Годинники в інтер'єрі: як вибрати?

  1. На стіні
  2. На столі
  3. На підлозі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Їх не можна віднести ні до техніки, ні до меблів - годинник в інтер'єрі виконують безліч функцій, від суто практичною до естетичної та стильової

Їх не можна віднести ні до техніки, ні до меблів - годинник в інтер'єрі виконують безліч функцій, від суто практичною до естетичної та стильової. Три основних типи - настінні, настільні та підлогові.

На стіні

Найпоширеніша і, напевно, наявна в кожному будинку модель інтер'єрних годин - настінні. Вони бувають дуже різними: від лаконічних, з плоским циферблатом, в простій дерев'яній рамці, антикварних з зозулею, оригінальних з барометром або технологічних - взагалі без стрілок і міток. У цьому різноманітті орієнтир простий - ваш власний смак і стиль приміщення, в яке ви плануєте ці години повісити.

У загальній рекреаційній зоні - вітальні, їдальні, кімнаті, де вся родина буде збиратися для відпочинку - варто заздалегідь передбачити наявність годинника і підбирати їх відповідно до стилю меблів, кольором і фактурою стін. Тут будуть доречні годинник з простим, яскравим і зрозумілим відображенням часу, а можливо, і якийсь незвичайний екземпляр, який стане яскравим смисловим центром кімнати.

У спальню, як правило, всі аксесуари підбирають так, щоб вони не виділялися і не відволікали від сну, і вже точно не цокали занадто голосно. Якщо вам знадобиться будильник, це будуть окремо стоять на тумбочці годинник.

Для кухні підійдуть більш технологічні екземпляри, зовні поєднуються зі стилем гарнітура або перегукуються за матеріалом і кольором з побутовою технікою.

На столі

Настільний годинник в наші дні не так поширені, а ось камінні - якщо, звичайно, у вас є камін, - прекрасний подарунок і завершальний штрих інтер'єру великого теплого приміщення в класичному стилі або навіть кантрі.

Витончена модель з різьбленням і скульптурними елементами буде поєднуватися з різними фігурками, бюстами і свічниками. А грубі дерев'яні балки стелі і хутряна шкура на підлозі будуть добре поєднуватися з більш грубим варіантом великих годин з нелакованого дерева, з помітними металевими стрілками. Такі можуть бути вже цілком сучасними, хоча підійде і антикварний варіант, тільки знайдений вже не в аукціонному каталозі, а на барахолці або дедушкином горищі.

Інші види настільного годинника можуть, наприклад, вдало розташуватися на одній з відкритих книжкових полиць бібліотеки або кабінету. У спальні це буде той самий невеликий і зручний будильник. На кухні вам знадобляться переносні настільний годинник з таймером, секундоміром, можливо, з функцією вбудованого радіо.

На підлозі

Класична і сама «доросла» в усіх відношеннях різновид інтер'єрних годин - підлогові - вперше були винайдені ще в XVI столітті за образом і подобою баштового годинника. Вони нагадували їх навіть формою: високі, зі своєю невеликою башточкою нагорі, де в віконці і розташовувався циферблат. Механізм і маятник були приховані нижче за фасадною частиною корпусу. Естетична функція у такого предмета інтер'єру переважає над практичною - такий годинник по суті і призначенню всі ж ближче до меблів.

Спочатку, коли вони були дорогими і рідкісними, їх, як цінну дивину і предмет гордості, ставили на саме видне місце у вітальні або в холі. Втім, і сьогодні подібний годинник безсумнівно стануть центральним елементом обстановки. Їх робили і роблять з цінних порід дерева з майстерним різьбленням, елементами бронзи і латуні. Маятник давно перестали приховувати, в такий годинник часом вбудовують дуже цікаві ускладнення у вигляді не тільки класичної «зозулі», а й декоративного механізму з виїжджають і рухомими фігурками і відтворенням класичних мелодій. Як і стандартний періодичний (найчастіше щогодинний, але бувають також сигнали кожні півгодини і навіть чверть години) сигнал, такі музичні елементи в сучасному годиннику можна відключати.

Підлоговий годинник відповідають тільки дуже чітко вивіреним стилем інтер'єру, де вони не будуть вибиватися із загальної картини. Це або «високий» стиль як ампір, або якийсь сучасний варіант житла для колекціонера антикваріату. Тоді годинник може стати одним із предметів гордості серед інших вдалих знахідок поряд з предметами різних стилів і епох.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online