Звільнення директора при ліквідації організації

  1. Особливості звільнення директора при ліквідації організації
  2. Компенсації та виплати працівникам при ліквідації організації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

09.06.2013

Ліквідацією компанії є припинення діяльності даної організації, як юридичної особи , Без переходу майна у інші руки, тобто однозначне закриття підприємства. Його можна вважати ліквідованим тільки після внесення територіальними державними органами записи про закриття в Єдиний державний реєстр юридичних осіб.

Особливості звільнення директора при ліквідації організації

09

Процедура звільнення директора при ліквідації організації має деякі особливості:

  1. Призначена комісія здійснює заходи щодо ліквідації підприємства за заздалегідь розробленим планом, в який входить і процедура звільнення директора при ліквідації організації, і інших працівників. Призначають її засновники організації або відповідний орган, який бере участь в ухваленні рішення про закриття даної фірми.
  2. Звільнення всіх працівників закривається організації, без різниці є вони керівною ланкою або звичайними працівниками, пов'язане зі збільшеним терміном попередження, тобто не менше ніж за 2 місяці до ліквідації підприємства. Це не відноситься до сезонних працівників і до працівників, у яких трудовий договір укладений на 2 місяці.
  3. Попереджають їх повідомленням в письмовій формі, один примірник якого залишається у роботодавця, а інший вручається кожному працівнику підприємства. З наступного дня починається відлік часу, встановленого для попередження, тобто 2 місяці. Оформити повідомлення можна і в одному екземплярі для колективного ознайомлення, тоді кожен працівник повинен поставити розпис навпроти свого прізвища, яка є підтвердженням ознайомлення працівника з інформацією про ліквідацію підприємства.

Закриття підприємства може супроводжуватися і зміною керівних посадових осіб. Тоді генеральний директор звільняється за рішенням зборів засновників, яке повинне бути обов'язково запротокольовано. У протоколі зборів вказується дата звільнення директора при ліквідації організації, вона називається датою зняття повноважень. Запис у трудовій книжці екс-директора повинна вказувати на даний протокол, який служить підставою для розірвання трудового договору . Власник організації, який вступає в свої права, призначає нового керівника.

Якщо відбувається реорганізація компанії, наприклад, злиття або приєднання, то генеральний директор зі своєї посади знімається автоматично, при цьому на його місце призначається нове керівна особа.
У разі банкрутства компанії посаду генерального директора перестає існувати і замінюється арбітражним керуючим.

Компенсації та виплати працівникам при ліквідації організації

Вихідна допомога, є обов'язковою виплатою при звільненні директора або будь-якого іншого працівника, при ліквідації компанії. Його розмір дорівнює середньомісячного заробітку в даній компанії.
Роботодавець зобов'язаний виплатити допомогу за те, що працівник не встиг сходити у відпустку, а також залишок невиплаченої заробітної плати .

Сьогодні існують юридичні фірми, що займаються підготовкою всіх необхідних документів у зв'язку зі зміною генерального директора. Висококваліфіковані фахівці оформлять все в короткі терміни і юридично грамотно. При цьому зміну директора можна приурочити до ліквідації організації, тоді вам не потрібно буде оплачувати послуги нотаріуса і державне мито.

Автор: Yurist-Online.net

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online