Кая Белек - місце зустрічі змінити не можна

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Кая Белек" - місце зустрічі змінити не можна

КОНФЕРЕНЦІЇ

C 7 по 10 вересня готель "Кая" на середземноморському узбережжі в містечку Белек, що в тридцяти кілометрах від Анталії, вже в четвертий раз приймав учасників конференції "Інформаційні технології в бізнесі", яку організує фірмою Cognitive Technologies за підтримки компанії Kyocera. На цей раз вона проходила під девізом "Сучасні інформаційні технології - основа ефективної економіки" і зібрала близько 70 представників замовників і постачальників інформаційних технологій (про торішній заході см. PC Week / RE, № 36/2001, с. 36).

Готель "Кая Белек" стала традиційним

місцем проведення конференції

Як і раніше, основну частину програми конференції займали доповіді представників вендорів. Виступ директора з маркетингу Cognitive Technologies Миколи Нікольського було присвячено аналізу ринку проектної інтеграції. Під цим терміном розуміється виконання проектів, що включають тільки консалтинг, розробку і постачання ПЗ (т. Е. Без апаратної складової). З посиланням на РІА "Експерт", обсяг даного сегмента був оцінений в 280-300 млн. Дол. - це 25-30% від ринку системної інтеграції.

Керівник відділу корпоративних продажів Cognitive Сергій Сухоцький розповів про новий підхід до організації документообіг а на основі максимального використання форм, що дозволяє структурувати документи та істотно спрощує їх аналітичну обробку. Технічний директор Project Marketing (дочірня компанія Cognitive) Наталія Чумакова поділилася своїм баченням завдань електронної комерції і представила кілька впроваджених за останній рік проектів, в яких реалізовані різні варіанти застосування Інтернет-технологій.

Із загальним оглядом російського ІТ-ринку виступив представник консалтингової компанії Ernst & Young. У доповіді було наведено досить багато статистичних даних, але учасники семінару в приватних бесідах потім говорили, що для їх серйозного сприйняття необхідно більш детальне обговорення надійності методик проведення подібних маркетингових досліджень.

Цілий ряд виступів (Kyocera, Canon, Xerox, Epson) був присвячений пристроям друку для створення високопродуктивних інформаційних систем підприємств. Серед доповідей "концептуальної спрямованості" за технологіями створення корпоративних систем хотілося б відзначити виступи фахівців Oracle і Cisco. Але особливо цікавим було повідомлення керівника інформаційно-аналітичного відділу "Формоза" Андрія Мурзіна "Комплексні масштабовані портальні рішення для корпоративного сектора". Для багатьох учасників семінару (в тому числі для тих, хто займається дослідженнями російського ринку) було абсолютно несподіваним позиціонування цієї компанії не тільки в якості збирача ПК, але також і як розробника ПЗ, кластерних рішень і системного інтегратора і розробника.

І все-таки, незважаючи на таку велику кількість цікавих доповідей, дух всього семінару в значній мірі був визначений проведенням в самому початку заходу круглого столу "ФЦП" Електронна Росія "і участь в її реалізації комерційних структур", який став ніби продовженням дискусії на цю тему, розпочату ще на торішньому семінарі (див. PC Week / RE, № 39/2001, с. 38). Як і тоді, емоційний тон обговорень ставив провідний круглого столу віце-президент РАПН, член експертної ради комітету Державної Думи з інформаційної політики Д. С. Черешкін, якому допомагали радник апарату Держдуми Б. В. Кристалічний і радник директора ФГУП НДІ "Схід" В . С. Циганков.

У дискусіях взяли активну участь представники замовників, серед них особливо виділялися фахівці таких великих металургійних підприємств країни, як "Російський алюміній", "Магнітогорський металургійний комбінат", "Норільський Нікель", "Северсталь". (Дуже шкода, що програма конференції не передбачила виступів компаній-клієнтів. За минулий рік вони дуже сильно просунулися в реалізації досить масштабних ІТ-проектів, і їм було про що розповісти.)

В ході круглого столу було висловлено чимало цікавих думок, але їх ми припускаємо освітити окремо. Хотілося б тільки відзначити, що часу на обговорення в програмі конференції явно не вистачило і круглий стіл був стихійно продовжений ввечері після вечері.

Як завжди, конференція закінчилася проведенням традиційного футбольного матчу між збірними комп'ютерних компаній і корпоративних замовників. Вперше за чотирирічну історію проведення заходу перемогла команда вендорів - 5: 4.

Версія для друку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online