Чому російські стільникові оператори підвищили тарифи на дзвінки в Азербайджан?

До редакції Day.Az звернувся один з наших постійних читачів зі скаргою на російських мобільних операторів.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Здрастуйте, шановна редакціє Day.Az!

Стільникові оператори Мегафон і Білайн дуже сильно завищили ціни на дзвінки в Азербайджан. Вартість хвилини розмови становить тепер 10 рублів за хвилину, коли в інші країни СНД варіюється в межах 5-6 рублів ", - наголошується в листі нашого читача.

Для того, щоб переконатися в цьому досить просто клікнути по посиланнях http://moscow.megafon.ru/tariffs/alltariffs/teplyy_priem і wbp?id=ba5d11ff-a64d-4bd4-8c3a-2c0666ca5a80&p=1> http://mobile.beeline.ru/msk/news/news.wbp?id=ba5d11ff-a64d-4bd4-8c3a-2c0666ca5a80&p=1 .

Так, на офіційному сайті мобільного оператора Мегафон пишеться про те, що на тарифному плані "Теплий прийом" вартість першої хвилини розмови з абонентами Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану складає 5 рублів. З другої хвилини розмови вартість залишається незмінною - 2,40 руб / хв.

Вартість перших трьох хвилин розмови з абонентами України становить 5 рублів, починаючи з 4-ої хвилини розмови - 2,40 руб / хв.

Перші п'ять хвилин розмови з абонентами Вірменії, Білорусі, Грузії та Молдови тарифікуються по 5 рублів кожна, починаючи з 6-ї хвилини розмови - 2,40 руб / хв.

Вартість перших п'яти хвилин розмови з абонентами Азербайджану становить 10 рублів, починаючи з 6-ї хвилини розмови - 2,40 руб / хв.

Так, на офіційному ж сайті наступного російського мобільного оператора Білайн наводиться текст: "З 15 лютого 2011 року на тарифному плані" Ласкаво просимо 2010 "вартість перших п'яти хвилин розмови з абонентами Азербайджану складе 10 руб / хв. З шостої хвилини розмови вартість залишиться колишньою - 2 руб / хв ".

Якщо вартість п'ятихвилинного дзвінка з Росії в усі країни СНД, за винятком Азербайджану, становить 25 рублів, то з 15 лютого 2011 року вартість перших п'яти хвилин розмови з абонентами Азербайджану складе 50 рублів. З шостої хвилини же розмови вартість залишиться колишньою - 2 руб / хв.

Таким чином, в рамках тарифних планів "Теплий прийом" (компанія Мегафон) і "Ласкаво просимо 2010" (компанія Білайн) відбулося підвищення тарифів на вихідні дзвінки з Росії в Азербайджан. Серед країн СНД підвищення торкнулося тільки нашої країни.

За коментарями кореспондент Day.Az звернувся до керівника прес-служби Міністерства зв'язку та інформаційних технологій Азербайджану Мушвігу Амірова, який сказав наступне:

"Наше відомство не має жодного відношення до підвищення тарифів на вихідні дзвінки з Росії в Азербайджан. Це тарифна політика російських мобільних операторів, і було б неправильно з нашого боку втручатися в тарифну політику мобільних операторів іншої країни".

У стільникової компанії "Білайн" на офіційний запит інформаційного порталу Day.Az з приводу підвищення тарифів на вихідні дзвінки з Росії в Азербайджан було дано таку відповідь:

"Відповідаючи на Ваше питання, повідомляємо, що зміна параметрів, що пропонуються компанією тарифів і послуг, не суперечить умовам Договору та чинному законодавству РФ. Згідно з пунктом 3.2.3 діючої редакції Договору про надання послуг зв'язку" Білайн ":" у випадках зміни конкурентної ситуації на товарному ринку оператор має право змінювати тарифи, внутрішній курс оператора, умови, терміни і систему оплати, сповістивши абонента не менше ніж за 10 днів до введення зазначених змін шляхом публікацій в засобах масової інформації (крім цього, нформация може бути доведена до абонента SMS-повідомленнями, шляхом розміщення інформації в мережі Інтернет, або іншим способом) ".

Незважаючи на те, що кілька днів тому в стільникову компанію "Мегафон" нами був відправлений аналогічний запит, на жаль, відповіді ми не отримали.

Wbp?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online