Позов про порядок спілкування батька з дитиною

  1. Позовна заява про визначення порядку спілкування з дитиною - повинно містити наступну інформацію:
  2. Юридична допомога у визначенні порядку спілкування з дитиною:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Традиційно, в разі розпаду сім'ї, дитина залишається проживати спільно з матір'ю, тому найбільш актуальні ситуації, коли подається позов про порядок спілкування батька з дитиною. Чи варто говорити про моральний бік питання? Напевно, без цього, розглядаючи відносини, що регулюються сімейним законодавством, не обійтися.

Можна відзначити, що мами часто зловживають своїми правами, вважаючи, якщо батько пішов з сім'ї, то і спілкуватися з дитиною він не має права. При цьому, багатьох матерів не бентежить той факт, що батьки справно платять аліменти на утримання дітей. Право батька на спілкування зі своїм сином або дочкою залишається у нього навіть в тому випадку, якщо з мамою дитини або дітей він розлучився.

- Більш того, право на спілкування з батьком залишається і у дитини, якщо, звичайно, бажання спілкуватися присутній. Таким чином, позов про порядок спілкування з дитиною найбільш ефективний спосіб відновлення порушеного права, як батька, так і самої дитини.

Щоб право на спілкування було підтверджено державою, необхідно звернутися в суд. Судовий орган виносить всі свої рішення від імені Російської Федерації. Невиконання рішення в добровільному порядку - підстава до того, аби питанням зайнялися судові пристави, за підтримки органів опіки, і рішення було б виконано в примусовому порядку.

Визначимо порядок спілкування з дитиною


Щоб ініціювати процедуру, результатом якого стало б визначення порядку спілкування з дитиною, позовну заяву потрібно подавати до районного суду, який обслуговує ту територію, де проживає дитина з матір'ю.

Позовна заява про визначення порядку спілкування з дитиною - повинно містити наступну інформацію:

  1. Про суд, до якого подається заява (найменування та адреса його знаходження).
  2. Про позивача і відповідача по справі. Якщо позовну заяву подає батько дитини, то відповідачем, як правило, стає мати дитини і навпаки.
  3. У позові, крім іншого, повинні фігурувати і дані про саму дитину, в тому числі, необхідно вказати реквізити його свідоцтва про народження.
  4. Про органі опіки, представник якого повинен бути присутнім на судовому засіданні і дати власний висновок.
  5. Про те, в чому полягає суть конфлікту, тобто про фактичні обставини справи.
  6. Також в позовній заяві має бути зазначено бажаний порядок спілкування з дитиною .

Визначення порядку спілкування має грунтуватися на «графіку» батька і матері. Що це означає? Наприклад, батько працює за графіком 5/2. Отже, бачитися зі своєю дитиною він має можливість в будні - ввечері й у вихідні дні. Якщо дитина грудного віку, то, найімовірніше, зустрічі батька з ним без присутності матері неможливі.

Необхідно враховувати і те, коли саме мати може виділити час для подібних зустрічей. Не можна забувати і про режим дня самої дитини. Так, немовлята сплять протягом дня з певною періодичністю. Якщо дитина більш старшого віку, то потрібно враховувати його графік навчання та інше.

Юридична допомога у визначенні порядку спілкування з дитиною:

  • Постійне консультування клієнта і його моральна підтримка.
  • Участь в переговорному процесі між сторонами сімейної суперечки.
  • професійне складання позовної заяви про визначення порядку спілкування з дитиною.
  • Встановлення позитивного контакту з органами опіки та піклування.
  • терміновий виїзд адвоката в самих непередбачених ситуаціях (24 години).
  • Особиста участь адвоката в усіх судових засіданнях.
  • Інші правові послуги, в залежності від обставин справи.

- В цілому, встановлення порядку спілкування з дитиною - складна процедура. Мамі і татові краще в цьому питанні прийти до добровільного компромісу. Слід зазначити, що можна подавати і позов про зміну порядку спілкування з дитиною, якщо будь-які обставини в житті батьків або самої дитини змінилися.

Чи варто говорити про моральний бік питання?
Що це означає?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online