Три віку людини | Сайт психолога Світлани Пилюгін

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ТРИ ВІКУ ЛЮДИНИ

Вчені (і не без підстави Вчені (і не без підстави!) Вважають: не можна достовірно судити про вік людини лише по числу прожитих ним років. Існує не один, а три віку людини:

* Паспортний;
* Біологічний;
* Психологічний.

Паспортний, або хронологічний, вік зазначено у Вашому паспорті.

Біологічний вік характеризує об'єктивний стан фізіологічних систем організму і показує, скільки Вам років насправді.

Психологічний вік - це Ваше суб'єктивне сприйняття, наскільки молодим Ви себе відчуваєте.

І ось що цікаво: абсолютно не має значення, яким є Ваш паспортний вік! Він відносний і може дуже сильно відрізнятися від біологічного віку людини, а також від його віку психологічного. Двадцять Вам років або п'ятдесят, ці цифри - умовність, і говорять лише про те, скільки разів разом з планетою Земля Ви обернулися навколо Сонця. Набагато важливіше віки біологічний і психологічний.

Щоб визначити біологічний вік, протестуйте себе по таблиці доктора Сухова (клікніть по таблиці, щоб збільшити):

Виконайте всі 11 тестів. Потім заповніть другу таблицю своїми результатами і проставте проти кожного результату той вік, який йому відповідає по таблиці доктора Сухова:

Набрані Вами цифри віку складіть і розділіть отриману суму на 11. Це і буде Ваш біологічний вік. Можна виконати не всі тести, а хоча б деякі з них, і тоді отриману суму необхідно розділити нема на 11, а на кількість виконаних тестів.

Що робити, якщо результати Вас не порадували? - не засмучуватися: біологічний вік - не вирок! Помолодіти можна, для цього достатньо лише змінити свій спосіб життя: пітайться правильно, висипатися, частіше бувати на свіжому повітрі і побільше рухатися (наприклад, почніть робити зарядку).

І ще: до різкого старіння організму призводить хронічний стрес. Якщо усунути його причину, а це цілком можливо при бажанні, всі параметри, що характеризують вікові зміни, як правило, поліпшуються і людина об'єктивно «молодшає». Адже фізичний стан організму у величезній мірі залежить від умов середовища і способу життя людини:

ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ НАШЕ ЗДОРОВ'Я?

ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ НАШЕ ЗДОРОВ'Я

А через два тижні знову пройдіть тести - і Ви напевно побачите різницю. Вікові показники - перед Вами, натренує себе хоч до 20-річного рівня!

Але це ще не все! Біологічний вік людини також дуже залежить від віку психологічного, який визначається віком його душі. Кожен напевно знає людей, які зуміли до дуже похилого віку (паспортного) зберегти юнацьку енергію і свіжість сприйняття життя.

Буває і навпаки: порівняно молода людина вже тяготиться вантажем прожитих років і жити йому нудно, важко, він відчуває себе чи то занадто старим, то чи занадто дорослим ...

Визначити Ваш психологічний вік допоможе методика
«З минулого - в майбутнє»:

Візьміть олівець і аркуш паперу і проведіть на ньому пряму лінію - це буде лінія Вашому житті. Позначте її початок і кінець. І відзначте також точку, в якій, як Вам здається, Ви перебуваєте зараз, наприклад так:

І відзначте також точку, в якій, як Вам здається, Ви перебуваєте зараз, наприклад так:

Тепер згадайте всі значущі події у Вашому житті: як хороші, радісні, так і сумні. Усе. Школа, навчання до вищого навчального закладу, народження дитини або онука, весілля, якась значуща зустріч, розлучення, подорож. Поставте точки, які відповідають цим подіям, на першому відрізку, який є Вашим минулим. Чим більш значуща подія, тим жирніше повинна бути крапка.

Чим більш значуща подія, тим жирніше повинна бути крапка

Тепер на відрізку, який є Вашим майбутнім, відзначте події, які Ви плануєте, які з Вами ще відбудуться.

А далі дивіться: чого на Вашій лінії життя більше: подій минулих або майбутніх.

Якщо більше подій майбутніх - все в порядку: у Вас багато планів, Ви молоді душею! Якщо ж більше подій минулих, все найкраще, схоже, у Вас вже в минулому.

І ось що важливо: психологічний вік впливає на вік біологічний, і чим більше молоді Ви душею, тим більше молодо і здорово Ваше тіло. Швидкість реакцій, гладкість шкіри, тонус м'язів, рухливість суглобів - лише від Вас самих залежить, чи володієте Ви цим або все вже кудись поділося.

Як і біологічний, психологічний вік - теж не вирок: можна змінити біологічний вік і помолодшати тілом; можна змінити психологічний вік і помолодшати душею.

Як це зробити? - почніть з трьох найважливіших речей:

1. Почати ставити цілі. Щоб запланувати собі на майбутнє побільше цікавих і яскравих подій. Поставити перед собою амбітні цілі і намітити кроки по їх здійсненню: конкретні справи. Взяти новий аркуш паперу і відзначити ці події жирними точками на своєму прийдешньому життєвому шляху.

2. Почати побільше рухатися. Зайнятися, наприклад, танцями! Це може бути класичний танець, народний, брейк або танець живота. Танцювати можна вдома на самоті - просто включити музику і почати рухатися! Або записатися в групу. З кожним рухом, нехай і незграбним, Ви будете зменшувати свій психологічний вік, а з ним і біологічний, реальний. Займатися можна чим завгодно: танцями, бігом, плаванням, лижами або ковзанами або просто пішими прогулянками на свіжому повітрі - головне, рухайтеся побільше! Це - друге.

3. Спілкування з молоддю. Якщо Ви молоді - побільше спілкуйтеся з однолітками, якщо Ви людина більш зрілого віку - спілкуйтеся з людьми, набагато молодше вас, причому Ви не повинні вчити їх життя, повчати. Ваше завдання - вчитися у ніх.Чему? Так чому завгодно! Вони знають і вміють багато такого, чого не знаєте і не вмієте Ви! Вчіться у них і дякуйте їх за це від душі.

Можна придумати і багато інших шляхів вирішення цього завдання, але вже цих трьох Вам вистачить для того, щоб побачити світ зовсім в новому світлі і зменшити свій біологічний і психологічний вік, ставши молодшим і тілом, і душею.

Вік душі: http://piliugina.ru/vozrast-dushi/

Що робити, якщо результати Вас не порадували?
Як це зробити?
Чему?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online