Довіреність в арбітражний суд з банкрутства: структура, зразок і кому потрібна

  1. Кому і для чого потрібна
  2. Хто і як складає
  3. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Захищати інтереси громадянина або організації дозволено довіреній особі, але для цього йому потрібно довіреність на ведення справи про банкрутство в арбітражному суді. Цей папір, що оформляється нотаріально, і підтверджує права однієї особи представляти інтереси іншої людини.

Кому і для чого потрібна

Вона необхідна для отримання повноважень для представництва інтересів фізичної або юридичної особи. Дозволяє вести справи від імені фізичної або юридичної особи та представляти їх інтереси в суді. Наприклад, якщо людина через хворобу або іншим особистих причин не може сам займатися цим питанням.

Дана папір може оформлятися не тільки для судового розгляду, а й для здійснення інших повноважень. Права і обов'язки тієї людини, на якого зроблено такий документ, обмежуються законодавством РФ і перераховуються в тексті доручення.

В реальності він зазвичай має право здійснювати наступні дії від імені іншого громадянина:

  • подача і завірення позовів;
  • оформлення скарг на рішення суду;
  • прийняття участі в зборах кредиторів;
  • складання клопотань;
  • представлення інтересів громадянина в гос.структурах та інших організаціях;
  • укладення мирової угоди;
  • внесення змін до заяви;
  • визнання позовів частково або повністю;
  • отримання грошових коштів.

Як можна помітити, для представника може становити деяку складність виконання ряду перерахованих вище функцій. Тому рекомендується робити її на досвідченого юриста, який знайомий з нюансами потрібної процедури.

Тому рекомендується робити її на досвідченого юриста, який знайомий з нюансами потрібної процедури

Довіреність - це документ, який підтверджує права представника громадянина в суді.

Якщо говорити про компанії, то тільки керівники компаній зобов'язані подавати свою фірму без даного документа. Що стосується звичайних людей це мають право робити законні представники громадян (наприклад батьки для неповнолітніх дітей).

Про те, як подати заяву про банкрутство, розказано в цієї статті .

У справах про банкрутство представнику дозволяється виступати і від імені кредитора, і від боржника. Як правило, обидві ці сторони воліють передоручати вести судовий розгляд юристам, які можуть грамотно підійти до вирішення виниклої проблеми. Це дозволяє останнім здійснювати всі дії в суді: від оформлення скарг до подачі клопотань від імені громадянина, яке вони представляють.

Представникам кредиторів такий документ дозволяє виконувати наступні їх функції:

  • можливість голосування в процесі зборів кредиторів;
  • оформлення скарг на дії керуючого;
  • узгодження кандидатури при зборах кредиторів.

Хто і як складає

Тільки нотаріус має право оформляти таку папір. Для складання довіреності потрібно документ, що засвідчує особу (зазвичай, це паспорт громадянина РФ). Потрібно буде також оплатити надану послугу. Вартість залежить від нотаріуса або юридичної компанії, до якої ви звертаєтеся.

Вартість залежить від   нотаріуса   або юридичної компанії, до якої ви звертаєтеся

Довіреність краще складати у нотаріуса.

На законодавчому рівні визначено, що нотаріально завірена довіреність потрібна в суворо визначених випадках, але на практиці краще все-таки звернутися до нотаріуса. Він зможе грамотно підійти до написання такого паперу. Адже в разі неправильного оформлення, в арбітражному суді її просто не приймуть.

Про особливості банкрутства поручителів фізичних осіб розказано тут .

Довіреність на банкрутство юридичної особи складається про т імені всієї організації, але підписувати її повинен саме керівник або та людина, у якого є на це право. зразок довіреності у справі про банкрутство на юридичної особи можна скачати тут.

Завантажити зразок довіреності на банкрутство юридичної особи.

При цьому, слід враховувати наступний важливий нюанс: у разі відсторонення директора компанії від його посади і призначення арбітражного керуючого , Останній може легко анулювати виписану першим довіреність.

Довіреність повинна містити певні відомості.

Якщо вона робиться для окремого громадянина , То саме він повинен його завірити своїм підписом. Зразок довіреності на банкрутство фізичної особи представлений тут.

Зразок довіреності на банкрутство фізичної особи.

У загальному і цілому, ці типи документів складаються за одним принципом. У них повинна відображатися наступна інформація:

  • дані довірителя (це може бути не одна людина, а кілька громадян. Вони наділяються однаковими правами і обов'язками);
  • відомості про довірену особу;
  • назва та інформація про компанії, якщо документ оформляється для юр.лица;
  • перелік надаваних повноважень (зазвичай вказується дуже широкий їх коло, але потрібно враховувати, що не дають права обмежувати інші сторони під час судового процесу. В разі виявлення правопорушень, довірена особа може бути притягнута до відповідальності);
  • інформація про справу (його номер, дані про сторони. Ця інформація вказується в разі оформлення для конкретної справи);
  • місце і дата оформлення довіреності;
  • період її дійсності (дозволений до 3х років. Якщо він не вказаний, то автоматично вважається, що даний документ діє тільки рік);
  • підпис довірителя.

Само собою, довіреність не може містити помилок, помарок або інших неточностей. Інакше, в суді цей папір цілком можуть відхилити.

висновок

Довіреність дає права представнику на можливість здійснювати певні дії за людину, яка з якихось причин не в змозі цього робити. У ній зазначаються відомості про кожну зі сторін і повний список послуг, повноважень.

Оформляти її слід у нотаріуса, в юридичній фірмі. Такий документ повинен бути завірений підписом людини, який дозволяє представнику виступати за нього в суді.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online