Клопотання про поновлення строку позовної давності

  1. Гість, знайомтеся - Правобот !

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2014 р. між фіз. особою і орлиця був укладений договір на розробку дизайн-проекту для квартири. За умовами договору роботи повинні бути виконані до 31 серпня 2014р. Фіз. особа здійснила оплату, але роботи виконані не були. Згідно договору він діє до повного виконання сторонами прийнятих на себе зобов'язань. Чи можна на сьогоднішній день (через більше 3 років) фіз. особі звернутися до суду з вимогою виконати роботи або повернути сплачені гроші?

Гість, знайомтеся - Правобот !

Інтелектуальний сервіс для підбору судової практики . Думає, як юрист, тільки швидше.

Познайомитися ближче

Так можна.

Так як позивач - громадянин, вимога якого не пов'язане з підприємницькою діяльністю, він в суді може заявити клопотання про поновлення строку позовної давності.

В такому клопотанні позивача необхідно вказати, які поважні причини завадили вчасно звернутися до суду, а також якими доказами це підтверджується.

Суд може визнати поважною причину пропуску строку позовної давності лише за обставинами, які пов'язані з особистістю позивача - фізичної особи (важка хвороба, безпорадне стан, неграмотність і т. П.).

Причини пропуску строку позовної давності суд може визнати поважними, якщо вони мали місце в останні шість місяців строку давності.

***

Обгрунтування даної позиції в матеріалах «Системи Юрист».

рекомендація: Що робити кредитору, який пропустив строк позовної давності

«Спосіб 2: відновити пропущений строк позовної давності

Якщо позивач - громадянин, вимога якого не пов'язане з підприємницькою діяльністю, він в суді може заявити клопотання про поновлення строку позовної давності. В такому клопотанні позивача необхідно вказати, які поважні причини завадили вчасно звернутися до суду, а також якими доказами це підтверджується.

Суд може визнати поважною причину пропуску строку позовної давності лише за обставинами, які пов'язані з особистістю позивача - фізичної особи (важка хвороба, безпорадне стан, неграмотність і т. П.). Причини пропуску строку позовної давності суд може визнати поважними, якщо вони мали місце в останні шість місяців строку давності, а якщо цей строк дорівнює шести місяцям або менше шести місяців - протягом строку давності.

Такі правила встановлені в статті 205 Цивільного кодексу РФ і роз'яснені в абзаці 2 пункту 12 постанови Пленуму Верховного суду РФ № 43 ».

Особі звернутися до суду з вимогою виконати роботи або повернути сплачені гроші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online