Влада оголосить "полювання" на "евробляхі" після зниження ставок розмитнення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Контроль за ввезенням і використанням автомобілів з іноземною реєстрацією буде істотно посилено.

Про це йдеться в статті глави податкового комітету Верховної Ради Ніни жителя півдня на Економічній правді.

Для створення правових і економічних умов для реєстрації вже ввезених в Україну авто комітет з питань податкової та митної політики вніс до парламенту законопроект № 8488 .

По-перше, вводиться обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Так, нерезидент зможе без грошового забезпечення ввезти в режимі тимчасового ввезення тільки один автомобіль.

Ввезення наступних легкових транспортних засобів передбачає наявність гарантії. Гарантом може виступити фінансова установа, яка візьме на себе зобов'язання сплатити суму всіх митних платежів, якщо авто не буде вивезено.

По-друге, посилюється відповідальність за порушення митних правил.

Особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам або разукомплектовать його.

Також йому буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу, наприклад, для роботи в таксі. За порушення встановлених правил передбачений штраф - 34 тис грн.

Будь-яке інше обличчя, яке всупереч встановленим правилам, отримає транзитне або тимчасово ввозиться авто у володіння, користування або розпорядження чи буде використовувати таке авто у підприємницькій діяльності, для отримання доходу, також буде оштрафовано.

Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіціі передбачає стягнення з порушника 8,5 тис грн, повторна фіксація - 17 тис грн, позбавлення права керування на 1 рік і оплатне вилучення авто за рахунок порушника.

За недотримання строків режимів транзиту та тимчасового ввезення, тобто за невивезення авто за межі країни своєчасно, порушники мають сплатити штрафи. Розміри штрафів будуть залежати від кількості днів перевищення встановлених строків.

За один день прострочення вивезення транзитного авто з порушника буде стягнуто 170 грн, а за три дні відстрочки вивезення тимчасово ввозиться машини - 850 грн.

Зайвий місяць перебування такого автомобіля на митній території України буде коштувати порушникові 170 тис грн або навіть транспортного засобу, який може бути конфісковано за рішенням суду.

У законопроекті прописані чіткі правила взаємодії всіх задіяних служб і відомств - підрозділів органу доходів і зборів, Державної прикордонної служби, Національної поліції.

Якщо дозволений термін перебування іноземного авто в Україні закінчився, а машина так і не була вивезена, митник повинен повідомити інші органи про вчинення правопорушення.

Отримавши повідомлення, поліцейські повинні будуть більш пильно відслідковувати таке авто на автомобільних дорогах України, а прикордонники, в свою чергу, повинні не допустити перетину кордону особою, яка ввезла авто без сплати відповідних штрафів.

Крім того, Національної поліції буде надано право перевіряти особу водія авто з іноземною реєстрацією на відповідність особі, яка його ввезла. Якщо за кермом буде будь-яка особа, поліцейський може накласти на водія відповідний штраф і повідомити про порушення митних правил митниці.

Важливо, що протокол про порушення, може бути складений митником при відсутності порушника, і вручений йому при виїзді з України.

Раніше глава комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна в статті для Економічної правди пояснила, як зміниться розмір акцизного податку для товарів, що ввозяться в Україну автомобілів.

Детальніше читайте за посиланням: Нові правила для імпортних авто. Що Рада пропонує зробити з "евробляхамі"

Від редакції: просимо читачів, якщо у вас виникли додаткові питання до законопроекту, залишати їх під текстом в коментарях. Журналісти ЕП дадуть відповідь на них в окремому матеріалі.

економічна правда

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online