Держдума посилила відповідальність за масові заворушення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ІТАР-ТАСС

Депутати Держдуми прийняли в третьому, остаточному читанні закон, що посилює покарання за участь у масових заворушеннях.

згідно тексту проекту закону , Опублікованому на порталі Держдуми, організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством, застосуванням зброї, наданням збройного опору представникові влади, а також підготовка до організації таких заворушень або участь в них буде каратися позбавленням волі від 8 до 15 років. Зараз максимальна санкція - 10 років.

Крім того, навчання для організації масових заворушень карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років зі штрафом у розмірі до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При цьому той, хто розповів про навчальні таборах і ця інформація допомогла вийти на інших злочинців, звільняється від відповідальності.

В рамках пакету "антитерористичних" нормативних актів Держдума також прийняла закон про відповідальність за вербування - максимальне покарання становить 6 років позбавлення волі. За те саме діяння, але вчинене з використанням службового становища, максимальні санкції складають 7 років колонії.

При цьому КоАП і КК поповнилися новими статтями - "Надання фінансової підтримки тероризму", по якій вводиться покарання у вигляді штрафу для юридичних осіб від 10 до 60 мільйонів рублів, і "Організація злочинів терористичної спрямованості", по якій обвинуваченим загрожує довічне ув'язнення.

Ще одним законом Дума розширила повноваження ФСБ - співробітники відомства отримали право не тільки перевіряти документи, а й проводити особистий огляд підозрюваних.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online