Блог клінінгової компанії К1 - Блог Компанії К1 про чистоту і трохи про життя

  1. озеленення території
  2. Як визначити межі прибудинкової ділянки?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Досить часто у власників приватних будинків виникають суперечки, які можуть доходити до суду, що стосуються площі прибудинкової території та її власності. Конкретного метражу в законодавстві немає. Однак при порушенні правил експлуатації та догляду за нею власника притягають до відповідальності. Використовувати цю землю на свій розсуд можна тільки після узгодження з місцевими органами самоврядування.

Використовувати цю землю на свій розсуд можна тільки після узгодження з місцевими органами самоврядування

Щоб зареєструвати ділянку, запрошується фахівець, який визначає площу та форму прибудинкової ділянки, становить її план. Після реєстрації власник отримає спеціальний документ, де всі ці параметри будуть прописані.

озеленення території

Якщо ділянку призначений власністю одного з власників будинків, він зобов'язаний доглядати за землею. У це поняття входить:

  • Прибирання сміття та установка спеціальних контейнерів;
  • Посадка, викорчовування дерев, їх обрізка;
  • Створення клумб і догляд за ними;
  • Оформлення та підтримання в доброму стані доріжок стежок;
  • Оформлення зон відпочинку і т.д.

Цей список не можна вважати повним, він може доповнюватися. Однак обов'язково потрібно вивозити сміття з даної землі. Власник може узгодити свої дії з органами самоврядування і залучити фахівців. Не рекомендується використовувати рослини, які можуть сильно засмітити місцевість.

Озеленення є важливою частиною догляду. Посадка дерев, чагарників і декоративних рослин підвищує естетичні якості ділянки. Варто враховувати, що належний догляд може принести прибуток господареві в подальшому, так як наявність упорядкованої території підвищує вартість приватного будинку при продажу.

Варто враховувати, що належний догляд може принести прибуток господареві в подальшому, так як наявність упорядкованої території підвищує вартість приватного будинку при продажу

Як визначити межі прибудинкової ділянки?

Процедура межування може зайняти досить багато часу, якщо виникає суперечка між сусідами. Оформлення включає в себе наступні етапи:

  • Скликаються збори сусідів, обговорює питання кордонів і досягається згода.
  • Якщо хтось із сусідів проігнорував збори, вважається, що з їхнього боку немає заперечень щодо межування.
  • Складається акт, де вказуються нові кордони.
  • Протягом певного часу сусіди можуть оформити претензії документально. Якщо вони цього не роблять, дані вважаються закріпленими.

Якщо вони цього не роблять, дані вважаються закріпленими

Варто пам'ятати, що прибирання території є обов'язком власника. Він може використовувати металеві контейнери для збору сміття, але спалювати його заборонено.

Як визначити межі прибудинкової ділянки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online