Як діляться кредити при розлученні подружжя, чи можна і як розділити кредит після розлучення, судова практика розділу боргів по кредитах при розлученні подружжя.

  1. Як ділиться кредит при розлученні?
  2. «Таємні» борги по кредитах
  3. Юридична допомога при розподілі кредиту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Переважний відсоток новостворених молодих сімей відразу після того як відшумлять весільні торжества приступають до облаштування свого сімейного «гніздечка». Ні для кого не секрет, що даний процес вимагає досить серйозних фінансових вкладень. І дуже рідко яка з молодих пар набирається терпіння для збору необхідної суми. Найчастіше молодята воліють звернутися в банк за отриманням кредиту. Дуже мало хто з них замислюється в цей момент, як буде відбуватися розділ кредиту в разі можливого розлучення.

На превеликий жаль, далеко не кожній молодій сім'ї в силу самих різних причин вдається надовго зберегти шлюбні відносини. паралельно з процедурою розлучення перед колись щасливим подружжям постає не найприємніший питання про розподіл майна, спільно нажитого за час сімейного життя, а разом з ним і розподіл кредитних зобов'язань подружжя перед банками та іншими фінансовими організаціями.

Відповідно до статті 38 СК РФ, найпростіший спосіб розділу будь-яких боргових зобов'язань при розлученні - це полюбовно домовитися з колишнім чоловіком про те, як будуть розділені борги після розірвання шлюбу.

На жаль, якщо чоловік і жінка добровільно не дійшли згоди про те, як розділити боргові зобов'язання, то вирішувати це питання в обов'язковому порядку буде тільки суд. За положенням ст. 39 СК РФ, загальні борги подружжя підлягають поділу в тих же пропорціях, що і майно.

Якщо у вас немає моральних сил, бажання, часу - ми візьмемо вашу проблему на себе і вирішимо спір про розподіл кредиту. Ваша участь буде мінімальним. Телефонуйте + 7 (495) 722-99-33 .

Як ділиться кредит при розлученні?

Незважаючи на те, що в кредитних документах може бути зазначено ім'я тільки одного чоловіка, це не означає, що виплачувати такий кредит після розірвання шлюбу він буде одноосібно.

Відповідь на це питання детально вказується в статті 45 СК РФ. Вважається, що грошові кошти, взяті в кредит, одним із подружжя під час спільного проживання в шлюбі йдуть на потреби всієї родини. Саме тому подружжю часто доводиться виплачувати кредит після розлучення, а в разі прострочення банк матиме право накласти стягнення на спільне майно.

Як вже говорилося вище, борги будуть майданчиках не навпіл, а виходячи з тієї частини власності, яку кожна зі сторін отримає після розлучення. Але і тут не все так просто! На практиці виникає досить велика кількість спірних моментів, що відносяться до боргових зобов'язань подружжя, які далеко не завжди можна вирішити тільки відповідними статтями сімейного кодексу.

Можна окреслити приблизний коло випадків, в яких борг вважається загальним:

  • отримання грошових коштів в кредит за взаємною згодою партнерів;
  • використання кредитних коштів на задоволення загальних сімейних потреб;
  • обізнаність одного чоловіка про наявність кредитних зобов'язань перед третіми особами у його партнера по шлюбу.

Примітка: в ряді випадків борг не може бути визнаний загальним. Наприклад, якщо чоловік узяв кредит на покупку дорогого рушниці, при цьому полювання була для нього лише розвагою, але ніяк не джерелом доходу чи іншого промислу. Кредитні зобов'язання в цій частині будуть за чоловіком, набуває в кредит вказане майно.

Таким чином, суд, при розділі боргових зобов'язань з'ясовує:

  • В який період були оформлені зобов'язання;
  • Чи знав інший член подружжя про кредит;
  • На які потреби були витрачені кредитні кошти, чи підтверджується це будь-якими документами;
  • Чи відносяться витрати позикових коштів до потреб сім'ї.

Визнавши борг витрачених на потреби сім'ї, суд присуджує його погашення в тих же частках, в яких було розподілено фактично нажите майно подружжя.

Під час поділу боргових зобов'язань між подружжям суд не враховує позики, які були оформлені одним з партнерів до набрання ним законний шлюб. Крім того, якщо чоловік і жінка ще при спільне сімейне життя хочуть розділити наявні у них боргові зобов'язання, то вони мають право укласти шлюбний договір або угода про розділ майна, в яких буде все чітко обумовлено, хто і за які зобов'язання буде нести відповідальність у разі можливого розірвання шлюбу . Саме кожній із цих варіантів досвідчені юристи завжди радять партнерам, які допускають виникнення складнощів в сімейному житті.

Зазначений документ доцільно оформити ще до вступу в шлюб або ж в будь-який день до початку шлюборозлучного процесу. Слід взяти до уваги той факт, що при видачі іпотеки більшість банків самі пропонують подружжю підписати шлюбний договір, в якому будуть прописані всі їх права і обов'язки в разі розлучення.

Навіть якщо весь обсяг кредитних зобов'язань в ході шлюборозлучного процесу з якихось причин було покладено судом на одного з подружжя, то в цьому є і певні позитивні моменти для нього, так як він автоматично стає одноосібним і повноправним власником майна, за яке він виплачує кредит.

«Таємні» борги по кредитах

Якщо ви думаєте, що ніколи з ними не зіткнетеся, то помиляєтеся. Кредитні карти є майже у всіх - хтось їх оформляє на всякий випадок, а хтось - щоб активно користуватися. При цьому інший член подружжя навіть не підозрює про витрати і дізнається про них тільки при розлученні.

Є й відверто шахрайські схеми, які використовуються непорядними подружжям для отримання переваги в частках. Суть таких схем полягає в укладанні фіктивного договору позики, нібито спрямованого на потреби сім'ї. Звичайно, щоб вивести на чисту воду шахраїв, потрібно і юридична підкованість, і вміння донести до суддів свої аргументи.

Переважний відсоток новостворених молодих сімей відразу після того як відшумлять весільні торжества приступають до облаштування свого сімейного «гніздечка»

Навіть якщо люди живуть разом, у кожного з них можуть бути свої таємниці

Юридична допомога при розподілі кредиту

Поділ боргів - специфічна процедура, складна для звичайних людей і вимагає знань не тільки в юриспруденції, а й у фінансовому та податковому праві.

Не пускайте ситуацію на самоплив, щоб не довелося погашати чужі борги. Найбільш грамотним кроком буде звернення в ході шлюборозлучного процесу за допомогою до нашого професійного юриста.

Досвідчені фахівці МЦПД «Планета Закону» готові надати комплексну правову підтримку і раді запропонувати спеціальну програму « Розірвання шлюбу без присутності чоловіка », Що включає як допомога по безпосередньо розлучення, так і по супутнім питань - наприклад, по розділу майна. Телефонуйте - консультація допоможе розібратися в ситуації + 7 (495) 722-99-33 .

Як ділиться кредит при розлученні?
Як ділиться кредит при розлученні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online