Як діляться кредити при розлученні подружжя

  1. Розділ кредитів за згодою подружжя
  2. Розділ кредитів за рішенням суду
  3. докази
  4. Вирішення суперечок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рішення подружжя про розлучення, і без того непросте, часом обтяжується питанням позбавлення від кредитного тягаря. Банківські позики, оформлені в шлюбі, законом відносяться до загального майна. На практиці буває чимало суперечок з приводу прийнятих фінансових зобов'язань, оскільки ними обтяжена мало не кожна третя сучасна сім'я.

На практиці буває чимало суперечок з приводу прийнятих фінансових зобов'язань, оскільки ними обтяжена мало не кожна третя сучасна сім'я

В оформленні великих кредитів в більшості випадків беруть участь обоє як созаемщики або один виступає поручителем іншого. Невеликі кредити в основному беруться на кого-то одного. Найчастіше чоловік, який значиться позичальником, вважає, що повертати борг банку повинен той, хто його брав. Але подібна позиція часто не підтримується судом.

Загальним буде вважатися кредит, який був отриманий:

  • за обопільною згодою;
  • з повідомленням коштів другої половини про оформлення кредиту;
  • на загальні сімейні потреби.

Якщо кредит брався для задоволення особистих потреб потайки або відомості про нього були надані другому чоловікові невірно, платити зобов'яжуть тільки безпосереднього позичальника. Однак ці деталі доведеться доводити в суді.

Розділ кредитів за згодою подружжя

Уникнути непорозумінь при розлученні допомагає наявність шлюбного договору із зазначенням умов розділу кредитів та іншого майна при розлученні. Якщо шлюбного договору не було, при розлученні можна оформити угоду про розділі майна , Що включає пункт про кредити.

Розділ кредитів за рішенням суду

Якщо подружжя не зуміли домовитися про долю загальних боргів, рішення приймає суд відповідно до наявної практики визначення спільності майна. Він розділяє особисті і загальні боргові зобов'язання, щоб кредити між подружжям були розподілені за законом.

Дружину, яка не бажає поодинці платити кредит, який брався на сімейні потреби, потрібно довести, що позикові гроші витрачалися не тільки на нього особисто. Іноді це важко. Наприклад, борг по кредитній карті частіше визнається особистим, оскільки практично неможливо довести, що кошти використовувалися на потреби другого з подружжя.

Чоловік, який не хоче ділити зобов'язання по кредиту, який був узятий на особисті потреби іншим чоловіком, повинен пред'явити докази, що кредитний договір оформлявся не в сімейних інтересах.

докази

Що можна пред'явити суду в якості доказів своєї позиції?

  • Показання свідка. Наприклад, сусіди можуть підтвердити, що машина, куплена в кредит, експлуатувалася тільки одним з подружжя, а для загальних сімейних потреб використовувалися інші транспортні засоби. Також може дати свідчення представник банку, чия присутність обов'язково на судовому слуханні.
  • Виписки з рахунків, чеки на покупки.

Як саме зібрати докази і в якому вигляді надати їх суду? На ці та інші питання вам допоможе відповісти адвокат по сімейних справах.

Вирішення суперечок

Визначивши загальні борги, суд ділить їх пропорційно решті розділеному майну. Наприклад, якщо дружині дістається дві третини придбаної в іпотеку квартири, вона буде виплачувати дві третини боргу. Іноді може бути визнано загальним боргове зобов'язання, підписане до шлюбу - наприклад, якщо гроші пішли на організацію весілля або весільну подорож.

Банку надається рішення суду або угода про розділ майна, щоб внести зміни до кредитного договору. Якщо підсумкове рішення про розподіл боргу не влаштує організацію, що видала кредит, вона може звернутися до суду із заявою про перегляд справи. В цьому випадку процес поділу майна і боргів може затягнутися надовго.

Необхідні консультації та повну юридичну підтримку при розлученні подружжя, включаючи вирішення питань по кредитах, можна отримати в компанії «ЮрСіті» .

Як саме зібрати докази і в якому вигляді надати їх суду?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online