Як позбавляють прав

  1. В гостях у Феміди
  2. Вмійте захищатися!
  3. Здай права добровільно
  4. Краще не порушувати!
  5. позбавлений прав
  6. накладено штраф

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У протоколі, що заповнюється на місці порушення ПДР, є графа для пояснень водія та інформації про свідків

У протоколі, що заповнюється на місці порушення ПДР, є графа для пояснень водія та інформації про свідків. Суддя завжди звертає на них увагу.

Нова схема роботи ДАІ коротко виглядає так Нова схема роботи ДАІ коротко виглядає так. При виявленні грубих порушень ПДР (ДТП, створення аварійної ситуації і т. П.) Працівники ДАІ складають відповідний адміністративний протокол і затримують водійське посвідчення, залучаючи його до справи. Інспектор або відразу везе порушника до суду, або повідомить, в якому зазначаються число і час, коли той повинен самостійно прибути в судове установа. Цей документ складається у двох примірниках. Один підшивається до адмінпротоколу, другий видається порушнику і є підтвердженням того, що він попереджений про необхідність з'явитися до суду.

В гостях у Феміди

До суду потрібно прибути в зазначений у повідомленні строк - зазвичай через день-два після оформлення порушення ПДР. До цього часу там уже має перебувати справу. Чесно кажучи, похід в судову інстанцію не можна назвати приємним проведенням часу. Черговий міліціонер на вході, прохід через металошукач, величезну кількість людей, в тому числі обвинувачених в кримінальних злочинах, родичі засуджених - все це діє гнітюче. Навіть у журналіста з'являється бажання скоріше піти і ніколи сюди не повертатися ...

Якими мають бути дії водія, який став до суду за викликом даішників? Спочатку необхідно знайти інспектора ДАІ по Адмінпрактіка і пред'явити йому повідомлення. У будівлі суду виділені спеціальні кімнати для автоінспекторів, які обробляють привезені адмінсправи і потім передають їх суддям. Даішник вкаже, де саме буде розглядатися ваша справа. Як правило, в повідомленні також вказується час судового засідання, але реально на все йде не менше, ніж півдня. Зазвичай довго доводиться сидіти в очікуванні виклику помічника судді.

Працівник ДАІ після оформлення протоколу по ДТП видає водієві повідомлення до суду.

Повідомлення видається в суд того району, де було скоєно нарушеніе.ДТП стало менше

Вмійте захищатися!

До слухання справи про порушення ПДР суддя вивчає всі документи. Протокол, складений даішником на місці порушення, дуже важливий при прийнятті рішення. Якщо водій не згоден з даішником, він обов'язково повинен вказати свою точку зору на те, що трапилося (для цього в протоколі є спеціальна графа для пояснень). Наприклад, коли автоінспектор ставить вам в провину створення аварійної ситуації, а на дорозі не було інших учасників руху, яким ви завадили, що підтверджує і відсутність свідків, необхідно написати про це у відповідному адмінпротоколі і піднести цю позицію судді під час розгляду справи. Якщо порушення було, не заперечуйте його, а висловіть думку, що воно підпадає під іншу статтю адмінкодексу. Бажано попередньо вивчити питання, що цікавлять статті КоАП, щоб можна було оперувати цією інформацією, тому що в ході розгляду справи суддя може поставити питання, що стосуються вашого порушення ПДР.

Якщо ви не впевнені, що зможете самостійно відстояти свою думку, а загрожує серйозне покарання у вигляді позбавлення прав, можна скористатися послугами адвоката, який згідно зі ст. 271 КпАП має право представляти ваші інтереси в суді.

При винесенні рішення враховується ми знали що ви злісним порушником (раніше притягувалися до відповідальності за недотримання ПДР), чи є транспортний засіб для вас єдиним джерелом отримання доходів та ін. За нашими спостереженнями, в середньому на розгляд кожної справи про порушення ПДР йде від 5 до 10 хвилин. На засіданні може бути присутнім інспектор по Адмінпрактіка, який допомагає судді розібратися з адміністративним справою. Його думка також впливає на результат справи. Хоча, звичайно ж, саме суддя вирішує, яку міру покарання винести кожному з порушників. Штраф водієві необхідно сплатити в банківській установі. Пред'явивши квитанцію в суді, він отримає назад свої права. У разі позбавлення права керування посвідчення передається судом для зберігання в ДАІ на термін, зазначений в рішенні.

Здай права добровільно

Якщо у водія не було посвідчення або він не з'явився в суд, а суддя заочно виніс рішення про позбавлення права керування, необхідно добровільно прийти в ДАІ і здати документ. Не варто ігнорувати рішення суду, покарання все одно не уникнути - вся інформація вноситься в базу даних ДАІ. Зверніть увагу - рішення про позбавлення права керування не має терміну давності, а відлік часу починається не з моменту винесення рішення суду, а з моменту вилучення посвідчення. Так що права заберуть в будь-якому випадку!

Суди не позбавляють прав всіх без розбору. Під час нашого чергування багато оброблялися штрафом. Це підтверджує і статистика Департаменту ДАІ МВС України. З початку проведення спеціальних заходів по забезпеченню безпеки на дорогах по 11 лютого поточного року було задокументовано 111,6 тис. Порушень ПДР зі створенням аварійної обстановки. І тільки 34,5 тис. Водіїв позбавлено прав (31%), а 88 тисяч були оштрафовани.Еслі автовласник не згоден з рішенням судді, можна звернутися зі скаргою в прокуратуру або до апеляційного суду. Скаргу задовольнять, якщо в ній будуть вказані додаткові і, головне, вагомі дані, що доводять іншу ступінь винності або ж невинність позивача, які не були відомі при першому розгляді справи. При цьому найкраще скористатися послугами досвідчених юристів. Як запевнили нас в суді, цілком реально, що при повторному розгляді вашої справи суддя винесе інше рішення.

Краще не порушувати!

Всі опитані нами водії, що потрапили в судові перипетії, стверджують, що краще не порушувати ПДР, тоді не доведеться стикатися з усіма перерахованими вище проблемами. Адже намагаючись заощадити час шляхом ігнорування дорожньої «грамоти», ви втратите його набагато більше. І це тільки на ходіння по судах! А якщо вас позбавлять прав, то на певний час вам доведеться стати пішоходом. А потім ще потрібно буде складати іспити, щоб підтвердити знання Правил.

А потім ще потрібно буде складати іспити, щоб підтвердити знання Правил

ПДР стало менше

Жорсткі методи української ДАІ по відношенню до порушників ПДР дали позитивні результати. Якщо в минулому році в середньому за тиждень реєструвалося близько 7-8 тис. ДТП, а кількість загиблих становила понад півтори сотні людей, поранених - понад півтори тисячі, то вже до початку лютого ці цифри знизилися до 4,5-5 тис., Менше 100 і 1000 відповідно.

думка

позбавлений прав

Василь, 25 років

Дуже поспішав і, щоб не робити великий гак, розвернувся через осьову. Тут як сніг на голову - даішники. Я спеціально подивився на всі боки, але їх не побачив! Склали протокол про створення аварійної ситуації, хоча своїм маневром я нікому не завадив. Хотіли відразу ж забрати права, але посвідчення я їм в руки не дав - списували мої дані на відстані. Прийшов до суду щодо повідомлення даішників. Під час розгляду справи був присутній черговий інспектор ДАІ зателефонував кудись, а потім порекомендував судді позбавити мене прав. Виявилося, він з'ясував по базі даних ДАІ, що в минулому році я вже двічі потрапляв в ДТП. Суддя прийняла найсуворіше покарання за цією статтею - півроку позбавлення права керування.

накладено штраф

Віктор, 45 років

Залишається учасником ДТП - в мене на світлофорі в'їхала дівчина на кросовері. Оскільки з місця події не від'їжджали, пошкоджень не бачили, вирішили чесно викликати працівників ДАІ. Вони приїхали, оформили протокол і забрали у обох права, видавши повідомлення про необхідність з'явитися до суду. Коли ми роз'їхалися, виявилося, що машини практично не пошкоджені - тільки ледь помітні подряпини на фарбі бамперів. Знаючи, що зараз в судах позбавляють прав всіх без розбору, дуже переживав. Слава Богу, суддя в нашій ситуації обмежилася штрафом 68 грн., Визначивши обопільну провину в аварії. Сперечатися я не став, хоча винним себе не вважаю - адже в'їхали в мене!

Юлій Максимчук
Фото УНІАН, Укрінформ та Андрія Яцуляк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Якими мають бути дії водія, який став до суду за викликом даішників?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online