Українські чиновники декларують церкви і каплиці: Власні церкви чиновників (27.08.18 16:02) «Політика України

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на проект журналістських розслідувань "Bihus.Info" .

Журналісти склали рейтинг чиновників, які зробили в свої декларації культові споруди. Храми, церкви і каплиці виявилися в деклараціях як діючих, так і колишніх держслужбовців.

На першому місці - колишня інспектор Харківської митниці УКРІНФОРМ Ірина Табака.

На першому місці - колишня інспектор Харківської митниці УКРІНФОРМ Ірина Табака

інфографіка Bihus.Info

"В її декларації перед звільненням можна побачити недобудовану капличку площею 295 кв. М. Однак знаходиться вона все ж у власності Релігійного управління Харківського екзархату Української греко-католицької церкви і знаходиться в користуванні чоловіка Ірини Тютюн, який є священиком", - пояснили журналісти.

Читайте на Цензор.НЕТ: НАБУ веде 72 розслідування про внесення недостовірних даних в декларації, кожне друге стосується суддів або нардепів.

На другому місці списку - державний реєстратор Богородчанського селищної ради Івано-Франківської області Аріна Гринишин. Вона володіє 90% будівлі в'їзних воріт Домініканського монастиря ХVIII століття.

"Решта 10% належать завідувачу Богородчанської районної державної нотаріальної контори Івану Войташеку, однак задекларував він їх як просте нежитлове приміщення, скромно промовчавши в опису майна, що це саме церква", - повідомляють розслідувачі.

На третьому місці - провідна спеціаліст Головного управління Госгеокадастра в Тернопільській області Леся Домітрак. В її декларації вказано монастир святого Йосипа площею 273,7 кв. м.

Також на Цензор.НЕТ: САП пояснила закриття справи проти нардепа Дзензерський, "забув" вказати в декларації заборгованість в 4 млрд грн.

Четверте місце зайняв новопризначений суддя Конституційного суду Сергій Головатий. Він задекларував 200-метрову Свято-Покровську церкву в селищі Вільшана Черкаської області. Храм був побудований за рахунок самого судді.

Замикає топ-5 рейтингу депутат Миколаївської селищної ради Дніпропетровської області і за сумісництвом настоятель двох храмів Іван Батіг. Він вніс в декларацію оренду одного зі своїх "робочих місць" - церкви в селі Широка Дача площею 200 кв. м.

Читайте на Цензор.НЕТ: НАПКА перевірить декларацію судді Антонова, який закрив справу проти Кернеса.

Також храми і церкви задекларували депутат Старокостянтинівського райради Хмельницької області Олена Фурсова (храм площею 175,8 кв. М), головний держінспектор Чернівецької митниці Михайло Москаль (недобудована каплиця площею 70 кв. М), консультант Апарату Верховної Ради Олена Куцел (каплиця площею 65, 4 кв. м), народний депутат Михайло Папієв (каплиця площею 28 кв. м) і суддя Верховного Суду Микола Лагнюк (каплиця площею 16 кв. м).

Джерело: https://censor.net.ua/n3083076

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online