Розірвання шлюбу з засудженим

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заява подається до мирового суду за місцем проживання будь-якого з подружжя (за умови, що вони не проживають разом) якщо:

  1. Є спільні діти, які не досягли віку 18 років
  2. Є суперечки про майно
  3. Один з подружжя проти розірвання шлюбу
  4. Один з подружжя ухиляється від розірвання шлюбу
  5. Місцезнаходження чоловіка невідомо
  6. Один з подружжя був засуджений.
Заява подається до мирового суду за місцем проживання будь-якого з подружжя (за умови, що вони не проживають разом) якщо:   Є спільні діти, які не досягли віку 18 років   Є суперечки про майно   Один з подружжя проти   розірвання шлюбу   Один з подружжя ухиляється від розірвання шлюбу   Місцезнаходження чоловіка невідомо   Один з подружжя був засуджений

При цьому розірвання шлюбу із засудженим (якщо його покарання становить 3 і більше років) може бути вироблено і органами РАГСу. Дане право закріплено Сімейним кодексом РФ (частина 2, стаття 19). Але тільки за умови, що суперечки про дітей і майно не виникає.

В іншому випадку органи РАГСу передають справу до суду для подальшого розірвання шлюбу. Повний супереч документів необхідних, щоб подати заяву в ЗАГС:

  1. Заява про розірвання шлюбу (В ньому необхідно вказати, що чоловік є засудженим і на який термін)
  2. Свідоцтво про шлюб
  3. Копія вироку засудженого (взяти її можна в суді, який виніс вирок, копія повинна бути завірена синьою печаткою)
  4. Квитанція (або її ксерокопія) про оплату державного мита (реквізити можна дізнатися в РАГСі).

На розгляд заяви потрібен час, тому як органи РАЦСу повинні повідомити засудженого про шлюборозлучному процесі . Якщо чоловік не проти, не має суперечок про дітей і майно, або взагалі не дає ніякої відповіді, то шлюб розривається після закінчення терміну (законом він встановлений в 30 днів). В іншому випадку заява переходить на розгляд у світовій чи іншої суд.

Розірвання шлюбу із засудженим (термін засудження 3 роки або більше) проводиться органами ЗАГС без будь-яких застережень. Таких як:

  • на момент подачі заяви засуджений був умовно-достроково звільнений
  • засуджений був звільнений від покарання через серйозну хворобу
  • засуджений був звільнений від покарання за амністією або помилуванням
  • засуджений не відбував покарання через закінчення терміну давності вироку.

Розірвання шлюбу в спрощеній формі допускається при наявності одного тільки вироку засудження на строк 3 і більше років.

При цьому згода засудженого не потрібна, але якщо є суперечки про дітей, про аліменти та майно, то сам шлюб може бути розірваний РАГСом, а спірні питання будуть вирішені в судовому порядку. Крім того якщо заяву на розірвання шлюбу написано засудженим, то шлюб буде розриватися тільки в судовому порядку.

Варто пам'ятати, що спрощена форма розірвання шлюбу не поширюється на розлучення з засудженим терміном менше трьох років або які мають умовний термін. У таких випадках розгляд заяви відбувається в загальному порядку або в ЗАГС, або в світовому суді (При наявності неповнолітніх спільних дітей, суперечок про майно і стягнення).

У будь-якому випадку в шлюборозлучному процесі завжди краще звернутися за консультацією або допомогою до фахівців. Рішення таких питань самостійно може привести до зовсім несподіваного, невигідним результату. Грамотні юристи завжди підкажуть, як правильно скласти заяву, як не упустити вигоду і як не залишитися в програші, а так само представити інтереси в суді, якщо така необхідність виникне.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online