На будівництві елітного будинку у «Герцен Плаза» знайшли 12 скелетів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: omskregion.info

Раніше там розташовувалося Бутирській кладовищі.

Стали відомі подробиці про знайдені скелети на місці будівництва елітного будинку на території колишнього заводу імені Козицького. Як раніше повідомляв портал Om1.ru, під час робіт були знайдені скелети дорослого і двох немовлят.

Як пише «», будівельна техніка на об'єкт ще не заїжджала. Компанія «Стройбетон», яка і буде будувати будинок, до початку робіт уклала договір з Інститутом археології та етнографії Сибірського відділення Російської академії наук і Донецьким науковим центром СО РАН. Відомо, що на території нинішньої будівництва раніше знаходилося Бутирській кладовищі.

Згідно з угодою археологи повинні були дослідити місцевість з приходом весни. На початку робіт фахівці не виявили слідів ні цвинтаря, ні церкви, яка була побудована після офіційного закриття цвинтаря. Але варто було вченим копнути глибше, і останки людей з'явилися на світло.

В даний момент знайдено вже 12 скелетів, частина з них належить дітям. Всі вони жили приблизно в кінці 18 або в першій половині 19 століття. Поховання здійснювалося за християнськими канонами.

Роботи на об'єкті триватимуть в серпні. Археологи вважають, що кількість їх знахідок буде тільки збільшуватися. Частина знайденого кладовища можуть зберегти. Будівництво житлового будинку буде можливо тільки після всіх досліджень.

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс Дзен .

Знайшли друкарську помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Знайшли друкарську помилку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online