Довіреність на отримання вантажу. Зразок заповнення 2019 року

  1. На кого оформляти довіреність
  2. Основні правила складання довіреності
  3. Інструкція щодо заповнення довіреності на отримання вантажу
  4. Після написання довіреності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Даний документ затребуваний в тих випадках, коли довіритель з яких-небудь причин не може особисто отримати доставлений вантаж в транспортній компанії або іншої організації, що займається доставкою вантажів і посилок.

На кого оформляти довіреність

В якості довіреної особи може виступати як юридична, так і фізична особа. Великі підприємства виписують такі документи, як правило, на своїх співробітників - експедиторів, логістів, водіїв і т.д.

ФАЙЛИ
Завантажити порожній бланк довіреності на отримання вантажу .doc Завантажити зразок заповнення довіреності на отримання вантажу .doc

Дана довіреність, як і будь-яка інша, може бути оформлена з правом передоручення. Однак в цьому випадку її обов'язково потрібно завірити у нотаріуса. Варто зазначити, що підприємства рідко дають своїм представникам подібного роду можливість, вважаючи за краще замість цього виписувати кілька доручень на різних людей з різним рівнем повноважень.

Основні правила складання довіреності

Стандартного уніфікованого зразка щодо заповнення довіреності на отримання вантажу немає - підприємства мають право самостійно розробляти її шаблон або писати документ у вільній формі.

Особливих складнощів заповнення довіреності викликати не повинно, головне - дотримуватися норм, встановлених для написання подібного роду паперів правилами діловодства, в іншому випадку документ може викликати сумніви у фахівців тієї організації, для якої він призначений. Довіреність можна оформити як на фірмовому бланку організації, так і на звичайному аркуші формату А4. Заповнювати його теж можна або в рукописному, або в друкованому варіанті. Головне - наявність на документі «живий» підписи довірителя.

Зміст документа має відображати основні відомості про довірителя, персональні дані про довірену особу, а також повний спектр доручень, які покладаються на довірену особу (це може бути отримання вантажів, виписування накладних та інших документів, оплата доставки і т.п.).

Довіреність може бути

  • генеральної (тобто практично необмеженої),
  • спеціальної (на певний часовий період)
  • одноразової (для якогось одного завдання).

У документі обов'язково повинні бути вказані терміни його дії. Якщо така інформація буде відсутня, довіреність буде вважатися дійсною протягом року з моменту підписання.

Написанням довіреності найчастіше займається секретар або юрист організації, який потім передає її на підпис керівнику. На закінчення документ бажано завірити печаткою (з 2016 року юридичні особи не зобов'язані використовувати у своїй роботі печатки та штампи, але багато державних і недержавних установ найчастіше як і раніше вимагає наявності на документах відбитка).

Інструкція щодо заповнення довіреності на отримання вантажу

  • На початку документа пишеться слово «Довіреність» і її номер по внутрішньому документообігу. У наступному рядку вказується населений пункт, в якому складається документ, а також дата його заповнення (число, місяць (прописом), рік).
  • Далі в довіреність вписуються реквізити довірителя - юридичної особи: повне найменування підприємства (з зазначенням його організаційно-правової форми).
  • Потім слід написати посаду співробітника, від імені якого складається даний документ (зазвичай це директор, генеральний директор організації або інша уповноважена на підпис особа), його прізвище, ім'я, по батькові (ім'я-по батькові може мати вигляд ініціалів), а також документ, на підставі якого діє довіритель ( «На підставі Статуту», «Положення» і т.п.).
  • Після цього вносяться персональні відомості, що стосуються представника: його прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані (серія, номер, коли і ким виданий).
  • Наступна частина довіреності стосується безпосередньо тих доручень, на виконання яких уповноважений представник. Якщо доручень багато, то їх бажано вказувати окремими пунктами з чіткими формулюваннями.
  • У передостанньому рядку слід вписати термін дії довіреності або дату, до якої довіреність є дійсною.

Після внесення вищевказаної інформації довірена особа ставить під документом свій підпис, яку повинен засвідчити керівник підприємства-довірителя. Він також розписується під довіреністю і, при необхідності, ставить печатку організації. Деякі довіреності потрібно в обов'язковому порядку завіряти у нотаріусів, але до даного виду це не відноситься - тут досить простий підпису та печатки довірителя, втім, відсутність якої допускається в разі, якщо організація працює без неї.

Після написання довіреності

Якщо з яких-небудь причин довіритель має бажання анулювати раніше видане доручення, він повинен сповістити про це організації, для надання в які довіреність виписувалася. Також бажано отримати довіреність назад.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online