річних двійнят, спершу хотіла віддати своїх малюків у французьку школу, але передумала і відправила в дитсадок. "Для мене дуже заманливо, щоб мої діти були трілінгвамі. Але нехай спершу підростуть", - говорить Марина.

До слова, популярність приватної освіти зростає стрімко - в Одесі вже понад чотири десятки хазяйських шкіл. У міському департаменті освіти пов'язують це з перекладом загальноосвітніх двозмінних установ на роботу в одну зміну і припливом першокласників. "Приватні школи відтягують на себе якусь кількість учнів, але незначно. Контролює їх обласної департамент освіти. Вони перевіряють виконання ліцензійних умов, проводять атестацію, приймають звіти", - розповіла заступник начальника міськдепартаменту освіти Вікторія Іщенко.

Цікаво, що розташувалася французька школа на території парку імені Горького, в адміністративній будівлі. "Навчальний заклад орендує приміщення у ПП" Веста ", яке належить цій фірмі. Всі питання до них", - відрізали в адміністрації парку Горького. А керівник школи Ванда Мазур пояснила, що школа орендує приміщення у власника, ПП "Веста", на законних, за її словами, підставах: "Я давно знала про те приміщенні, воно сподобалося мені, оскільки вже захищено. У майбутньому ми плануємо збільшити його площа, добудувати його вгору. Але поки про це говорити рано. Ця процедура повинна пройти через міську влада ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В одеській приватній школі дітям пропонують вчити французьку за 5 тис. Євро в рік". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Валентина Владимирова, Марія Рубан

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online