Музичні спектаклі і «Живі поети»: програма фестивалю «Букініст» в останню літню тиждень

  1. Вісім яскравих маршрутів по столиці
  2. Майстер-класи та лекції: від японського книжкового палітурки до сучасної поезії
  3. Поезія трубадурів і пісні Леоніда Утьосова

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В останній тиждень перед початком шкільних занять на загальноміському книжковому фестивалі «Букініст» дітей і дорослих чекає особливо багато цікавого.

Вісім яскравих маршрутів по столиці

27 серпня в «Аукціонному будинку» (павільйон розташований на вулиці Новий Арбат, будинок 19) о 19:00 розпочнеться презентація книги Олени Крижевської «Архітектурна Москва». Автор - популярний фотограф і переможниця фотоконкурсу Best of Russia, за блогом якої в «Інстаграме» стежать понад 90 тисяч передплатників. Її книга-путівник унікальна: вона пропонує вісім яскравих маршрутів по Москві з описами найкрасивіших і цікавих будівель - як історичних, так і зовсім нових і ще ніким не досліджених.

Майстер-класи та лекції: від японського книжкового палітурки до сучасної поезії

У цьому ж павільйоні з 27 по 29 серпня всі бажаючі зможуть дізнатися про різні способи створення книжкових палітурок (від класичного до японського). Учасники занять навчаться декорувати обкладинки книг і блокнотів вишивкою і зроблять зручний блокнот самі. У ньому легко замінювати сторінки, а також можна зберігати географічні карти, квитки, листівки та інші речі. З 30 серпня по 2 вересня тут навчать збирати та оформляти гербарій. Заняття будуть йти щодня з 12:00 до 18:00.

30 серпня в «Аукціонному будинку» пройде незвичайний літературний вечір. На зустрічі з поетом, письменником і журналістом Андрієм Орловським гості обговорять, як сучасному автору бути почутим, і поговорять про те, як сьогодні влаштована літературна індустрія - профільні журнали і мережеві спільноти. Три роки тому Андрій Орловський заснував проект «Живі поети», або «жи». Його учасники організують читання, публікують збірники, просувають цікавих авторів в ЗМІ та соціальних мережах - словом, роблять сучасну поезію ближче.

У понеділок, вівторок і середу у фестивальній «Публічній бібліотеці» (павільйон знаходиться за адресою: вулиця Новий Арбат, будинок 13) з 13:00 до 18:00 будуть йти майстер-класи з скрапбукінгу і книжкової ілюстрації, а з 18:00 до 20:00 - лекції про літературу і мистецтво. У четвер і п'ятницю тут же з 12:00 до 18:00 всі бажаючі зможуть освоїти ази ботанічної ілюстрації, а заодно помилуватися роботами професіоналів цього напрямку образотворчого мистецтва на вуличній виставці. У вихідні в першій половині дня, з 12:00 до 16:00, наймолодших відвідувачів чекають лялькові вистави та театралізовані читання казок народів світу, а ввечері для гостей старшого віку пройдуть засідання книжкового клубу і пізнавальні лекції.

Книги і трохи більше: фестиваль «Букініст» стартував в Москві

Поезія трубадурів і пісні Леоніда Утьосова

На вуличної сцені поруч з будинком 21 на Новому Арбаті щовечора відвідувачів чекають концерти і спектаклі. Так, 27 серпня о 19:00 покажуть «Зощенко & Утьосов» у виконанні актриси Театрального центру імені Всеволода Мейєрхольда Анни Маоліоні. Це легка і зворушлива постановка за розповідями Михайла Зощенка під акомпанемент прекрасних ранніх пісень Леоніда Утьосова періоду 20-30-х років XX століття. А 28 серпня о 18:00 колектив «Алькантар» порадує музично-літературної програмою на тему «Поезія трубадурів. XIII століття ».

30 серпня з початком фестивалю «Квітковий джем» https://www.mos.ru/city/festivals/jam/ на Новому Арбаті з'являться оригінальні сади, а в павільйонах будуть проводити тематичні майстер-класи. У будинку 13 всі бажаючі зможуть відвідати заняття по ботанічної ілюстрації, а біля будинку 21 - зібрати красиві альбоми з гербарієм.

У будинку 13 всі бажаючі зможуть відвідати заняття по ботанічної ілюстрації, а біля будинку 21 - зібрати красиві альбоми з гербарієм

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online