Комп'ютерна залежність у дітей

  1. Залежність дітей від комп'ютера
  2. Інтернет і комп'ютерна залежність у дітей, ознаки залежності.
  3. Як фізіологічно відбувається формування залежності від комп'ютера.
  4. Дитина залежний від комп'ютера що робити батькам?
  5. Комп'ютерна залежність у дітей - види і ознаки
  6. Залежність від мережі інтернет - звідси назва сетеголізм.
  7. Залежність від відеоігор - кибераддикции

Залежність дітей від комп'ютера

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні в кожному будинку є комп'ютер, а ще й не один, звичайно. Ми не уявляємо своє життя без інтернету, кожен по суті залежить від комп'ютера та інтернету, проте повинні бути здорові тимчасові рамки перебування в інтернеті і за комп'ютером. Проблема відбувається ще від батьків, які і самі-то проводять чимало часу в мережі, викладаючи на загальний огляд своє особисте життя, не замислюючись навіть, чи можна викладати фото новонароджених своїх дітей. На жаль у дітей тимчасових рамок тим більше немає, тому існує така проблема, як комп'ютерна залежність у дітей. Соц мережі, чати, онлайн ігри - сьогодні це все відкрито для наших дітей. І набагато цікавіше для сучасного середньостатистичного дитини (як це не сумно), проводити час не за грою на вулиці з друзями, а за комп'ютером, в інтернеті, занурюючись все глибше і глибше в віртуальну реальність.

Отже як зрозуміти коли починається залежність дітей від комп'ютерних ігор і які ознаки залежності від інтернету?

Інтернет і комп'ютерна залежність у дітей, ознаки залежності.

Ця реальна хвороба сьогодні небезпечніше ніж здається і вражає саме молодих. Зрозуміло, що це зовсім не інфекція, але швидкість поширення по планеті відбувається саме з такою швидкістю. Щоб розуміти всю серйозність ситуації, згадайте події по всьому світу пов'язані з дітьми за комп'ютером, які захопилися настільки що померли від виснаження організму.

Фахівці борються з цією проблемою стверджують, що ймовірність стати залежним збільшується у людей, які проводять за комп'ютерів більше двох годин на добу. Для боротьби з комп'ютерною залежністю у дітей, необхідний комплексний підхід.

Дуже важливо своєчасно виявити зачатки залежності дитини від комп'ютера. Адже чим раніше ви виявите проблему, тим легше буде її вирішити. Отже найосновніші пункти, як виявити комп'ютерну залежність у дитини:

  • Звичайно в першу чергу - це занадто тривале перебування за комп'ютером: в соцмережах, за комп'ютерною грою або просто тиняючись по всесвітній павутині. Як правило тривогу потрібно бити, якщо дитина проводить більше 4-х годин за комп'ютером і його це зовсім не напружує.
  • Забудькуватість і ігнорування. Аж до того, що дитина може забути поїсти, наприклад, або проігнорувати прохання батьків про допомогу по дому.
  • Нервове заперечення і відмову. Відмова від обов'язків, відмова від їжі, від спілкування.
  • Різка зміна емоційного стану. Радість змінюється розчаруванням, безпричинним горем або почуттям провини. Хоча, для дитини, звичайно, така "депресія" не буде, на його погляд, безпричинної. Пригнічений стан може бути пов'язано з невдалою спробою пройти черговий рівень в комп'ютерній грі. Занурення у віртуальне середовище для дитини відбувається настільки глибоко, що навіть відійшовши від монітора, він буде відчувати почуття розчарування.
  • порушення комунікативних навичок . Комп'ютерна залежність у дітей призводить до того, що ваше чадо замикається в собі і повністю уникає спілкування з однолітками, або максимально обмежує спілкування, вважаючи за краще "спілкування" з комп'ютером.
  • Пасивність до навколишнього світу під час перебування за комп'ютером і не тільки.
  • Агресія. Найголовніший симптом, який спостерігається у всіх дітей залежних від комп'ютера - це різко агресивна реакція на спроби припинити перебування за комп'ютером. Звичайно, якщо ви цілеспрямовано не дратуєте дитини, погрожуючи вимкнути комп'ютер посеред розгорілася баталії на моніторі. Краще поставте дитині рамки, наприклад тимчасові, через стільки-то часу комп'ютер повинен бути вимкнений і дотримуйтесь обіцяне.

Чи не маловідома і сумна всім ситуація важкої залежності:

Як фізіологічно відбувається формування залежності від комп'ютера.

По суті все відбувається за тим же принципом, що залежність від азартних ігор. У мозку у людини є область мозку, яка відповідає за задоволення. Досліди на тваринах показали, що стимуляція цього відділу мозку призводить до того, що нещасна тварина помирає від задоволення в буквальному сенсі. Так як всі інші потреби в мозку атрофуються.

Також і людина забуває про все що навколо нього відбувається, сконцентрувавшись тільки на грі. Якщо у людини, тим більше дитини, комп'ютерна залежність, то він підсвідомо буде уникати навіть вживання їжі на догоду задоволення від гри. Зрештою це призводить до смерті від виснаження.

Дитина залежний від комп'ютера що робити батькам?

Комп'ютерна залежність у дитини, що робити? Чого Вам точно не потрібно робити, так це панікувати і починати тиснути на дитину в спробі відвадити його від комп'ютера. Не тільки в цій, але в будь-якій ситуації такий підхід до виховання в корені невірний. Заспокойтеся і зрозумійте, що боротьба з дитячою комп'ютерною залежністю в першу чергу вимагає від Вас емоційної витримки, терпіння і часу. Отже як допомогти дитині подолати залежність від комп'ютера?

  1. Напевно, Ви будете в шоці, але постарайтеся пограти разом з дитиною. Не потрібно невпинно читати дитині лекції про те, що комп'ютер - це монстр, він дуже шкідливий, сушить мізки і все в такому дусі. Навпаки - дізнайтеся що за ігри у вашого синочка або доньки , Пограйте разом, розташуйте дитину до себе. Під час гри спілкуйтеся, розмовляйте - так ви завоюєте втрачену комунікацію з дитиною. Адже саме до цього призвело зближення з комп'ютером вашої дитини - бажання усамітнитися. Такими методами ви потихеньку розіб'єте самотність і відновите спілкування.
  2. Дуже часто діти "йдуть з головою в комп'ютер" саме через недостачу уваги, може бути ви зовсім не приділяєте увагу малюкові? Більше спілкуйтеся, м'яко розпитайте про переживання, захоплення. Проявляйте інтерес до життя дитини якомога частіше, дайте зрозуміти, що ви любите і піклуєтеся. Покажіть, що реальне спілкування, турбота і любов тут в реальному світі, а не у віртуальному.
  3. Займіться чимось фізичним з дитиною, поробіть якісь вироби, наприклад. Головне, щоб тема була цікава. Спортивна секція, спортзал, басейн, танці, хор. Дайте дитині самій показати що йому найцікавіше. Прищеплювати вашому чаду хобі, щоб з'явилися інтереси в реальному світі. Покажіть, що в реальному світі є маса цікавих занять, які набагато корисніше комп'ютера. Поступово дитина втягнеться і це стане цікавіше комп'ютера.
  4. Досягніть розташування дитини. Якщо бачите, що все-таки домоглися розташування, на партнерських засадах домовтеся обмежити час перебування за комп'ютером в ім'я вищої мети - здоров'я в першу чергу. Не варто відразу ж влаштовувати жорсткі обмеження, скорочуйте час перебування за комп'ютером поступово.
  5. Знайдіть першопричину проблеми. Може бути, що догляд в комп'ютер, це відхід від реальності. Від реальних проблем: проблем з однолітками, невдалої першої любові або чогось ще? Постарайтеся виявити що не так. І допоможіть дитині як мінімум розмовою, співчуттям і передачею досвіду в ситуації, з якою він зіткнувся.
  6. Ще раз варто наголосити на тому, що методи тиску на дитину в даному випадку, та й взагалі у вихованні, частіше мають повністю протилежний ефект. Чи не кричіть, що не погрожуйте, що розіб'єте монітор, викинете в вікно комп'ютер, витягніть шнур і інше інше. На такий підхід дитина відповість Вам істерикою, образою і ще більше замкнеться в собі. Набагато ефективніше тактика заміщення комп'ютера більш корисними і цікавими справами.

Комп'ютерна залежність у дітей - види і ознаки

Для того, щоб знати як вирішувати проблему, необхідно правильно діагностувати яка саме залежність від комп'ютера у вашої дитини. Існує основних два види комп'ютерної залежності:

Залежність від мережі інтернет - звідси назва сетеголізм.

Як проявляється сетеголізм? У віртуальній мережі людина може перебувати по 15 годин на добу, безперервний, займаючись при цьому абсолюьно все одно чим. Час може йти на соціальні мережі, на спілкування в чатах, перегляди бесконецних серіалів та іншого. Як правило такі люди неврівноважені і недоглянуті. Якщо Ви не хочете для своєї дитини такого майбутнього - проблему необхідно вирішувати вже сьогодні.

Залежність від відеоігор - кибераддикции

У чому проявляється гіпераддікція і які види бувають: підрозділяється таке захворювання в залежності від виду гри. Зокрема залежність від рольових ігор, від неролевих ігор, при цьому у людини проявляється азарт до досягнення мети (набір ачівментов, окулярів та іншого віртуального "успіху").

Виявляється в наступних ознаках:

  • Неможливість і небажання відірватися від комп'ютера і віртуальної гри.
  • Підвищений неприродне настрій при знаходженні за комп'ютером.
  • Піднесення до пріоритет гри за комп'ютером. При цьому всі інші життєві завдання страждають. Будь це навчання, робота, прибирання по будинку або ще щось, аж до особистої гігієни.
  • Комунікація дитини зводиться завжди до однієї теми: комп'ютерних ігор. Також віддача пріоритету віртуальному спілкуванню перед реальним спілкуванням з друзями.

Фізіологічні недуги, пов'язані з комп'ютерною залежністю:

  • Зниження захисту організму перед інфекційними захворюваннями
  • Постійні головні болі від недостача кисню в домашніх умовах
  • Безсоння від перезбудження після ігор
  • Знижений енергетичний ресурс організму
  • Біль у хребті і зап'ястях

Пам'ятайте, що комп'ютерна залежність у дітей - це настільки ж серйозна психологічна залежність, як дитячий алкоголізм, наприклад. Тому і ставлення до дитини м'яко, викликаючи довіру і прихильність до себе, а не різко реагуючи і погрожуючи. Будьте готові, що на всі ваші спроби ви будете отримувати неадекватну реакцію. Наберіться терпіння і спокою. краще проведіть час з дитиною, сходивши кудись на вихідних .

comments powered by HyperComments Дитина залежний від комп'ютера що робити батькам?
Отже як зрозуміти коли починається залежність дітей від комп'ютерних ігор і які ознаки залежності від інтернету?
Дитина залежний від комп'ютера що робити батькам?
Комп'ютерна залежність у дитини, що робити?
Отже як допомогти дитині подолати залежність від комп'ютера?
Дуже часто діти "йдуть з головою в комп'ютер" саме через недостачу уваги, може бути ви зовсім не приділяєте увагу малюкові?
Від реальних проблем: проблем з однолітками, невдалої першої любові або чогось ще?
Як проявляється сетеголізм?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online