Обухівка (Кіровське), центр, селище

  1. Райони, міста, селища, села тощо Дніпропетровської області:

Райони, міста, селища, села тощо Дніпропетровської області:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дніпропетровський район - Обухівка (Кіровське), центр, селище. Координати: 48.544,34.862

Обухівка (Кіровське), центр, селище (раніше: Кіровське; Обухівка) знаходиться на лівому березі річки Дніпро в місці впадання в неї річки Оріль, вище за течією річки Оріль на відстані в 2 км розташоване село Партизанське (центр), село , Нижче за течією річки Дніпро на відстані в 2 км і на протилежному березі розташоване місто Дніпропетровськ. По селищу проходять автомобільні дороги Т-0404 і Р-52.

19 травня 2016 року Верховна Рада України прийняла «Постанова про перейменування окремих населених пунктів і районів» № 1 377-VIII, згідно з яким селище Кіровське отримав свою історичну назву - Обухівка.

У 1964 у зв'язку з будівництвом Дніпродзержинської ГЕС для р. Орель було прокладено нове русло, на 70 км нижче за течією від старого. Завдяки цьому поряд з селищем утворилася нова приміська рекреаційна зона з базами і будинками відпочинку, дачними селищами і просто чистими піщаними пляжами. Нове русло сприяло розвитку судноплавства та в літній період численні катери вирушали від річкового вокзалу в Дніпропетровську в напрямку обухівських плавнів. Інтенсивність судноплавства значно впала в кінці 1990-х рр.

В кінці 1960-х рр. території на північний захід від Кіровського, від нового русла р. Орель до Дніпра, і кілька дніпровських островів були взяті під охорону в статусі заказника.

З 1990 р на його основі був утворений Дніпровсько-Орільський природний заповідник площею 3766 гектарів. Це велика низовину: заплавні ліси, діброви і луки, ділянки аборигенної рослинності - ковила, сон-трава, тюльпан, шелюга, чорноклен. На цій території зростає 9 рослин, занесених до Червоної книги України, та 50 рідкісних для Дніпропетровщини. Тут водиться 31 вид ссавців - лосі, козулі, олені, дикі кабани, зайці, зустрічаються ондатра, єнотовидний собака, бобер, куниця, горностай, борсук. Птахів - 149 видів, риб - більше 30 видів. »

Начальник центру надання адмінпослуг заробляла на оформленні документів

Природний заповідник завалюють сміттям

Статистика: За останні три місяці в центрі Обухівки (Кіровського) зафіксована середня ціна пропозиції однієї сотки землі дачної ділянки (без урахування будівель): 1833 $. Зміна до попереднього періоду: 0 $.
(Дані розраховані на основі пропозицій 0.04 гектарів землі.)

Статистика середньої ціни пропозиції однієї сотки землі в центрі Обухівки (Кіровського) за останні 12 місяців:

В радіусі 2.1 км. є такі пропозиції
дач, дачних ділянок, будинків:

Ділянка «Темповец» 11 000 $ 6 соток Детальніше Будинок «Пріднепровец» 17 000 $ 6 соток будинок: 150 м2 Детальніше Будинок в Обухівці біля моста через Орель «Сфера» 55 000 $ 7 соток Будинок: 170 м2 Детальніше

Лічильники відвідувань:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online