Які документи потрібні для допомоги на дитину в Казахстані 2018

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Планування сім'ї - завдання непросте, адже комусь із батьків доведеться піти в декретну відпустку. З цим фактом пов'язано вирішення безлічі бюрократичних питань, в тому числі і оформлення державних виплат на дитину. Дізнайтеся, які документи потрібні для допомоги на дитину в Казахстані.

Держава забезпечує матеріальною допомогою сім'ї, в яких з'явився новонароджений. Це допомога по догляду за дитиною, яка перераховується на банківську карту одного з батьків протягом першого року життя дитини.

Щоб його отримати, слід підготувати ряд офіційних форм і документів для подачі клопотання в ГЦВП або подати заявку на оформлення онлайн на сайті урядового порталу.

Планування сім'ї - завдання непросте, адже комусь із батьків доведеться піти в декретну відпустку

Фото: kazpravda.kz

Ось які формуляри будуть потрібні, щоб допомогу на дитину було призначено державними службами:

  1. Адресна довідка (довідка акима сільській місцевості, для Байконура - довідка ЖХ міста).
  2. Посвідчення особи.
  3. Свідоцтво про народження або його альтернатива - виписка, яку роблять органи реєстрації новонароджених з актового запису.
  4. Реквізити рахунку, спеціально відкритого в банківській установі. Рахунок відкривайте на ім'я заявника.
  5. Письмове клопотання (заяву), складене за спеціальною формою, де обов'язково вказується склад сім'ї та перелік супровідних формулярів.

Читайте також: Як розрахувати допомогу по догляду за дитиною в Казахстані

Примітка:

  1. Якщо подібні виплати оформляють прийомні батьки, тоді додатково надають формуляр, який підтверджує факт усиновлення / удочеріння (виписка з рішення суду).
  2. Якщо не можете особисто подати документи і немає можливості подати заяву онлайн, тоді це зробить родич або довірена особа. Для таких дій забезпечте довіреність, яку слід завірити в нотаріуса.

Фото: yk-news.kz

Щоб заощадити час і сили, вивчіть, які форми з наведеного списку в наявності, а які слід отримати, щоб подати заяву на допомогу від держави у зв'язку з народженням дитини та доглядом за ним протягом 1-го року життя.

Читайте також: Посібник матерям-одиначкам у Казахстані 2018

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online