Мінпраці спростить правила ведення і зберігання трудових книжок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мінпраці вирішив спростити правила ведення трудових книжок. Відповідні поправки до урядової постанови про трудові книжки (від 16.04.2003 № 225) опубліковані на Єдиному порталі для розміщення проектів НПА.

У міністерстві пояснюють, що за нормами статті 66 ТК РФ форма, порядок ведення та зберігання трудових книжок повинні встановлюватися органом федеральної влади, а не урядом.

У зв'язку з цим діючі правила ведення і зберігання трудових книжок, затверджені урядом (постанова від 16.04.2003 № 225), повинні бути скасовані. Замість них Мінпраці затвердить новий порядок ведення та зберігання трудових книжок окремим відомчим наказом .

Нові правила не будуть вимагати від роботодавця знайомити працівника під розпис в особистій картці з кожної внесеної в трудову книжку записом.

Також нові правила не зобов'язують скріплювати сургучною печаткою або опломбувати прибутково-витратну книгу і книгу обліку трудових книжок.

Крім того, роботодавцю дозволять при звільненні працівників завіряти записи в трудовій книжці не тільки головною печаткою організації, але і печаткою кадрової служби.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online