Право споживача на повернення товару

  1. Причини виникаючих проблем при поверненні товару
  2. Права споживача: повернення товару на законних підставах
  3. Досудовий захист прав споживачів: повернення товару по претензії
  4. Повернення неякісного товару через суд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Право споживача на повернення товару неналежної якості закріплено в Законі РФ «Про захист прав споживачів» Право споживача на повернення товару неналежної якості закріплено в Законі РФ «Про захист прав споживачів». Практично всі містяться в ньому правові норми спрямовані на те, щоб в нашій країні кожен громадянин відчував себе юридично захищеним при придбанні товарів народного споживання або при замовленні платних послуг. Однак, незважаючи на повне функціонування вищевказаного нормативно-правового акта (закону), захист прав споживачів на повернення товару забезпечена далеко не скрізь і не у всіх випадках.

Причини виникаючих проблем при поверненні товару

По правді кажучи, частково в цьому винні і самі споживачі, які не бажають витрачати свій особистий час і нерви на «спілкування» з недобросовісними продавцями товарів сумнівної якості. Звичайно ж, якщо бракована річ коштувала мізерних грошей, то їх не шкода в порівнянні з ціною власного здоров'я і особистого самопочуття.

Професійний захист прав споживачів


Але як же бути, якщо був куплений дорогий товар з істотним недоліками? Ще одна причина, чому не завжди виконуються закони прав споживачів на повернення товару, криється в тому, що більша частина населення нашої країни не володіє навіть самої необхідною інформацією про своїх існуючих споживчих правах, в тому числі і на повернення неякісного товару.

Права споживача: повернення товару на законних підставах

Чинним законодавством чітко регламентовані права споживача, повернення товару може бути здійснене в наступних випадках:

  1. Якщо куплений товар виявився бракованим (неналежної якості).
  2. Якщо протягом гарантійного терміну сталося кілька поломок і не з вини покупця.
  3. Якщо товар не відповідає заявленим характеристикам.
  4. Якщо придбаний товар виявився контрафактним.

Потрібно зауважити, що згідно з існуючою на даний момент юридичній практиці здійснити повернення неякісного товару без звернення до суду можна не завжди. Ці та інші тонкощі чинного законодавства може дохідливо роз'яснити наш досвідчений юрист по захисту прав споживачів . З метою підвищення правової культури клієнта і обгрунтованою впевненості в реалізації його споживчих прав Адвокатської Кабінет «Сприяння» пропонує отримати компетентну юридичну консультацію з прав споживача .

Досудовий захист прав споживачів: повернення товару по претензії

Треба визнати, що в деяких складних випадках недостатньо тільки інформаційної правової підтримки. Наприклад, споживач шляхом усних переговорів не зміг домогтися від продавця добровільного розірвання з ним договору купівлі-продажу неякісного товару і вирішив це зробити в судовому порядку. Для цього йому в першу чергу знадобиться складання претензії , Тобто необхідного офіційного досудового правового документа з викладеними в ньому обгрунтованими вимогами відповідно до букви закону. Багато чого дозволяє домогтися в досудовому порядку грамотно організована захист прав споживачів: повернення товару, компенсація витрат, обмін і т.п. Якщо претензійний процес результатів не дав, можна звернутися в суд.

Повернення неякісного товару через суд

Якщо ж законні вимоги споживача не будуть виконані, то в цьому випадку йому обов'язково потрібно юридично грамотне складання позовної заяви в суд для захисту прав споживачів на повернення товару. Тільки таким правовим способом на сьогоднішній день можна забезпечити виконання вимог Закону «Про захист прав споживачів» у випадках його грубого порушення.

- Повернення неякісного товару через суд - непростий, але результативний процес! Ми професійно надаємо всі затребувані юридичні послуги звернулися до нас за правовою допомогою громадянам і робимо все можливе для максимального захисту їх законних інтересів у рамках правового поля.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online