Перетин кордону громадянам Азербайджану, порядок в'їзду і перебування громадян Азербайджану в Росії

  1. ⚓ За якими документами дозволяється в'їзд
  2. ⚓ Термін перебування і постановки на облік
  3. ⚓ Відповідальність за порушення міграційних правил
  4. ⚓ Продовження терміну перебування в Росії
  5. ⚓ Заміна (оновлення) міграційної карти
  6. ⚓ Виїзд з Росії в Казахстан і Україну

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В'їзд виїзд в Росію для громадян Азербайджану з комфортом і супроводом всього від 4000 рублів. Перетин кордону Росії через Казахстан або Україну для отримання нової законної міграційної карти, як зробити це без порушень закону РФ? А так же, додаткова корисна інформація в цій статті.

зміст

  1. За якими документами дозволяється в'їзд
  2. Термін перебування і постановки на облік
  3. Відповідальність за порушення міграційних правил
  4. Продовження терміну перебування в Росії
  5. Заміна (оновлення) міграційної карти
  6. Виїзд з Росії в Казахстан і Україну

⚓ За якими документами дозволяється в'їзд

Громадяни Азербайджану в'їжджають до Росії за закордонними общегражданским, дипломатичними і службовими паспортами в безвізовому порядку. З 2013 року в республіці видається документ біометричного зразка з електронними носіями. Старий залишається дійсним до зазначеного терміну, але не пізніше 2023 року. Таким чином, для в'їзду потрібна:

  1. для дорослих - діючий паспорт громадянина Азербайджану;
  2. для дітей - свідоцтво про народження (до 16 років) або закордонний паспорт.

За російським законодавством, нотаріальна згода батьків вимагається лише, якщо дитина їде один або в супроводі дорослих, які не є його батьками.

При в'їзді в Російську Федерацію іноземний громадянин заповнює міграційну карту, де вказує мету в'їзду і приблизний термін виїзду. Він може бути будь-яким, але не пізніше ніж через 3 місяці після дати в'їзду.

Зразок міграційної карти для в'їжджають до Росії іноземців
Зразок міграційної карти для в'їжджають до Росії іноземців

⚓ Термін перебування і постановки на облік

Громадяни Азербайджану в Росії можуть перебувати не більше 90 днів протягом кожних 6 місяців. Після прибуття в протягом 7 днів потрібно встати на міграційний облік (Оформити реєстрацію) . Це робить приймаюча сторона:

  1. господар житлового приміщення, де проживає приїхав гість, в тому числі російський громадянин, чи іноземець тимчасово або постійно проживає в РФ;
  2. організація, де він збирається працювати, за своєю юридичною адресою;
  3. адміністрація готелю, гуртожитки, пансіонату, навчального закладу.

Для постановки на м / облік потрібно уявити:

  1. повідомлення про прибуття іноземного громадянина (заповнюється на місці);
  2. копію паспорта приїхав гостя (іноді просять оригінал для звірки);
  3. міграційну карту в оригіналі (вона повертається);
  4. документи на право володіння приміщенням (свідоцтво про власність, орендний договір).

Після прийняття документів повертається відривний талон від повідомлення, в якому проставлена ​​дата закінчення реєстрації. Оформити постановку на облік можна в органах МВС, через МФЦ (багатофункціональний центр) або в поштовому відділенні зв'язку. При переїзді з одного міста в інший теж потрібно вставати на облік в новому місці, і пред'являти старий корінець.

Паспорт громадянина Азербайджану, міграційна карта і частина повідомлення зі штампом МВС засвідчують законність перебування на території Росії. Ці документи він повинен завжди носити з собою на випадок перевірки.

⚓ Відповідальність за порушення міграційних правил

За порушення порядку перебування на території РФ іноземці піддаються штрафу і видворенню за межі Росії за рішенням суду. Крім того, якщо громадянин не покине країну в зазначений термін, його можуть депортувати примусово.

Штраф у розмірі 2 000 - 5 000 рублів (з можливим виселенням, але не обов'язково) чекає тих, хто:

  1. не встав своєчасно на міграційний облік;
  2. займається діяльністю, не зазначеної у при в'їзді;
  3. не має відривного талона про реєстрацію за місцем перебування.

Без варіантів застосовується висилка в разі, якщо:

  1. якщо порушення були допущені двічі протягом року;
  2. при відсутності (втрати) документів, і не зверненні за дублікатом;
  3. перевищення періоду перебування понад 90 днів.

Якщо іноземець виїхав після закінчення терміну реєстрації, неодноразово піддавався адміністративному покаранню за порушення, буде винесено рішення про « заборону на в'їзд »На термін від 3 до 10 років.

⚓ Продовження терміну перебування в Росії

Іноземці можуть перебувати в Росії більше 90 днів у разі, якщо вони працюють, навчаються або подали документи на оформлення статусу.

  1. Робота за патентом.

патент видається на термін від 1 до 12 місяців, оформити його потрібно за 30 днів після приїзду. Він може бути продовжений ще на 1 рік продовженням за клопотанням організації або фізичної особи, у якого мігрант працює за договором найму. Для цього потрібно скласти іспит на знання російської мови і отримати сертифікат , А також обов'язково придбати поліс добровільного медичного страхування. Він діє тільки за умови оплати податку, щомісяця або відразу на півроку, рік.

  1. Навчання і суміщення з роботою.

Громадяни Азербайджану в Росії можуть надійти в будь-який середню професійну або вищий навчальний заклад на платній основі. За рахунок бюджету Російської Федерації мають можливість навчатися тільки жителі країн, що підписали Угоду про співпрацю в сфері освіти. АР не входить в їх число.

При вступі на навчання, термін перебування продовжується на весь період навчання. Адміністрація вузу або коледжу ставить студента на облік. При цьому він отримує право працювати без патенту в межах регіону, де розташований навчальний заклад.

  1. Оформлення документів на РВП, ВНЖ.

Законним вважається перебування в період очікування рішення МВС про видачу дозволу на тимчасове (РВП) або постійне (ВНЖ) мешкання в Росії. Однак час очікування квоти сюди не входить. Якщо у іноземця прийняли документи, то в міграційній карті ставиться відмітка з датою. На цій підставі органи МВС зобов'язані продовжити реєстрацію на термін від 2-х до 6-и місяців.
Громадянство РФ громадянам Азербайджану оформляється на загальних умовах після 5 років постійного проживання, або в спрощеному порядку . Потрібно мати на увазі, що з 2015 року Уряд АР ввело обов'язок повідомляти у відповідні органи своєї країни або в консульство про наявність подвійного громадянства. Її невиконання тягне за собою кримінальну відповідальність (дивіться відео нижче).

⚓ Заміна (оновлення) міграційної карти

Порушення правил перебування іноземним громадянином тягне за собою неприємні наслідки, тому документи завжди повинні бути в порядку. Іноді, з різних причин, потрібно отримати нову «міграційні карти». Наприклад, це доцільно в наступних обставинах.

  1. Що приїхав гість при в'їзді вказав мету «приватний візит», але йому потрібно затриматися довше, ніж на 90 днів. Він хоче оформити патент, але для цього потрібно, що в карті стояла мета «робота».
  2. Закінчується термін дії патенту, сплаченого на 12 місяців. Щоб продовжити його ще на рік, потрібно клопотання роботодавця. Але в даний момент він не працює, і представити його не може.
  3. Що приїхав на роботу мігрант не знав, що патент потрібно отримати протягом 30 днів. Тепер йому загрожує штраф від 10 до 15 тис. Рублів, крім того буде зафіксовано адміністративне порушення. Простіше виїхати, і в'їхати назад з новою м / картою.

Буває, що пропущений термін постановки на облік (7 днів), або потрібно затриматися в зв'язку з тим, що призначений день прийому заяви на РВП або ВНЖ, а термін реєстрації незабаром закінчується, і багато інших життєвих ситуацій.

⚓ Виїзд з Росії в Казахстан і Україну

Отримати нову міграційну карту на кордоні можна, виїхавши в будь-яку країну, не обов'язково в Азербайджан. Так, в Москві є організації, які надають послуги з перевезення громадян на кордон України або Казахстану, зі зворотним доставкою до місця виїзду. Найчастіше, це швидше (та й дешевше), ніж їхати на батьківщину. У ці країни громадяни Азербайджану можуть в'їхати без візи, і перебувати там можна до 90 днів.
Правила в'їзду в Казахстан:

  1. потрібно закордонний паспорт з терміном дії, що перевищує період перебування;
  2. на кордоні заповнюється міграційна карта, де вказується мета в'їзду;
  3. для дітей до 16 років потрібно свідоцтво про народження, згоду батьків запитують тільки, якщо вони їдуть одні або з сторонніми людьми;
  4. без реєстрації (взяття на облік) можна перебувати в країні до 5 днів.

Правила в'їзду в Україну:

  1. потрібні ті ж документи, що і для поїздки в Казахстан;
  2. м / карту теж потрібно заповнити, проте в ній відразу проставляється реєстрація на 90 днів;

У багатьох випадках, український кордон перетинати не обов'язково. Якщо мета поїздки - отримання міграційної карти, досить провести деякий час в нейтральній зоні, і повернутися знову через російський пропускний пункт. Як правило, в компанії, яка займається обслуговуванням іноземців, є юрист, який може підказати оптимальний вихід зі скрутної ситуації.

Перетин кордону Росії через Казахстан або Україну для отримання нової законної міграційної карти, як зробити це без порушень закону РФ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online